Wandelen langs Rio Chillar Nerja


Wandelen langs Rio Chillar bij  Nerja 

De Chillar River Route of Los Cahorros Route

Wandelen langs Rio Chillar bij  Nerja is een geweldig leuk dagje voor het hele gezin, en een leuke afwisseling dan alleen aan het strand te liggen! Deze route langs en door de rivier of río Chillar ligt in de buurt van het prachtige stadje Nerja  en is gelijktijdig ook nog eens een van de weinige wandelingen die je nog eens in het hartje van de Andalusische  zomer kunt doen en ook nog eens bijzonder aangenaam is.

Route langs de rivierbedding van Chillar in Nerja, Malaga

De route loopt dwars door de Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark (met daarin ook het prachtige witte dorpje El Acebuchal). Ze biedt voldoende schaduw en heerlijke zwempartijen in kristalhelder water!

Er is geen betere manier om af te koelen op een hete zomerdag. Fantastisch ook om met kinderen te doen! Voor veel Spaanse gezinnen is deze excursie dan ook een 'klassieker' in de zomer.

 

TIP: Probeer op een weekdag te gaan als dat kan, of tijdens het weekend in elk geval zo vroeg mogelijk te vertrekken. In het weekend en op lokale feestdagen is het er immers altijd drukker.

Rust kun je steeds vinden tijdens een circulaire, lichte panoramische wandelingin het Sierra de la Almijara natuurpark 

Booking.com

Wat heb je nodig voor deze wandeling langs de Chillar rivier?

De wandeling zelf is eenvoudig. Je hoeft alleen het volgende mee te brengen:

  • een goed paar schoenen die nat mogen worden. Dat kunnen oude sportschoenen zijn (draag ook sokken om blaren te vermijden) of rivierschoenen. Het gaat erom dat je comfortabel zit en dat je niet uitglijdt, want sommige rotsen kunnen voor een deel glad zijn. 
  • een picknick en voldoende drinkwater
  • zonnecrème met een voldoende hoge factor en andere zonbescherming, zoals een zonnebril en een pet of hoed
  •  een stok die steun biedt tijdens de wandeling kan ook handig zijn

Omdat dit een lineaire route is, kan je terugkeren op elk moment, langs de weg die jullie gekomen zijn. 

Leuk voor jong en oud!

Kinderen vinden deze wandeling geweldig! Ze kunnen er heerlijk rondspatten in het water, en allerlei insecten en dieren zien. Hogerop zijn er verschillende poeltjes waarin ze naar hartelust kunnen stoeien en zwemmen.

Wees bij deze wandeling bereid de rivier vele malen over te steken en er doorheen te wandelen. Naarmate je hoger komt, zijn er vele grotere poelen om in te zwemmen. Het is ook daar dat ouders met kleine kinderen vaak de rustigste poeltjes vinden om tijdens een pauze in te spelen. 

Nog een fantastisch leuke wandeling om met kinderen te doen - op slechts een uurtje rijden van Nerja - is de hangbrugwandeling van Los Cahorros, nabij Granada!

 

Als je verder langs de rivier wandelt, kom je uiteindelijk bij een serietje heuse watervallen! Er zijn er zelfs enkele die een natuurlijke massage bieden.

Deze ontspannende wandeling langs de río Chillar is dan ook een echte aanrader.

 

LET WEL: zoals bij elke rivierwandeling in Andalusië is het belangrijk uit de buurt te blijven als de weersvoorspelling regen aangeeft. Plotselinge overstromingen kunnen dan optreden, en dat kan gevaarlijk zijn.

Hoe kom je er?

Er zijn talloze manieren om bij de rivierbedding te komen.

 

  • Te voet vanuit het centrum van Nerja: 

Verblijf je in Nerja, dan kun je gemakkelijk te voet en vermijd je ook parkeerproblemen. Loop gewoon naar beneden naar de rivier vanaf het einde van de calle de Joaquín Herrera, net achter het centrale busstation in de calle de Pescia.

 

  • Met de wagen:

Met de wagen bespaar je een paar kilometer. Rijd door het centrum van Nerja, in de richting van het gezondheidscentrum en het Burriana strand. Neem de rotonde met de wegwijzer naar 'Verano Azul', en sla de urbanisatie rechts in; je komt terecht in de calle de Julio Romero.

Volg deze weg die een bocht naar rechts neemt en verder omhoog gaat, waarbij ze overgaat in de Avenida la Constitución. Volg de weg verder naar boven, neem de tweede afslag links, de calle Mirto in. Het is een scherpe bocht (met een veld voor je) en je gaat zo naar beneden tot bij een kleine urbanisatie. Hier kun je wel een parkeerplaats vinden. Er is een kleine betalende parkeerplaats, maar die is vaak gesloten.

 

  • Wil je graag dichter bij de rivier komen? 

Rijd door de urbanisatie en volg de weg omhoog naar rechts. Rijd onder de snelweg door. De rivier zou nu aan je linkerkant moeten opduiken. De betonweg loopt er terug naar beneden naar de rivier en wordt een pad. Volg dit pad voor zo ver je kunt.

 

  • Waar kun je parkeren?

Parkeren is de laatste jaren problematischer geworden. Voordien parkeerden veel mensen immers naast de grote cementfabriek, maar die ruimte is inmiddels afgesloten.

Parkeer waar je maar kunt - meestal is er plaats langs de weg die naar de cementfabriek leidt. Respecteer echter wel de signalen voor parkeerverbod en blokkeer de toegang naar woningen niet. Auto's worden vaak weggesleept in de zomermaanden.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :