Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Ruta del Cares een van de populairste wandelpaden


RUTA DEL CARES EEN van de POPULAIRSTE WANDELPADEN

Het beroemdste parcours in Nationaal Park Picos de Europa

Dit wandelpad tussen Caín ( León , Castilla y León) en Poncebos ( Asturias ), bekend als de "Goddelijke kloof", laat je wandelen tussen bergen van meer dan 2.000 meter hoog, langs het imposante ravijn dat is uitgehouwen door de rivier de Cares. Je ziet toppen die rijk zijn aan legendes, steekt bruggen over van de ene kant van de kloof naar de andere, gaat door ongeveer 70 tunnels die in de rotsen zijn uitgehouwen en ziet een aantal spectaculaire natuurlijke omgevingen.

RUTA DEL CARES EEN POPULAIRSTE WANDELPADEN

Geschiedenis van het parcours

De Cares Trail komt altijd voor in lijsten met de mooiste wandelroutes van Spanje. Hoewel het niet erg veeleisend is (behalve een paar hellingen), moet je rekening houden met de lengte en je route goed plannen.

Booking.com

Wist je dat dit diepe ravijn niet alleen is ontstaan door erosie door de rivier de Cares? Het is ook het resultaat van technische werkzaamheden die in het begin van de 20e eeuw zijn uitgevoerd om water naar de waterkrachtcentrale van Poncebos te leiden. Dit maakte het veel gemakkelijker om deze heerlijke wandeling te maken zonder te verdwalen. Volg gewoon het kanaal.

 

Ervaren wandelaars zijn misschien geïnteresseerd om te weten dat het officiële parcours ( PR-PNP 3 ) daadwerkelijk begint of eindigt bij Posada de Valdeón in León en niet bij Caín, waardoor de route veel langer is (21 kilometer enkele reis). Dit eerste stuk wordt nu echter weinig gebruikt en de meeste mensen kiezen ervoor om bij Caín te beginnen.

Wat je zult vinden?

Allereerst is het handig om te weten dat je hetzelfde pad in de tegenovergestelde richting kunt nemen, beginnend in Asturië. Starten bij Caín is makkelijker, want als je start bij Poncebos kom je vrijwel direct twee kilometer lang een vrij pittige opwaartse helling tegen. Als je begint in de provincie León, gaat dit stuk bergafwaarts.Voor degenen die het hele pad volgen, hier is wat je zult vinden. 

U vertrekt vanuit Posada de Valdeón en komt in Cordiñanes, waar de vallei smaller begint te worden. Na dit dorp vind je het uitkijkpunt bij Tombo, met zijn iconische beeldhouwwerk van een gems, een symbool van de Picos de Europa-bergen. Je ziet immense beukenbossen en even verderop Ermita de Corona, de kapel waar koning Don Pelayo zou zijn gekroond. Ook in dit gebied is Chorco de los Lobos, een put die ooit werd gebruikt om wolven te vangen.

Dan kom je bij Caín, een dorp omgeven door bergen van meer dan 2.600 meter hoog. De weg eindigt hier en het Cares-wandelpad begint bij de ingang van de natuurlijke kloof, waar de meeste wandelaars hun wandeling beginnen of eindigen.

Je volgt het fascinerende pad door smalle tunnels en grotten, met onderweg prachtige plekjes die het waard zijn om te fotograferen, zoals de brug van Los Rebecos (met duizelingwekkende uitzichten over de rivier), de Bolín-brug en de loopbrug bij Pasarela de los Martínez ( op de grens tussen Castilla y León en Asturië). 

Bij Los Collaos, het hoogste punt van de trail, begin je af te dalen richting Poncebos. Daar zie je met een beetje geluk de top van de berg Urrielu (ook bekend als Naranjo de Bulnes), met zijn verticale wanden van meer dan 500 meter hoog, een icoon van Spaans rotsklimmen.

Het is het beste om in een rustig tempo van de wandeling te genieten. Stop voor snacks, zie hoe bomen groeien op onmogelijke plaatsen, luister naar de natuur... Dit pad stelt nooit teleur.

TIPS EN AANBEVELINGEN

Met de auto naar de Cares Trail

Neem vanuit Asturië de AS-114 naar Cangas de Onís-Arenas de Cabrales (Las Arenas). In het stadscentrum neemt u de AS-264 naar Poncebos, waar u uw auto kunt parkeren en de wandelroute kunt starten. Het is iets meer dan anderhalf uur van de stad Oviedo.

Als u aan de zuidkant van het pad begint (op twee uur rijden van de stad León), neemt u de N-625 naar Posada de Valdeón of gaat u verder naar Caín, waar verschillende parkeerplaatsen zijn.

 

Dingen om in gedachten te houden

Hoewel het pad niet moeilijk is, is het terrein ruw en moet je rekening houden met de lengte van de route, vooral als je van plan bent dezelfde weg terug te komen. Het is aan te raden om vroeg op pad te gaan en goed georganiseerd te zijn.

Als je maar één kant op gaat, kiezen sommige wandelaars (vrienden of familie) ervoor om aan elk uiteinde van de route van auto te wisselen, waarbij aan elk uiteinde een groep vertrekt. Maar vergeet niet dat de reis van Poncebos naar Caín meer dan 100 kilometer over de weg is.

Er zijn privétaxi's die u terug naar uw startpunt kunnen brengen, en bedrijven die u met terreinwagens door de landschappen van Picos de Europa brengen. Je kunt er hier een aantal vinden 

Zorg ervoor dat u geschikt schoeisel draagt ​​en neem een ​​waterdicht kledingstuk en wat warme lagen mee, want het weer kan abrupt veranderen, zelfs in de zomer.

Neem eten en water mee voor een picknicklunch, want onderweg kun je nergens eten kopen.

Deze route wordt niet aanbevolen voor kinderen onder de 12 jaar.

Fietsen over het parcours is niet toegestaan. 

 

Wanneer op pad?

Hoewel je het op elk moment van het jaar kunt lopen, raden we aan om in de lente (na de dooi zijn de watervallen op hun mooist) of in de vroege herfst te gaan, zodat je de winterkou en de zomerdrukte kunt vermijden.

 

Wat te zien in de buurt

Je bevindt je in het hart van Nationaal Park Picos de Europa , met tal van interessante plekken, vooral in Asturië: Sotres (het hoogstgelegen dorp in Asturië), Arenas de Cabrales (waar ze een beroemde kaas maken) en de meren van Covadonga (ongeveer een uur rijden). U kunt ook de kabelbaan nemen naar het mooie dorpje Bulnes.

 

Traditionele lokale gerechten

Ten zuiden van het pad (Castilla y León) kunt u de heerlijke blauwe kaas uit Valdeón en de beroemde worsten van León proberen. Asturië staat bekend om hartige gerechten zoals fabada (bonenstoofpot) en cachopo (serranoham en kaas ingeklemd tussen biefstukken).

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :