Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

4 rustige, vredige, mooie plekken in de Aragonese Pyreneeën


Vier rustige, vredige, mooie plekken in de Aragonese Pyreneeën

De natuur in Aragon is enorm gevarieerd, maar de belangrijkste attractie ligt in het noorden: in de Pyreneeën. Een oase van rust en stilte voor een heerlijke vakantie van alle soorten.De naburige dorpen betoveren u met hun charme en hun goede keuken om u sterker te maken voor de volgende dag. Plan deze vijf plekken in je reis naar Spanje als je de groenste kant van Aragon wilt leren kennen en echt wilt uitschakelen.

RUTA DEL CARES EEN POPULAIRSTE WANDELPADEN

Selva de Oza, Aragón

Deze prachtige plek ligt in het uiterste westen van de Pyreneeën van Aragon, in de Hecho-vallei . 

Het behoort tot het natuurpark Los Valle Occidentales en maakt indruk met zijn dennen- en beukenbossen. 

Talrijke wandelpaden beginnen bij zijn parkeerplaats. Een van de bekendste hiervan is de route naar de Aguas Tuertas-vallei. 

Booking.com

Hier vind je het typische hooggebergtelandschap met op de achtergrond de rivier de Aragón Subordán en grazend vee. 

Een iets veeleisender pad leidt naar het meer van Estanés. Er zijn een aantal hunebedden in dit gebied en zelfs een oude Romeinse weg. 

Dit alles maakt ze ideaal voor een familie-uitstapje naar de bergen. En als je 's middags nog tijd hebt, bezoek dan Ansó, een van de mooiste dorpen van heel Spanje. 

Pineta-vallei

Deze vallei met zijn dennen, beuken en sparren strekt zich uit in het hart van de regio Sobrarbe. Samen met vier andere valleien is het een van de bekendste valleien van het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido . 

Als u op zoek bent naar een route met weinig hoogteverschil, dan is de wandelroute naar de Llanos de La Larri iets voor u. Het loopt over een aangenaam pad door beukenbossen en langs een opmerkelijke waterval. 

Dus hou je van intenser? Dan raden we de route naar Marboré aan, die begint bij de Parador de Bielsa en leidt naar het Balcón de Pineta en het meer van Marboré. De route klimt 2500 meter naar de bron van de Cinca. 

 

Lanuza

Dit kleine dorp wacht op u in het midden van de Tena-vallei en biedt de mogelijkheid om rond het stuwmeer te wandelen. De oorspronkelijke plaats staat nu onder water, maar die van vandaag is een niet minder charmant bergdorp. 

Deze plek is het ideale startpunt voor verschillende wandelroutes, bijvoorbeeld de klim naar het bergmeer Ibón de Piedrafita of de route naar de Orós-waterval in Biescas.

Partacua

In hetzelfde gebied van de Tena-vallei kunt u ook Quiñón de Partacua bezoeken, een vrij onbekende plaats, zeer dicht bij het skistation Formigal , dat de loop van de rivier de Gállego volgt. 

Deze plaats is in de winter populair bij langlaufers en sneeuwschoen wandelaars en verbergt een geheim hoog in de bergen: een natuurlijke boog. 

De cirkelvormige route leidt langs het bergmeer Piedrafita en leidt uiteindelijk op het laatste, wat moeilijkere gedeelte naar deze stenen boog. 

Het uitzicht vanaf hier is overweldigend. De nabijgelegen dorpen Tramacastilla de Tena of Sandiniés zijn perfect voor een wandeling of om even te stoppen. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ARAGON NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO ARAGÓN

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :