Vier wandelroutes in de provincie Valencia


Vier wandelroutes in de provincie Valencia 

Vier niet al te moeilijke wandelroutes in de provincie Valencia 

De prachtige stranden van de Valenciaanse Middellandse Zeekust zijn bij ons allemaal bekend, maar dat is niet het geval met de wandelpaden die je in staat stellen bergketens, valleien, grotten of prachtige wetlands te ontdekken, zoals Albufera, die een paar kilometer van de hoofdstad Turia liggen.

lasprovincias.es - VIER WANDELROUTES IN DE PROVINCIE VALENCIA

Een paar leuke routes om het binnenland van Valencia te ontdekken

De canyons van Júcar, Sierra Perenxisa, de Tejo-top, Chulilla ... er zijn veel interessante plaatsen die u kunt ontdekken, waarbij u heerlijk kunt ontspannen, misschien een leuke combinatie met u strandvakantie 

Booking.com

Ruta del Aqua - De waterroute

Dit wandelpad is ideaal voor beginners die gelijktijdig willen genieten van de natuur , het pad begint in de stad Chelva , ongeveer 60 kilometer van de hoofdstad Valencia, u volgt de loop van de rivier die zijn naam geeft aan deze prachtige stad. De weelderige vegetatie en het water dat je een groot deel van de weg begeleidt, maken deze route bijzonder aangenaam. 

Je hebt twee opties, volg het pad dat bekend staat als La Playeta of La Luz , beide goed bewegwijzerd dit is een leuke route met charmante verborgen plekjes die je in ongeveer anderhalf uur kunt lopen, u loopt tussen bruggen, tunnels en rivierlandschap .

Ruta de los puentes colgantes - De Hangbruggen route

Deze Ruta de los puentes colgantes is een route voor liefhebbers zonder hoogtevrees . Het staat ook bekend als de Los Calderones-route, u vertrekt vanuit het charmante stadje Chulilla het is een heerlijk wandeling tussen de canyons die de Turia-rivier omsluiten, in de regio Los Serrano, het is een wandeling voor mensen die wel van wat spanning en avonduur houden. Het is een niet al te moeilijke route, en is goed bewegwijzerd, maar er zijn verschillende hangbruggen overheen moet , waarvan er één meer dan 15 meter hoog is. Hier kun je, je eventjes Indiana Jones te voelen ...

Sierra Perenxisa-route

De Sierra Perenxisa strekt zich uit door de gemeenten Torrent, Chiva en Godelleta, zeer dicht bij de Valenciaanse hoofdstad. Het gebied is uitgeroepen tot natuurgebied en is een perfect voorbeeld van de inheemse mediterrane vegetatie. Je hebt verschillende routes om erover te reizen. Een van de mooiste is degene die opstijgt vanuit de stad Calicanto, ongeveer zes kilometer, en een hoogte van meer dan 300 meter bereikt, zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten.

 

Ruta por el Parque Natural de la Albufera - Route door het natuurpark Albufera

Als je van wandelen houdt en je bent in Valencia, dan mag je de Albufera niet te voet missen . Paden en houten bruggen, die het moerasland en de rijstvelden doorkruisen, laten u de schoonheid van het landschap en de natuurlijke rijkdom van dit ecosysteem ontdekken. 

Route door het natuurpark Albufera

Je hebt verschillende paden van grotere of kleinere afstand, allemaal gemakkelijk af te leggen. Om de jouwe te kiezen, kun je het beste naar het bezoekerscentrum Racó de L'Olla gaan , vlakbij de stad El Palmar. Het zal moeilijk voor je zijn om te geloven dat zo'n plek op slechts 10 kilometer van de hoofdstad kan bestaan.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Valencia?

Misschien ook interessant :