Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De Pyreneeën, de natuur tot het uiterste

De Pyreneeën tussen Navarra, Aragon en Catalonië strekken zich uit over meer dan 400 kilometer. De bergketen loopt horizontaal als een natuurlijke grens tussen Spanje en de rest van Europa in het noorden van het land. Hoge bergen met meer dan 200 toppen van meer dan 3.000 meter hoog, weelderige vegetatie, talrijke rivieren en vele, vele dorpen op de berghellingen onthullen een unieke manier van leven.

DE PYRENEEËN, DE NATUUR TOT HET UITERSTE

Een plan voor elk seizoen

In de Pyreneeën is altijd wat te doen. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je reist. In de winter kunt u genieten van de sneeuw met skiën, sleeën of sneeuwschoen wandelen. In totaal 15 skistations zoals Baqueira-Beret , Formigal of La Molina / Masella bieden pistes voor alle leeftijden en niveaus in een van de mooiste landschappen van Spanje.

Booking.com

Lente en zomer is de tijd van wandelen op een van de vele wandelpaden door de Pyreneeën zoals de 400 km lange GR 11 of door de twee nationale parken van de regio, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici in Lleida of Ordesa y Monte Perdido in Huesca, waar u dieren kunt bewonderen zoals de lammergier, auerhoen of gems.

 

De hoge toppen zijn ook perfect voor klimmen, bergwandelen of canyoning. Beroemde bergen zoals de Aneto , de Maladeta of de Pica d'Estats beloven het beste uitzicht over het hele gebergte. Speciale vermelding verdienen watersporten zoals raften in de stromende rivieren Cinca , Segre of Gállego , die een opwindende ervaring in de wilde stroom beloven.

Een avontuur in drie verschillende regio's

Een tiental charmante dorpjes ontstaan in de Pyreneeën tussen alle natuur. We raden aan om met de auto te reizen om de regio zonder beperkingen te kunnen verkennen. In Navarra in de Roncal-vallei in de steden Burgui en Isaba worden festivals zoals de Almadía (eind april) en de feestelijke koeoverdracht Tributo de las Tres Vacas (steeds op 13 juli) gevierd.

 

Verder naar het oosten komen we bij de mooie dorpjes van de Aragonese Pyreneeën. Ansó geeft het goede voorbeeld met zijn indrukwekkende Romaanse kerk. 

Probeer ook zeker de gastronomie van de streek zoals het herdersgerecht "Migas de pastor" of het vlees uit de Pyreneeën. 

Verder naar het oosten kom je bij Aínsa , waar je met Plaza Mayor en de oude stad met stadsmuren je kunt onderdompelen in vervlogen tijden. 

Een andere must-see is niet ver van hier: Benasque , de toegangspoort tot het natuurpark Posets-Maladeta , bekend als het dorp met de meeste toppen van drieduizend meter.

 

Als je verder gaat langs de bergketen, bereik je het laatste deel van de route: de Catalaanse Pyreneeën, die zijn verdeeld tussen Lleida en Girona. In Lleida kunnen kunstliefhebbers Romaanse kerken en schilderijen ontdekken in plaatsen als Boí en Taüll . 

Als u op zoek bent naar een sprookjesachtige sfeer, kunt u zich onderdompelen in de Middeleeuwen in het oude centrum van Bellver de Cerdanya .

Het perfecte einde van onze route door de Pyreneeën wacht in de naburige provincie Girona: Camprodon . 

De prachtige Nieuwe Brug over de Ter is het ideale motief om afscheid te nemen tot de volgende keer in de Pyreneeën.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Andalusië?

Misschien ook interessant :