Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Nieuw spectaculaire wandelpad nabij Villajoyosa

Spaans ReisblogVakantie Spanjeregio ValenciaAlicante • Marina Baix • Nabij Villajoyosa


Nieuw spectaculaire wandelpad nabij Villajoyosa

Spaans ReisblogVakantie Spanjeregio Valenciaprovincie Alicante • Marina Baix • Nabij Villajoyosaten

Wie kent het niet de ‘Caminito del Rey’ wandeling tussen Ardales en Álora in de provincie Málaga. Regelmatig worden er andere spectaculaire wandelpaden in Spanje zo genoemd, maar ja er is alleen nooit een koning over heen gelopen. Nu is er in de Marina Baix, provincie Alicante nabij Villajoyosa bij het stuwmeer van Relleu een nieuw spectaculair wandel pad geopend.

spectaculaire wandelpad nabij Villajoyosa

Dit spectaculaire wandelpad bestaat uit een 212 meter lang houten pad dat bevestigd is aan de rotswand in de kloof bij het stuwmeer van Relleu, de Pantano de Relleu. Het wandelpad of wandeling zelf heeft de naam ‘Pasarela de la Presa de Relleu’ gekregen en is in januari 2022 aangelegd. Bekijk HIER foto’s.

Booking.com

Uiteraard is de wandeling niet zo spectaculair als de ‘Caminito del Rey’ in Málaga maar het is voor veel wandelaars toch een adrenalinestoot om hoog boven de kloof van de Amadorio rivier op een houten stellage te lopen. Op het einde van het 212 meter lange houten wandelpad bevindt zich een ‘mirador’ ofwel uitzichtpunt dat bestaat uit een glazen bodem dat op 40 meter hoogte boven de Amadorio rivier is bevestigd.

spectaculaire wandelpad nabij Villajoyosa

Op deze website legt men uit dat de wandeling vanuit het dorp Relleu te maken is om ongeveer 3 kilometer verderop bij het stuwmeer te komen. Het is geen moeilijke route en ook niet geoefende wandelaars kunnen de 9,5 kilometer lange cirkelvormige wandeling van ongeveer 2 uur maken. Op WikiLoc is door Valencia Bonita de route beschreven en zijn ook foto’s te zien.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: