Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


beleef TENERIFE - EMOTIES WAKKER MAKEN

Tenerife is het eiland van duizend ervaringen. Duizend plannen die op elk moment van het jaar mogelijk zijn dankzij het goede klimaat en het enorme scala aan activiteiten dat wordt aangeboden door het grootste gebied van de Canarische Eilanden. Geniet van een dagje strand, wandel over een van de paden die door weelderige bossen leiden, ontdek indrukwekkende vulkanen en adembenemende landschappen, bijna uit een andere wereld, en imposante ravijnen en kliffen. Aanschouw een oneindige sterrenhemel in goed gezelschap of laat die droom uitkomen om walvissen en dolfijnen in vrijheid te zien zwemmen... WOW!

BELEEF TENERIFE - EMOTIES WAKKER MAKEN

Tenerife heeft ook prachtige historische centra van grote artistieke waarde waar u zonder haast kunt wandelen, musea en charmante dorpjes vol traditie waar u zich kunt mengen met de lokale bevolking en met hen kunt kletsen.

Misschien wil je wat sporten. Geen probleem. Hier is het mogelijk om ze allemaal te oefenen, vooral die met betrekking tot de zee en golf, aangezien het eiland verschillende cursussen heeft om uit te kiezen. En als u op zoek bent naar iets meer intense emoties, gaat er niets boven plezier hebben in de moderne attracties van de recreatieparken, een paradijs voor kinderen die een onvergetelijke herinnering aan hun familievakanties zullen bewaren. Kortom voor elke dag een ander plan en vaarwel verveling! 

Maar Tenerife is ook perfect om uit te rusten en los te komen van stress. Omdat het een geconsolideerde toeristische bestemming is, heeft het een buitengewoon aanbod aan accommodaties, van de meest exclusieve tot de meer bescheiden, om te ontspannen, omringd door alle comfort en diensten.

Booking.com

Een fantastische dag op het strand

De levendige stranden van fijn blond zand en kalm water zijn te vinden in de belangrijkste toeristische centra van Tenerife, gelegen in het zuiden van het eiland. Maar er zijn ze ook rustiger en weg van stedelijke centra in verschillende delen van de kust. We vinden ze in donker vulkanisch zand of in de vorm van prachtige poelen en natuurlijke poelen beschermd tegen de golven.

Elke keuze is perfect om te genieten van een fantastische dag op het strand. Het beste is om ze te ontdekken en je erin onder te dompelen.

 

Zeil met dolfijnen en walvissen

Het observeren van de verschillende soorten walvisachtigen die vrij rondzwemmen in de wateren van het zuidwesten van Tenerife, een van de weinige plaatsen ter wereld waar ze zo dicht bij de kust te zien zijn, is een ervaring die moeilijk te vergeten is.

Naast de grienden en dolfijnen die hier het hele jaar door leven, wordt dit bevoorrechte gebied ook bezocht door blauwe vinvissen en orka's. Een waar toevluchtsoord voor deze ongelooflijke zoogdieren die hier de ideale omstandigheden vinden om zich te voeden en voort te planten. 

Stijg op naar de hoogste top van Spanje

Als er iets is waar Tenerife op kan bogen, zijn het de buitengewone natuurlijke ruimtes. Maar er is er één die er vooral uitspringt: het Teide National Park, het meest bezochte van Europa. Naast de indrukwekkende vulkanische structuur van de Teide, de hoogste top van Spanje en een Werelderfgoed, vind je hier het meest adembenemende landschap dat je ooit hebt gezien.

We worden geconfronteerd met een van de meest spectaculaire manifestaties van vulkanisme ter wereld. De verbeelding is niet genoeg om een idee te krijgen van het imposante panorama dat voor onze ogen verschijnt vanaf de top, op 3.715 meter hoogte, met het buitengewone zicht op de caldera, de honderden kegels, beekjes, dijken, rotsen .. En niet te vergeten de soorten flora en fauna die er leven, met talrijke endemische soorten, sommige zelfs exclusief voor het park.

Degenen die in goede fysieke conditie zijn en ongeveer zes uur de tijd hebben, kunnen via het geschikte pad naar de top lopen, maar er is ook de mogelijkheid om de kabelbaan te gebruiken en in slechts een paar minuten naar boven te gaan.

 

Een rondleiding door ongelooflijke natuurlijke ruimtes

Voor de meesten die het eiland kennen, is het Teide National Park het natuurlijke juweel van Tenerife bij uitstek. Maar niet de enige. Rondom dit vulkanische landschap vinden we nog een schat, het Corona Forestal Natural Park, een weelderig Canarisch dennenbos dat zich in al zijn onmetelijkheid uitstrekt door ravijnen en valleien. Een show van kleuren die variëren tussen het intense groen van de dennen, het blauw van de zee en de lucht, en de donkere tinten van de grote vulkaan.

