Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De Aardbeien trein in spanje

Als je van natuur en astrofysica houdt, stellen we 3 je routes voor om een unieke ervaring te beleven

De Aardbeientrein hervat zijn reizen vanaf 19 juni. Geniet van een unieke ervaring die cultuur, vrije tijd en treinreizen combineert uw bestemming is Aranjuez, een stad die door UNESCO is uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed.

DE AARDBEIENTREIN

De Historische Treinen of wel de Aardbeientrein , begint op 19 juni tot 31 oktober , zo heeft de regering regionaal gemeld in een verklaring. De Aardbeientrein herdenkt de start van de eerste spoorlijn in Madrid, deze treinreis omvat een reis met een historische trein en een dag in Aranjuez , een stad die in 2001 door UNESCO is uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed .

Booking.com

Het idee om de route van de eerste spoorlijn in de regio en de tweede op het schiereiland te herdenken, ontstond in 1984 en wordt sinds dien jaarlijkse uitgevoerd, met uitzondering van vorig jaar, toen het niet kon vanwege het corona virus.

 

In 1851 opende Isabella II de eerste spoorlijn van Madrid, de tweede op het schiereiland, om het Koninklijk Paleis in Aranjuez met de hoofdstad te verbinden . Deze lijn, die oorspronkelijk bedoeld was om Madrid met de Middellandse Zeekust te verbinden, eindigde bij het station van Aranjuez, maar werd uiteindelijk verlengd om het paleis te bereiken, om de koninklijke familie te dienen. 

Sinds 1984 brengt de Aardbeientrein (zo genoemd omdat gastvrouwen in historische jurken tijdens de reis een aardbeienproeverij houden) een eerbetoon aan deze revolutionaire uitvinding, die de komst van de industrialisatie in Spanje symboliseert.

De op een na oudste historische trein in Spanje wordt 37 jaar en valt in 2021 ook samen met de speciale viering van de 170e verjaardag van de spoorlijn Madrid-Aranjuez, die in februari 1851 werd ingehuldigd .

 

De routes 

De treinreis vertrekt om 10.00 uur in het Spoorwegmuseum van Madrid, gelegen in het historische Delicias-station , en keert rond 19.30 uur terug.

Eenmaal in Aranjuez kunnen passagiers, afhankelijk van de gekozen route, tijdens een rondleiding (45 minuten) het Koninklijk Paleis verkennen  , gelegen tussen de rivier de Tajo en een van haar zijrivieren, de Jarama, omgeven door prachtige tuinen (Parterre, Prince's Garden en de Island Garden), terwijl de  Faluas Museum , waar de koninklijke pleziervaartuigen en degenen die deel uitmaakten van de Taag Vloot in de 17 de eeuw kunnen worden bezocht. Andere opties: een tocht langs de Tajo aan boord van de Aranjuez Tourist Boat (45 minuten, drank inbegrepen) of een ritje met het toeristentreintje Chiquitrén voor kinderen.  

  • ROUTE 1 – Fresas con nata (Aardbeien en room): Aardbeientrein + Chiquitrén + Begeleide wandeling door de Parterre-tuin en de eilandtuin 
  • ROUTE 2 – Fresas del tajo (Aardbeien uit de Tajo): Aardbeientrein + Terugreis van het station naar de locaties + Rondleiding buiten het Koninklijk Paleis en de Prinsentuin, Parterre Tuin en Koningstuin + boottocht op toeristenboot 
  • ROUTE 3 – Fresas reales (Koninklijke Aardbeien) : Aardbeientrein + Terugreis van het station naar de sites + Rondleiding door het Koninklijk Paleis + Bezoek aan het museum en de Prinsentuin

De trein bestaat uit twee Costa-rijtuigen (zo genoemd omdat ze oorspronkelijk bedoeld waren voor het woon-werkverkeer van het bedrijf MZA aan de Catalaanse kust) uit het begin van de jaren twintig, een 5000-serie appartementsrijtuig , een van de eersten die RENFE metaal in de jaren 40 en twee bestelwagens uit de jaren 60 , een J-2 en een DV.

Als noviteit zijn er dit jaar ook twee restauratierijtuigen uit de jaren 1920, die vroeger werden gebruikt in de luxetreinen van de International Company of Wagons-Lits (CIWL) , ingebouwd .

 

Bovendien kunnen reizigers een nieuwe app op hun mobiele telefoon downloaden met volledige informatie over de trein en zijn geschiedenis, de routes en het toeristische en culturele aanbod van Aranjuez, naast andere interessante informatie . 

De Aardbeientrein maakt deel uit van de Werelderfgoed treinen van de Gemeenschap van Madrid , een reeks historische spoorwegen die de hoofdstad verbinden met andere steden in de regio die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan .

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com - Auteur: Manuela Martin

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :