De traditionele tavernes en tapasbars van Benalmádena


De traditionele tavernes en tapasbars van Benalmádena

De traditionele tavernes en tapasbars van Benalmádena bieden bezoekers een kijkje in vervlogen tijden

Benalmádena Pueblo is een van de meest aantrekkelijke steden aan de Costa del Sol, beroemd om de witgekalkte straatjes met kinderkopjes, versierd met kleurrijke bloemen die uit aan de muur bevestigde plantenpotten komen. Hoewel de 21e eeuw zijn stempel op de stad heeft gedrukt, biedt Benalmádena nog steeds een kant die veel toeristen niet ontdekken: namelijk de traditionele tavernes en tapasbars die een kijkje bieden in een vervlogen tijd.

EEN VOORPROEFJE VAN AUTHENTIEKE ANDALUSISCHE GEBRUIKEN EN TRADITIES

Foto: Surinenglish.com

Een van de meest nostalgische eetgelegenheden is La Fuente, dat is gevestigd in een charmante oude boerderij op Plaza de España. Deze prachtige taverne staat bekend om zijn rustieke interieur en heeft een uitgebreide wijnkaart met premium wijnen uit regio's als Rioja, Ribera de Duero en La Mancha. De wijnrekken langs de muren en maken deel uit van de decoratie, die wordt aangevuld met oude landbouwwerktuigen en schilderijen die lokale gebruiken en tradities benadrukken.

Booking.com

Het menu biedt een uitgebreide selectie vis en zeevruchten, hoewel een van de specialiteiten van het huis de hartige vissoep is.

Wie op zoek is naar een nog traditionelere Andalusische bodega, moet naar Arroyo de la Miel gaan, het hart van Benalmádena.

La Alternativa is een van de bars die populair is bij bezoekers die selfies nemen, omdat de sfeer van deze bar wordt gecreëerd door zijn toewijding aan het stierengevecht. De bar is ontworpen als een burladero (het houten schild waarachter een matador bescherming zoekt tegen de stier), terwijl de muren zijn bedekt met foto's en memorabilia van lokale stierenvechters.

Deze bar is vooral populair tijdens de lokale kermis en is een plek waar liefhebbers van de kunst van de corrida (stierenvechtfans) samenkomen met een glas sherry, of Cartojal, een populaire zoete witte wijn gemaakt van de muskaatdruif en geproduceerd door de Malaga Virgen Bodega.

Een ander verborgen juweeltje, op slechts een korte loopafstand in Calle Poleo, is de Mesón Tío Blas, een bar die populairder is bij de lokale bevolking omdat hij weggestopt is van de hoofdweg en vrijwel onbekend is voor veel bezoekers.

Het thema van de bar is gebaseerd op de lokale visserijtraditie van Benalmádena en het menu benadrukt dit ook, verleidelijke diners met verse mosselen, garnalen en gegrilde octopus, samen met de lokale specialiteit van de gemengde, gebakken visschotel. Het tapasmenu presenteert een mix van klassieke Andalusische gerechten zoals Russische salade, tortilla, gambas pil pil, serranoham en Iberische varkensvleesproducten.

De bar houdt zich ook aan de eeuwenoude gewoonte om een ​​gratis tapa aan te bieden bij elk gekocht drankje, een traditie die helaas is verdwenen uit bijna alle strandbars en franchise restaurants.

Dit door een familie gerunde etablissement biedt een uitstekende selectie van lokale sherry en zoete dessertwijnen, maar een van de meest populaire is Barbadillo, een frisse witte wijn uit Cadiz die perfect past bij vis en zeevruchten.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR Benalmádena NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Lanzarote?

Misschien ook interessant :