Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Astrotoerisme: de drie beste routes om de sterren op La Palma te zien


Astrotoerisme: de drie beste routes om de sterren op La Palma te zien

Als je van natuur en astrofysica houdt, stellen we 3 je routes voor om een unieke ervaring te beleven

La Palma is een van de beste plaatsen ter wereld voor astronomische observatie. Behalve dat het door Unesco is geclassificeerd als een biosfeer reservaat, is het het eerste Starlight-reservaat ter wereld, dat wil zeggen een plek met alle natuurlijke kwaliteiten en ideale infrastructuren voor sterrenkijken.

ASTROTOERISME: DE DRIE BESTE ROUTES OM DE STERREN OP LA PALMA TE ZIENASTROTOERISME: DE DRIE BESTE ROUTES OM DE STERREN OP LA PALMA TE ZIENASTROTOERISME: DE DRIE BESTE ROUTES OM DE STERREN OP LA PALMA TE ZIENASTROTOERISME: DE DRIE BESTE ROUTES OM DE STERRE

Astrofysisch Observatorium Roque de los Muchachos

Het astrofysische observatorium Roque de los Muchachos bevindt zich op 2396 meter boven zeeniveau. Het heeft enkele van de krachtigste telescopen ter wereld, zoals de Gran Telescopio de Canarias (GTC), met een diameter van 10,4 meter. Het is mogelijk om het overdag te bezoeken.

Booking.com

Toeristenbestemming Starlight

De wet van de hemel die sinds 1988 op La Palma bestaat, zorgt ervoor dat licht, atmosferische vervuiling en radiovervuiling praktisch niet aanwezig zijn, waardoor deze plek een perfecte ruimte is om de sterren te aanschouwen en te bestuderen.

Deze wetgeving, samen met de geografische ligging, klimaat en de kwaliteit van de infrastructuur, leidde ertoe dat het in 2012 werd erkend als een Starlight Tourist Destination.

 

Wandelen onder de sterren

Als u van natuur en astronomie houdt, heeft La Palma tal van wandelroutes om van te genieten.

De volle Maan Route

Een van de bekendste routes is de Volle Maan route. Het is een route door het jongste deel van het eiland waar je het natuurpark Cumbre Vieja doorkruist.

 's Nachts lijkt het alsof we op de maan lopen. Deze route is ongeveer 20,5 kilometer lang, dus zorg dat je een goede conditie hebt

 

De route van de zon

Deze wandeling gaat van de vulkaan San Antonio naar de vuurtoren van Fuen caliente en de Salinas. 

Ze zeggen dat als we het tijdens de zonnewendes en equinoxen* (lees hieronder) doen, we de exacte punten kunnen zien waar de zon zich verbergt tijdens de zomerzonnewende en waar hij opkomt tijdens de equinoxen. Deze route duurt ongeveer 2 uur .

Route van de sterren

De derde astronomische route die we op La Palma kunnen nemen is Las Estrellas, die begint bij Pico de la Cruz en eindigt bij El Pilar Refuge. Het is een lange route van ongeveer 35 kilometer en is alleen aan te raden voor mensen met een goede lichamelijke conditie. 

Deze route omvat een overnachting in het toevluchtsoord Punta de Los Roques. Daar kunt u de meer dan 200 rotstekeningen van de Awara aanschouwen die de zonsondergang op de winterzonnewende aangeven.

*Een equinox

Een equinox (Latijn: aequinoctium, gelijke nacht) (ook: nachtevening of dag-en-nachtevening) is een tijdstip in het jaar waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat, of anders bekeken, de tijd dat de zon door een van de snijpunten van de ecliptica en hemelequator gaat. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com - Auteur: Manuela Martin

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :