Route naar de vuurtoren van Albir in L'Alfàs del Pi


De Route naar de vuurtoren van Albir in L'Alfàs del Pi

L'Alfàs del Pi, ligt slechts 49 kilometer van Alicante tussen de badplaatsen Benidorm en Altea, het kleine stadje met zijn prachtige stranden en indrukwekkende kliffen. Het staat ook bekend om zijn meer dan geconsolideerde filmfestival, dat al meer dan 20 jaar elk jaar in juli wordt gehouden.

DE ROUTE NAAR DE VUURTOREN VAN ALBIR IN L'ALFÀS DEL PI

Foto: Alicanteout.com

Een van de must-see plekken is El Faro del Albir, gelegen in het natuurpark Serra Gelada. De gemakkelijke verharde en bewegwijzerde weg maakt uw beklimming zeer comfortabel, vooral als u met de familie deze route onderneemt. De route heeft een grote parkeerplaats aan het einde van de urbanisaties van Playa del Albir, waar u de auto kunt parkeren en de route te voet kunt beginnen. 

Booking.com

Het is een wandeling van ongeveer 5 km (heen en terug), die gemakkelijk in twee uur kan worden ondernomen.

Na de terugweg is er niets beters dan een duik in het kristalheldere water van het strand van Racó del Albir. En als u trek heeft, een lunch in een van de vele restaurants en cafés langs de Paseo de las Estrellas, van waaruit u ook nog eens gemakkelijk te voet de haven van Altea kunt lopen.

De hoogtepunten van de vuurtoren van Albir

De balkons:

Langs de weg zijn er balkons die een spectaculair uitzicht bieden op de Peñón de Ifach, de Cala del Metge en vanuit twee uitzichtpunten heb je een volledig panoramisch uitzicht over de baai van Altea en de landschappen van de kustlijn van de Sierra Helada.

 

La Cova de Bou:

Het is een grote natuurlijke holte in het schaduwrijke gebied van de berg die bekend staat als Boca de la Balena of Cova de Bou.

 

De Ocre-mijn:

In een baai die in de zomer veel door boten wordt bezocht, zijn er de overblijfselen van een oude mijn, bekend als de Ocre-mijn.

El Faro:

Aankomst bij de vuurtoren markeert het einde van de reis. Het is nog steeds in bedrijf, het is onlangs gerestaureerd en er zijn informatiepanelen over de geschiedenis van het gebouw geïnstalleerd. Je kan het interieur bezoeken van dinsdag tot zondag van 10u tot 13u30.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Blanca?

Misschien ook interessant :