Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Mijn favoriete route om van Castilla y León te genieten


Mijn favoriete route om van Castilla y León te genieten

Ontdek mijn favoriete route om over de weg van Castilla y León te genieten

Riaño en Picos de Europa is een spectaculaire route van ongeveer 170 kilometer die enkele van de mooiste hoeken van het noorden van Castilië en León, in de provincie León, doorkruist. Lommerrijke bossen, meren en stuwmeren, uitzichtpunten, oude dorpjes en hoge toppen, zoals die van Valdeón, in het Nationaal Park Picos de Europa, of die van Montaña Palentina, vormen deze route die verliefd wordt op iedereen die hem volgt.

Riaño en Picos de Europa

De route heeft acht aanbevolen haltes en begint in het meest zuidelijke deel van de route, in het kleine stadje Besande. Gelegen aan de samenvloeiing van de Valdecueva-stroom met de Grande-rivier, in een brede en vruchtbare vlakte en omgeven door glooiende bergen, heeft het goede voorbeelden van populaire architectuur behouden, zoals het oude molengebouw en verschillende hórreos in Leonese stijl, naast de parochiekerk, met een Romaanse deuropening uit de 13e eeuw.

Booking.com

Slechts 10 km naar het westen zijn Prioro en Morgovejo de volgende haltes op de route. De eerste stad valt op door zijn 13 hórreos en zijn etnografisch museum, terwijl de tweede bekend staat om de robuuste stenen bruggen die de Cea-rivier oversteken.

35 km naar het noorden ligt een van de pareltjes van de route: Riaño . Het charmante stadje staat bekend als de toegangspoort tot de Picos de Europa en ligt in een van de mooiste omgevingen van León, aan de oevers van het Riaño-reservoir, waar de omliggende toppen worden weerspiegeld, zoals de emblematische Pico Gilbo.

De omgeving is een aanwinst voor natuurliefhebbers, aangezien er verschillende paden zijn, zoals de Paseo del Recuerdo, verschillende uitzichtpunten (Las Hazas, Valcayo...), enz. De paden langs het moeras hebben panoramische banken waar het wordt aanbevolen om te gaan zitten om naar de zonsondergang te kijken. Op het meer, waarin de oude Riaño is ondergedompeld, kunnen, naast acht andere steden in de vallei die eind jaren tachtig werd overstroomd om het stuwmeer te bouwen, cruises worden gehuurd.

De route gaat verder naar het noorden. Ongeveer 25 km verderop, na het oversteken van de Pontón-pas en voordat u de tunnel oversteekt die naar de stad Oseja leidt, bereikt u de Mirador de Oseja , een spectaculaire plek van waaruit u kunt genieten van de hele Sajambre-vallei, bedekt met immense beukenbossen en eiken bosjes en omgeven door de toppen van de Picos de Europa.

Er zijn verschillende gemarkeerde paden voor wandelaars die de vallei binnenkomen. Na een kronkelende bergweg vol uitzichtpunten en canyons over de rivier de Cares, en het oversteken van de Panderrueda-pas, worden de Valdeón-valleien bereikt, tussen de gigantische bergen met dezelfde naam, waar de stad Posada de Valdeón ligt , binnen de Picos het Europa Nationaal Par

8 km ten noorden van genoemde stad langs een smalle weg, ligt het tweede juweel van de route: Caín de Valdeón. Dit bergdorp met steen-, hout- en tegelconstructies is het startpunt voor tal van wandelroutes, zoals de bekende Cares-route, niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Bruggen over de kloof met uitzicht op de leegte, enorme watervallen, bossen en een veranderend landschap kenmerken dit spectaculaire 12 km lange en relatief gemakkelijke parcours.

Puerto de San Glorio is de laatste halte op de route, 35 km ten oosten van Caín. Het is een bergpas tussen Cantabrië en Castilla y León met spectaculaire uitzichten. Op 1.685 m ligt het uitkijkpunt van Llesba, van waaruit u Santo Toribio de Liébana en de Naranco-vallei kunt zien.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: elmundo.es

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: