CORPUS CHRISTI IN TOLEDO

Op 16 juni 2022 zijnde straten van Toledo zijn gehuld in opsmuk om het feest van Corpus Christi te vieren: een plechtige processie die plaatsvindt in een sfeer van zang, de geur van kruiden en spirituele ijver.

Corpus Christi is het belangrijkste festival van Toledo en een van de oudste . Hoewel de exacte datum van oorsprong onbekend is, wordt vermeld dat het in de 15e eeuw werd gevierd. Deze plechtige religieuze processie wordt gevierd op de dag van het Corpus Christi en wordt voorgezeten door de aartsbisschop van Toledo, kardinaal primaat van Spanje. 

CORPUS CHRISTI IN TOLEDO

De speciaal voor de gelegenheid versierde historische straten van de stad vormen het decor voor deze opvallende processie. De hoogtepunten zijn de Monstrans, een onbetaalbaar werk van vakmanschap in goud en zilver uit 1515 en met een gewicht van ongeveer 160 kilo; en het kenmerkende en traditionele gevolg van volgelingen bestaande uit de verschillende religieuze broederschappen en gilden.

Booking.com

Vijf weken voor de religieuze processie is de route versierd met luifels, kransen en lantaarns. De dag voor het feest van Corpus Christi zijn muren, ramen en balkons versierd met antieke wimpels en wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw, en de grond is bezaaid met aromatische kruiden waarvan de geur de feestelijke sfeer van de volgende dagen doordringt. 

De processie begint om 12.00 uur: de klokken van Toledo beginnen te luiden en de eerste die verschijnt is een groep reuzen die de verschillende continenten vertegenwoordigen. 

Dan verlaat de processie zelf de kathedraal, met de monstrans en begeleid door de religieuze gilden in volgorde van de oudheid.

Als u wilt, kunt u het gebeuren bekijken vanaf de zitplaatsen die langs de straten zijn opgesteld door vooraf te betalen bij de stand op het Zocodover-plein . 

Je krijgt ook de kans om de prachtige binnenplaatsen in de herenhuizen en statige huizen van de stad te zien, aangezien deze gebouwen hun deuren openen voor het publiek op de dag van het Corpus. Er is ook een programma van evenementen dat een week duurt, waaronder concerten, shows en sportwedstrijden .

Bron: Spain.info

Wat gaan we ondernemen in Toledo?

Misschien ook interessant :