Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Bezoek eens de Barranco de las Vacas op Gran Canaria

Ga eens een bezoek brengen aan de Barranco de las Vacas op het Canarische eiland Gran Canaria dit is een van de spectaculaire plaatsen op het eiland. Wil je weten hoe je bij de Barranco de las Vacas kunt komen? We vertellen je hier hoe je er kunt komen en een paar tips zodat je het beste van je reis naar de Barranco de las Vacas kunt genieten.

BEZOEK EENS DE BARRANCO DE LAS VACAS OP GRAN CANARIA

Wat is de Barranco de las Vacas

Het is een van de meest modieuze plekken op het eiland; en is dat sociale netwerken vol staan ​​met prachtige foto’s van dit ravijn, dat zich aan de rand van Agüimes bevindt; een van de meest pittoreske stadjes van Gran Canaria.

Booking.com

De Barranco de las Vacas werd gevormd dankzij de kracht van water, die het vormde tot het duizenden jaren geleden een waar kunstwerk van de natuur werd. En hoewel het amper 50 meter lang is, is alle ruimte die het inneemt spectaculair.

Specialisten zijn echter onvermurwbaar dat deze prachtige geologische kloof geen deel uitmaakt van de Barranco de las Vacas, die veel lager begint. Ze zeggen dat het eerder deel uitmaakt van de Barranco de Barafonso.

En juist deze uitspraken wekken bij toeristen veel twijfel op, zeker als je Google Maps als leidraad gebruikt. Als je op zoek bent naar de Barranco de las Vacas, zal deze je naar de verkeerde plaats wijzen.

Hoe kom je bij Barranco de las Vacas

Het ravijn ligt tussen de steden Temisas en Agüimes. En we herhalen het nog een keer; Als je de kaarten volgt, brengen ze je ergens anders naartoe. Als je Google gebruikt, wordt je naar een bord geleid met de tekst ‘Barranco de las Vacas’. En om het nog ingewikkelder te maken, is er een paar meter verderop een parkeerplaats waarvan je denkt dat je op de goede plek bent. Volg deze aanwijzingen niet!

 

Om bij Barranco de las Vacas te komen, moet je de GC-550 nemen en tot kilometer 14 van de weg komen. Zodat Google Maps je niet misleidt, moet je “Tobas de Colores del Barranco de las Vacas” plaatsen. Op deze manier kun je niet verdwalen.

 

De plaats ligt net onder een stenen brug die een zeer scherpe bocht naar links maakt. Vanaf de top van de brug kun je deze spectaculaire geologische formatie al waarderen.

 

Om vervolgens naar de Barranco de las Vacas te gaan, moet je een pad maken vanaf de hoofdweg; ze bevinden zich ongeveer 200 meter voor de bocht. Vanaf daar is het ongeveer 4 minuten lopen naar de canyon. De enige “inspanning” is om een ​​soort stenen muur te beklimmen, maar het is vrij eenvoudig.

 

Waar te parkeren om de Barranco de las Vacas te bezoeken

Parkeren is een belangrijk punt wanneer je deze bestemming bezoekt, want het is niet gemakkelijk en zelfs een beetje riskant. Er zijn drie hoofdgebieden waar je kunt parkeren:

De eerste (en de grootste) bevindt zich ongeveer 300 meter voor de brug. Dit, als je de route vanaf Agüimes neemt. Er passen tussen de 5 en 6 auto’s, maar diefstallen in dit soort toeristische attracties zijn heel gewoon geworden op het eiland; je ziet mogelijk gebroken glas op de vloer. Ons advies is om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

 

De tweede parkeermogelijkheid is op het plein dat op ongeveer 20 meter van de stenen brug ligt. Slechts ongeveer twee auto’s passen hier. Hoewel het voordeel hiervan is dat het degene is die het dichtst bij het pad naar het ravijn ligt.

 

De derde is ongeveer 400 meter voorbij de stenen brug. Als je hier parkeert, moet je je auto in de berm achterlaten. De ruimte is erg breed, maar we weten niet zeker of het strafbaar is; en ook hier moet je oppassen voor diefstallen.

 

Voor ons is de beste plek om je auto te parkeren als je de Barranco de las Vacas wilt bezoeken de eerste.

 

Tips voor een bezoek aan de Barranco de las Vacas

1 Ga heel vroeg in de ochtend (of voor zonsondergang)
Dit advies is om parkeerproblemen te voorkomen; Deze toeristische bestemming wordt steeds populairder en het is moeilijk om een ​​parkeerplaats te vinden. Als je daarom ’s middags, de drukste tijd, gaat, kun je problemen ondervinden bij het parkeren van je auto. Bovendien betekent vroeg gaan dat er minder mensen zijn en kun je met meer rust van de omgeving genieten.

2 Laat niets van waarde in de auto achter
Het vinden van gebroken glas op de vloer is geen toeval. Daarom nemem wat je hebt van waarde met je mee en zorg ervoor dat je auto is verzekerd.

 

3 Draag geschikt schoeisel
Hoewel het een gemakkelijke weg is om te reizen en vrij kort, raden we af om slippers te dragen. Je zou jezelf kunnen verwonden aan de stenen.

 

4 Zet Barranco de las Vacas niet op Google Maps
Dit is een zeer belangrijke tip, zodat je niet verdwaalt. Als je Barranco de las Vacas op Google Maps plaatst, brengt de zoekmachine je naar een andere site. Je moet Tobas de Colores del Barranco de las Vacas plaatsen en het zal je naar de aangegeven plaats brengen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRAN CANARIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Canarische eilanden?

Misschien ook interessant :