De mooiste dorpjes in de regio Extremadura


DE MOOISTE DORPJES IN DE REGIO EXTREMADURA

De Spaanse regio Extremadura met zijn provincies Badajóz en Cáceres is voor velen een vrij onbekende landstreek van Spanje. Het is een van de dun bevolkte landstreken van Spanje en heeft slechts één miljoen inwoners. Maar de regio heeft indrukwekkende monumenten en prachtige, indrukwekkende natuurgebieden. Hier vind je een selectie van mooie dorpjes in deze mooie Spaanse regio.

REISINDRUKKEN IN HET STADJE BRIONES

Guadelupe (Cáceres)

Guadalupe is een van de mooiste dorpen van Extremadura vanwege het indrukwekkende erfgoed. Het beroemde Santuario de Guadalupe is omgeven door een spannende geschiedenis, waarvan de gebouwen hangen aan een gevoel van sacrale kunst. Bovendien zal de omgeving nooit iets wegnemen van de artistieke collectie. Eén dag is genoeg om door de geplaveide straten van deze stad te lopen, die worden verbonden door de ijzeren en houten balkons die in elkaar sparren.

Booking.com

Romangordo (Cáceres)

Romangordo is voor ons een van de mooiste dorpen van Extremadura omdat het is omgebouwd tot een openluchtmuseum. Het zou je verbazen als je door de straten van het dorp loopt en je meeneemt op een reis door een typische dag van het plattelandsleven. De gebouwen zijn geschilderd door kunstenaars uit Extremadura van de Colectivo Muro en door studenten van de Bellas Artes de Madrid, ondersteund door het stadsbestuur. Sinds het initiatief meer dan twee jaar geleden werd gelanceerd, zijn er meer dan 100 kleurrijke gevels gecreëerd. Onder de slogan “Romangordo, beelden die de identiteit van het dorp markeren”, stelde de gemeenteraad een rondleiding voor die je, naast de schilderijen, in staat zal stellen om andere toeristische attracties te ontdekken, zoals het Casa de los Aromas, het Ecomuseo del Tío Cascoles en het interpretatiecentrum van de Ruta de los Ingleses.

Caucos de Yuste (Cáceres)

In Caucos de Yuste vind je het Monasterio de San Jerónimo de Yuste, op een paar kilometer van het stadscentrum. Keizer Carlos V werd verliefd op dit klooster, dat hij soms bezocht. Een bezoek aan het klooster is een echte aanrader en je kunt er gemakkelijk twee uur aan besteden. Het klooster bestaat uit twee duidelijk gescheiden delen: het klooster en de residentie van de keizer. Het klooster wordt gevormd door de kerk, gebouwd in het centrum en met twee kloosters, een gotische en de andere genaamd het nieuwe klooster. De kerk en de gotische kloostergang komen uit de 15 e eeuw, terwijl de andere constructies van de 16 ste eeuw. Zo worden de laatgotische en renaissancestijlen door dit gebouw versmolten.

 

Jerez de los Caballeros (Badajoz)

Deze selectie van de mooiste dorpen in Extremadura brengt ons naar Jerez de los Caballeros, dat ten zuiden van de provincie Badajoz en zeer dicht bij de grens met Portugal ligt. Hier vind je deze monumentale stad waarvan de prachtige, barokke torens je al van verre tegemoet komen. Het epische tempeliersverleden van de stad is te zien in het fort. Bovendien, in zijn Plaza Mayor, een ruimte versierd met palmbomen, verrijzen de muren van de kerk de San Miguel Arcángel, die we ten zeerste aanbevelen om te bezoeken.

 

Olivenza (Badajoz)

Olivenza, een van de mooiste steden in Extremadura, werd in 1227 aan de Portugezen afgestaan en vormt een groot deel van het uitstekende monumentale erfgoed. Het is al twee eeuwen eigendom van Spanje, maar Portugal claimt nog steeds zijn soevereiniteit. Dit merkwaardige stukje geschiedenis is door het stadsbestuur uitgebuit, waardoor het een populaire toeristische attractie is geworden. Het monumentale complex toont de Puente Fortificado de Nossa Senhora da Ajuda en de Puerta del Calvario, twee fascinerende bouwwerken.

 

Cabañas del Castillo (Cáceres)

Een van de mooiste dorpen in Extremadura is het verborgen bergstadje Cabañas del Castillo, een regio die al sinds de prehistorie wordt bewoond, wat te zien is aan de grotschilderingen die in de grotten verborgen zijn. Het is fascinerend om door de natuurlijke ambiance te wandelen en de oude constructies te ontdekken, zoals de parochiekerk van Virgen de la Peña.

 

El Guijo de Santa Bárbara (Cáceres)

El Guijo de Santa Bárbara is het hoogste dorp van de regio Vera, aan de voet van de Sierra de Gredos. De economie is voornamelijk gebaseerd op toerisme, landbouw en veeteelt. Van alle mooie steden op deze lijst, raden we deze ten zeerste aan voor mensen die van wandelen houden. Je kunt ook zwemmen in de zwembaden van de beroemde Garganta Jaranda en genieten van het prachtige uitzicht op de Sierra de Gredos.

Trujillo (Caceres)

Een ander van de mooiste dorpen in Extremadura is Trujillo, een belangrijke bestemming voor de liefhebber van historische gebouwen, cultuur en de Spaanse keuken. De straten, bedekt met hoekbalkons, verdienen een bezoek van een hele dag. We raden aan om je tour door Trujillo te beginnen met het oude gebied binnen de muren, een gebied dat de “oorspronkelijke kern” van de stad herbergt. Dit gebied is ontwikkeld rond het kasteel en wordt omringd door de overblijfselen van de moslimmuren, die na de christelijke verovering opnieuw zijn gemaakt. Het tweede deel van de stad is het Renaissance-gebied, waarvan het centrum de Plaza Mayor is.

Als je een ander dorp kent dat aan deze lijst moet worden toegevoegd, laat het ons dan weten!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR EXTREMADURA NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Extremadura?

Misschien ook interessant :