Lanzarote, het eiland van César Manrique


Lanzarote, het eiland van César Manrique

Wanneer natuur en kunst samensmelten

Zodra je voet op Lanzarote zet, weet je dat je op een heel bijzondere plek bent aangekomen: het vulkanische landschap is met niets te vergelijken wat je ooit hebt gezien, er zijn geen hoge gebouwen te zien, in de kraters groeien wijngaarden en alles is gehuld in een mysterieuze schoonheid. 

LANZAROTE, HET EILAND VAN CÉSAR MANRIQUE

César Manrique legde als geen ander de essentie van dit unieke eiland vast en creëerde kunstwerken die in dialoog lijken te staan met de natuur. De Canarische kunstenaar ontwierp de meeste kunst-, cultuur- en toerisme centra van Lanzarote. Op deze acht fascinerende, duurzame plekken kun je even helemaal loskomen van het hectische leven van alledag.

Booking.com

Grot van Los Verdes

Deze legendarische grot van vulkanische oorsprong is een van de langste tunnels ter wereld, diende ooit als schuilplaats voor de piraten voor de eilandbewoners en werd voor het publiek opgezet door de kunstenaar Jesús Soto, die met Manrique werkte. Maar we kunnen op dit moment niet de grootste verrassing onthullen die deze plek in petto heeft. Ontdek ze zelf tijdens een rondleiding ... In de aula vinden regelmatig concerten plaats - een unieke ervaring.


Jameos del Agua

Je bevindt je ook in een vulkanische tunnel. Deze plek, gecreëerd door Manrique, stelt een originele rondleiding voor: daal de wenteltrap van vulkanisch gesteente af en ontdek een magische plek met weelderige vegetatie, een natuurlijk meer, de thuisbasis van 's werelds unieke blinde krabben, voordat je een andere binnengaat in een oase in de open lucht. Deze sensuele ervaring wordt afgerond met een auditorium en een restaurant. We raden aan om een avondconcert naast het meer met een DJ-sessie bij te wonen.

Mirador del Río-uitkijkpunt

Dit uitkijkpunt, ontworpen door Manrique, op meer dan 400 m hoogte, is een van de meest indrukwekkende plekken op het eiland. De buitenterrassen worden bevolkt door sculpturen en grote ramen. Als je van bovenaf kijkt naar de strook zee die Lanzarote scheidt van het kleine eiland La Graciosa, voel je je vrij en aangenaam geblazen door de zachte wind. Natuur en architectuur gaan in perfecte harmonie samen.


Cactustuin

Hier groeien ongeveer 7.200, soms enorme, exemplaren van meer dan 1.100 verschillende soorten van over de hele wereld. Op deze eigenaardige plek kun je een ontspannen wandeling maken langs stenen paden aan de voet van de laatste korenmolen op het eiland. Deze tuin was het laatste grote werk van Manrique op Lanzarote.


Boerenmonument

Met dit monument zette Manrique een monument op voor de boeren van Lanzarote, die de wijn en producten van het eiland te danken hebben. Naast de gebouwen die zijn gemodelleerd naar traditionele huizen, springt het Monument van de Vruchtbaarheid in het oog, een 15 m hoge sculptuur gemaakt van oude scheepwatertanks. Maak ook van de gelegenheid gebruik om handwerk te kopen.


MIAC - Kasteel van San José

Dit 18e-eeuwse kasteel troont op een klif en werd in 1976 door César Manrique omgebouwd tot het International Museum of Contemporary Art (MIAC). Er was ook een restaurant dat ook door de kunstenaar is ontworpen en waar je kunt genieten van de avant-garde keuken met een prachtig uitzicht over de baai.

Vuurbergen - Timanfaya

De poëtische schoonheid van het dorre landschap, ontstaan door de vulkaanuitbarstingen van 1730 en 1736, is met niets te vergelijken. Bezoekers kunnen dit nationale park in speciale voertuigen doorkruisen langs de vulkaanroute en zich vergapen aan 25 slapende kraters. In de geest van zijn genialiteit creëerde Manrique het restaurant "El Diablo", dat kookt met de natuurlijke warmte die de aarde uitstraalt.

Atlantisch Museum

Dit is de nieuwste in een reeks van edgy locaties. Dit is zeker geen gewoon museum. In feite is het 12 meter diep in het midden van de Atlantische Oceaan. Dat betekent dat je je duikuitrusting aan moet trekken om het te bezoeken. Onder water zijn er sculpturen van de beeldhouwer Jason de Caires Taylor, die graag poseert voor onderwaterfoto's om deze schijnbaar onwerkelijke wereld vast te leggen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Lanzarote?

Misschien ook interessant :