Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Castellfollit de la Roca in Catalonië


HET dorpje CASTELLFOLLIT DE LA ROCA IN CATALONIË

Het dorpje Castellfollit de la Roca, is een van de meest schilderachtige dorpjes in Catalonië, het ligt hoog op een klif waar de rivieren Fluvià en Toronell samen komen. Het dorpje Castellfollit de la Roca, ligt in het vulkanische gebied van Garrotxa in het noorden van Catalonië, niet ver verwijdert van de Pyreneeën.

HET DORPJE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA IN CATALONIË

Haal je camera tevoorschijn

Stop, en maak eerst een foto van dit ongelooflijke dorp voordat je het dorpje ingaat. De unieke locatie hoog op de kliffen bij de kruising van de rivieren Fluvià en Toronell creëert een spectaculaire gezicht die je zeker met je camera wilt vastleggen.

Booking.com

De oude stad

Gezien de unieke ligging is het gemakkelijk in te zien waarom de eerste bewoners ervoor hadden gekozen om zich te vestigen op het stuk land dat nu bekend staat als Castellfollit de la Roca. De oude stad dateert uit de Middeleeuwen en bestaat uit een klein netwerk van smalle wegen en pleintjes, waarvan er vele zijn gemaakt met behulp van het vulkanische gesteente dat in het gebied wordt gevonden. Slenterend door de straten van de oude stad, is het gevoel van nabijheid en nabijheid zodanig dat je zou kunnen vergeten dat je slechts enkele meters van een steile helling verwijderd was.

De oude kerk van Sant Salvador

De kerk van Sant Salvador, gelegen op de rand van een klif, dateert uit de 11e eeuw, hoewel er helaas weinig van het oorspronkelijke romaanse ontwerp is overgebleven. Eeuwenlang was het het centrum van het gemeenschapsleven hier in Castellfollit de la Roca en was het een functionerende kerk tot het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog .

 

Strek je benen

Als je jezelf wilt verliezen in de stilte van de bossen, of misschien ben je wel geïnteresseerd in de lokale legenden in deze regio vol lokale tradities, dan is dit toch de ideale locatie. 

Castellfollit de la Roca is ook een startpunt voor talrijke leuke wandelroutes waar u kunt genieten van een prachtige natuurlijke omgeving. U kunt een rustige wandeling maken door de oude straten van het dorpje vol herinneringen aan vervlogen tijden was

 

Wandelroutes rond Castellfollit

Maak eens een wandeling door het natuurpark van dit vulkanische gebied Garrotxa deze route gaat rond de basaltklif en je komt langs vele leuke interessante plekjes in dit oude dorpje. Het duurt ongeveer 45 minuten en u maakt kennis met de geschiedenis en cultuur van dit stadje en de directe omgeving. 

Vertrek vanaf de parkeerplaats naast de kruising met de weg naar Oix, steek eerst de weg over en daal af in de richting van de rivier Fluvià. Vervolg uw weg langs de rivieroever en steek de loopbrug over de rivier over. 

La Alcarria: maak kennis met de leukste steden in deze unieke regio van Guadalajara

Aan de andere kant van de rivier gaat het pad verder, steekt de rivier de Toronell over en gaat omhoog naar de stad via de oude weg, een deel van de oude “Via Annia”. 

De route gaat dan door de straten van de oude stad, tot aan de plaça de Sant Roc. Het pad gaat omlaag naar de weg, via een trap komt u de brug over de rivier Fluvià over en brengt u uiteindelijk weer terug naar de parkeerplaats vanwaar u vertrok. De hele route is bewegwijzerd. Als u echter wat meer wilt wandelen, zijn er tal van routes die vertrekken van of eindigen in Castellfollit. 

Hier nog een voorbeeld:

De route naar het heiligdom "del Cós" (Montagut)

Deze route begint op de plaça de Sant Roc (het plein van de gemeenteraad of Ajuntament). Volg vanaf hier de hoofdweg naar beneden tot aan de trap bij de ingang van de stad. Ga de trap af, ga verder naar de nieuwe brug en steek de brug over en kom aan op de parkeerplaats van de "Parador", vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de basaltklif van Castellfollit.

 

Ga vanuit hier richting de stad Oix, en direct aan de rechterkant is een wegwijzer die u naar het pad naar het Sanctuary del Cós leidt. Dit pad wordt aangegeven met groene markeringen, helemaal tot het einde van het pad. Als u deze markeringen volgt, komt u aan bij de steengroeve van Can Pesca. 

Volg deze markeringen , ga linksaf een bosweg in en volg deze ongeveer 300 meter. Als je weer naar links draait, passeer je na korte tijd een andere verlaten steengroeve, die van Can Vinyoles. 

Blijf omhoog gaan, en na korte tijd kom je bij de Cós. Vanaf deze 598 meter hoge top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Garrotxa. 

 

Er zijn ook twee architectonische bezienswaardigheden: de kerk van de Cós, die, hoewel onlangs gerestaureerd, dateert uit het jaar 1105, en het kasteel, gebouwd in 1070. 

Vanaf hier zijn er verschillende opties: Als u verder wilt lopen, vindt u een wegwijzer met de verschillende paden die u moet volgen om naar Montagut, La Cometa of zelfs Sant Eudald te gaan. De andere optie is om via hetzelfde pad terug te gaan naar Castellfollit de la Roca. Deze route is langs het hele pad bewegwijzerd. Geschatte afstand 4 km (1 uur)

 

Hier nog een paar wandelroutes:

  • Castellfollit de la Roca - heiligdom - Castellfollit de la Roca 8 km (2 uur)
  • Castellfollit de la Roca - heiligdom - Montagut 7,5 km (1 uur 50 min)
  • Castellfollit de la Roca - heiligdom - La Cometa 6 km (1 uur 30 min)
  • Castellfollit de la Roca - heiligdom - Sant Eudald 10 km (2 uur 30 min)

 

Vergeet als laatste aanbeveling niet om het milieu te respecteren. Zodat anderen kunnen genieten van de natuur.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Theculturetrip.com - geschreven door Tara Jessop

Wat gaan we ondernemen in Catalonië?

Misschien ook interessant :