En er zijn er nog meer. Zoals de Macizo de Anaga, een van de zeven biosfeerreservaten van de Canarische Eilanden en een toevluchtsoord voor lauriersoorten die al uitgestorven zijn op het grootste deel van de planeet, waar natuurlijke en culturele waarden in perfecte harmonie naast elkaar bestaan. Of het Teno Rural Park, een plaats met een moeilijke orografie met indrukwekkende kliffen, valleien en beboste gebieden waarvan het isolement in zijn voordeel heeft gespeeld, omdat het waardevolle habitats mogelijk heeft gemaakt die dienen als een toevluchtsoord voor bedreigde soorten die bijna intact zijn. Natuurlijke omgevingen met charmante boerderijen gewijd aan landbouw en veeteelt.

 

Wandel door goed bewaarde historische centra

Op Tenerife kun je ook op verschillende locaties geschiedenis ademen. Een duidelijk voorbeeld is San Cristóbal de La Laguna, een uniek voorbeeld van een niet-ommuurde koloniale stad die als inspiratiebron diende voor andere Amerikaanse koloniale steden. Dit, samen met het feit dat het de oorspronkelijke 15e-eeuwse lay-out vrijwel ongewijzigd heeft behouden, maakt het waardig om tot werelderfgoed te worden verklaard.

La Orotava is ook de thuisbasis van een belangrijk historisch-artistiek complex, evenals het centrum van Puerto de la Cruz, dat ook een interessante botanische tuin heeft.

De burgerlijke en religieuze architectuur van Icod de los Vinos en natuurlijk zijn enorme oude drakenboom, een endemische boom van Macaronesië, zijn ook een bezoek waard. Of de kustplaats Garachico, waar nog steeds de sporen van de gewelddadige vulkaanuitbarsting van 1706 bewaard zijn gebleven. En natuurlijk de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife, waar het drukke leven van een moderne stad wordt gecombineerd met een binnenstad Historische plek begrensd door een driehoek van straten en pleinen waar de meest emblematische gebouwen zich bevinden. Een daarvan is het Old Civil Hospital, een staaltje neoklassieke architectuur met een van de meest interessante musea op het eiland: de MUNA, Museum voor Natuur en Archeologie.

 

Kies voor elke dag een leuk plan

Met een eindeloze lijst aan opties is het op het 100% levenseiland onmogelijk om je te vervelen. Er zijn verschillende parken gewijd aan vrije tijd, waaronder twee faciliteiten die op hun gebied als de beste ter wereld worden beschouwd: het waterpark Siam Park en de dierentuin Loro Parque. 

Forestal Park is het perfecte plan voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur in contact met de natuur, want hier kunnen ze spelen tussen torenhoge bomen. Botanische tuinen, etnografische en pretparken, kartbanen voor snelheidsliefhebbers, winkelcentra ... Tenerife biedt een antwoord om aan elke verwachting van vrije tijd en plezier te voldoen.

 

Geniet van de sterren

De toppen van Tenerife zijn een van de drie Starlight Reserves van de Canarische Eilanden, een accreditatie die een idee geeft van de prachtige omstandigheden van de hoogste delen van het eiland om de sterren te observeren.

Een van deze bevoorrechte plaatsen is het Teide National Park waar, omringd door de overweldigende silhouetten van het vulkanische landschap, de oneindige nachtelijke hemel vol met miljoenen lichtpuntjes, de kraters van de maan ... en de vreemde verrassingen ons met emotie opwinden. Het is niet toevallig dat hier een van de astrofysische observatoria van de Canarische Eilanden is gevestigd, een wetenschappelijk centrum dat ook bekend kan worden gemaakt door de rondleiding vooraf te regelen.

Geniet van gastronomie

Het is een van de geneugten die Tenerife ons biedt. Het eiland biedt talloze etablissementen: van de beroemde "guachinches", bescheiden plaatsen die door de lokale bevolking worden bezocht waar typisch Canarische gerechten worden geserveerd, tot de meest luxueuze restaurants, sommige met Michelin-sterren.

Traditie en avant-garde, basisgerechten en andere bijna artistieke, lokale ingrediënten en uit andere delen van de wereld… de variatie is eindeloos. Onder de traditionele producten vallen vlees, verse vis en zwarte aardappelen op, een voortreffelijke variëteit die zeer wordt gewaardeerd door gerenommeerde chef-koks. De Canarische mojo, de gofio, de kazen, de wijnen, het fruit en een uitgebreide lijst van desserts en zoetigheden om een smakelijk menu af te sluiten, zijn enkele van de gastronomische lekkernijen van het eiland. 

 

Bereik de perfecte swing

Onder de verschillende buitensporten die het hele jaar door op het eiland kunnen worden beoefend, valt golf op. Tenerife heeft verschillende cursussen die zijn ontworpen door de beste professionals ter wereld, evenals complete faciliteiten waar spelers van elk niveau alles kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Maar degenen die van deze sport houden, worden niet alleen aangetrokken door eersteklas velden en faciliteiten, maar ook omdat het een echt voorrecht is om je swing te verbeteren met uitzicht op de majestueuze vulkaan Teide of het intense blauw van de Atlantische Oceaan. Een luxe. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op Tenerife?

Misschien ook interessant :