Agua de Valencia


Agua de Valencia

Agua de Valencia een heerlijk vers gemaakte Spaanse cocktail

Agua de Valencia is minder populair dan de wereldberoemde Sangria. Agua de Valencia is echter een klassieke Spaanse cocktail die je echt moet proberen als je op vakantie bent in Spanje. De naam van deze extreem verse cocktail betekent 'het water van Valencia', wat grappig is omdat het een vrij sterk alcoholische drankje is. Drink dit watertje langzaam of je zult Spaanse sterren zien! Ontdek wat er in dit verse Spaanse drankje zit en probeer het recept zelf maar eens.

Tortillitas de camarones - Beleef Spanje

Wat is Agua de Valencia?

Agua de Valencia is een traditionele cocktail van Valencia. Het werd voor het eerst gemaakt in Valencia in 1950 en het is nog steeds populair. 

 

Je denkt misschien dat dit een speciaal soort watertje is vanwege zijn naam, maar dan heb je het echt helemaal mis! Agua de Valencia bevat zowel Cava (Spaanse Champagne) als wodka, gin, een beetje suiker en vooral vers sinaasappelsap uit Valencia - sinaasappels . Deze Spaanse sinaasappels zijn de beste sinaasappels voor het maken van sinaasappelsap. Ze zijn zoet en fris - perfect voor een cocktail! Je vindt deze cocktail in elk café of tapasbar in Valencia . Het wordt vaak geserveerd in een kan (of jarra) dus neem een vriend of vriendin mee om je te helpen drinken!

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Agua de Valencia Recept

Om Agua de Valencia te maken , heb je nodig:

 • Een kan(of jarra )
 • 500 ml vers geperst Valencia-sinaasappelsap
 • 300 ml cava (of champagne)
 • 100 ml jenever/gin
 • 100 ml wodka
 • Een lepel suiker naar smaak
  Booking.com
  1. Begin met het maken van vers geperst sinaasappelsap (als je Valencia-sinaasappels kunt vinden, des te beter). Het is misschien een beetje arbeidsintensief, maar geloof me, je proeft het verschil! Vers geperst sinaasappelsap heeft een veel lichtere, frissere smaak waardoor je Agua de Valencia  super verfrissend wordt. In Spanje hebben veel supermarkten sinaasappelsapmachines waar je eenvoudig op een knop kunt drukken om een liter Valencia's beroemde sinaasappelsap te krijgen. Proef je sinaasappelsap en let op de zoetheid. Als het bitter is, moet je misschien wat suiker toevoegen.

   

  1. Giet alle vloeibare ingrediënten in je kruik. Meng door elkaar en proef. Als je een bittere cava of soort champagne hebt gebruikt, heeft dit ook invloed op de hoeveelheid suiker die moet worden toegevoegd. Agua de Valencia is niet bedoeld als een superzoete drank, maar ook niet als bitter!

   

  1. Pak een paar grote wijnglazen en giet je verse Spaanse cocktail over ijs. Hak een paar stukjes sinaasappel fijn en voeg ze toe als garnering. 

   

  ¡ Salud !" en geniet!

  Wat gaan we ondernemen in Spanje?

  Misschien ook interessant :


  «   »