Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wat is- en wat betekent all inclusive


WAT IS- EN WAT BETEKENt ALL INCLUSIVE

All inclusive betekent dat je standaard drie maaltijden per dag, frisdrank, en meestal lokale alcoholische dranken, fooien en vaak verschillende andere diensten in de prijs zijn inbegrepen. 

WAT IS- EN WAT BETEKEND ALL INCLUSIVE

Onbeperkt genieten van zon én eten & drinken; dat is in het kort wat all inclusive betekent. Maar is echt álles bij de prijs inbegrepen? En zijn all inclusive hotels niet heel massaal? En eet je dan niet elke dag hetzelfde? In dit artikel vertellen we je alles over wat all inclusive is.

Booking.com

Wat is all inclusive eigenlijk?

Dat all inclusive betekent dat je onbeperkt kunt eten & drinken is een beetje kort door de bocht. In de meeste gevallen gelden er namelijk wel enkele beperkingen en toeslagen. Waar je in ieder geval op kunt rekenen? Buffetmaaltijden en geselecteerde (non)alcoholische drankjes zijn standaard bij de prijs inbegrepen als je o.b.v. all inclusive boekt.

Daarnaast zijn bij sommige hotels diverse extra’s inbegrepen zoals snacks, ijsjes, à la carte maaltijden en vruchtensappen. Ook het animatie- en activiteitenprogramma zit bij sommige all inclusive hotels al bij de prijs in. Maar dit geldt dus niet altijd en het kan zijn dat je een toeslag moet betalen als je bijvoorbeeld een avondje à la carte wilt dineren of een potje wilt tennissen.

 

Veel mensen denken dat all inclusive betekent dat je de hele dag door kunt eten & drinken, maar dit is niet altijd het geval. Bars en restaurants hebben vaak openingstijden voor ontbijt, lunch en diner en het kan dus zijn dat er op een bepaald moment van de dag even geen eten beschikbaar is.

Kijk altijd goed naar de accommodatie omschrijving van het hotel dat je wilt boeken om te zien wat er inbegrepen is als je o.b.v. all inclusive verblijft.

 

De voor- en nadelen van een all inclusive vakantie

We zetten de voor- en nadelen van een all inclusive vakantie voor je op een rijtje zodat je makkelijk kunt bepalen of het bij jou past:

De belangrijkste voordelen

  • Het vakantiebudget staat van tevoren al vast en je kunt je portemonnee in het kluisje opbergen. Op excursies en andere extraatjes na zal je niet voor financiële verrassingen komen te staan.
  • Ideaal met kinderen, zij kunnen zelf hun drankje (of ijsje) bestellen en in de restaurants zelf opscheppen wat ze lekker vinden. In veel hotels is er bovendien een speciaal kinderbuffet.
  • Dankzij het activiteitenprogramma – dat vaak bij de reissom inbegrepen is – hoeft jong & oud zich niet te vervelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lesjes aquarobics, een tafeltennis toernooitje, live muziek en een minidisco.

 

De belangrijkste nadelen

  • All inclusive hotels zijn vaak groot opgezet en dit kunnen sommige reizigers als nadeel ervaren. Je deelt het zwembad en de rest van de faciliteiten met veel andere gasten en het voelt wat minder persoonlijk.
  • Je gaat minder snel buiten de deur eten, omdat je al hebt betaald voor het eten in het hotel. Zo krijg je minder mee van de vakantiebestemming en het lokale leven.
  • Vanwege de openingstijden van de restaurants moet je rekening houden met het tijdstip waarop je gaat ontbijten, lunchen en dineren. Als je een keertje vroeg wilt dineren is dit niet altijd mogelijk.

 

Of een all inclusive vakantie bij jou past verschilt per persoon. Wil je graag een zorgeloze vakantie tegen een scherpe prijs inclusief eten & drinken? Dan is het zeker de moeite waard om een all inclusive vakantie te overwegen. Houd jij niet van massaproductie maar van authenticiteit en kleinschaligheid? Dan is een all inclusive vakantie misschien niet jouw ding.

Wat is ultra all inclusive?

Ultra all inclusive vakanties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Je krijgt nét een beetje extra ten opzichte van een standaard all inclusive vakantie. Wat je precies extra krijgt verschilt per hotel; je kunt bijvoorbeeld rekenen op een 24-uurs all inclusive formule, meer à la carte mogelijkheden of sterke dranken die inbegrepen zijn. Lees altijd de uitgebreide omschrijving van het hotel om te zien wat er voor jouw reis geldt.

 

De leukste bestemmingen voor een all inclusive vakantie

Op praktisch elke vakantiebestemming kun je genieten van een all inclusive vakantie. In sommige landen is all inclusive eerder regel dan uitzondering. Dit geldt bijvoorbeeld voor Egypte en Turkije. Het grootste deel van de hotels wordt hier o.b.v. all inclusive aangeboden.

Maar ook een populair vakantieland als Spanje kun je o.b.v. all inclusive verblijven. 

 

Hopelijk is het nu helemaal duidelijk wat all inclusive is en kun je bepalen of zo’n vakantie bij jou past.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: