Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De 10 mooiste en charmantste steden in Navarra


DE tien MOOISTE EN CHARMANTSTE STEDEN IN NAVARRA

Een toeristische route langs 10 plaatsen die de reiziger boeien. Cultureel erfgoed en natuur in overvloed voor een toeristische route door enkele van de meest opvallende steden in de de in regio Foral de Navarra. Navarra en zijn steden verdienen een volledige stop. Als we overal en op alle plaatsen moeten stoppen zou onmogelijk zijn in één reis, tenzij je het geluk had dat die reis maanden mag duren.

DE TIEN MOOISTE EN CHARMANTSTE STEDEN IN NAVARRA

Ujué, een van de mooiste steden van Navarra. Javier Campos / Toerisme van Navarra

Navarra en zijn steden verdienen een volledige stop. Proberen alle plaatsen waar we zouden moeten stoppen te bezetten zou onmogelijk zijn in één reis, tenzij je het geluk had dat die reis maanden duurde. Dus als je, zoals gewone stervelingen, maar een paar dagen vrij hebt, gaan we enkele van de mooiste selecteren, die reizigers altijd boeien, zodat je het meeste uit je tijd kunt halen door een van de belangrijkste autonome gemeenschappen te verkennen opvallend uit Spanje.

Booking.com

Je zult zien hoe wanneer je begint met het verkennen van de Foral-gemeenschap van Navarra en van de woestijnen van de Bardenas Reales naar de weelderige bossen van de Baztan-vallei gaat, en schoonheidsplaatsen bezoekt zoals Ujué, Estella, Elizondo, Ochagavía, Olite, Roncesvalles, Yesa , Lesaka , Zugarramurdi of Puente la Reina, u zult ervan overtuigd zijn dat het de volgende keer niet zo lang zal duren om hier terug te keren, want tussen zijn natuur, zijn traditionele architectuur, zijn cultuur, zijn gastronomie en zijn mensen is Navarra altijd een goed plan.

ujué

Tijdens de Middeleeuwen was Ujué/Uxue een fundamenteel bastion voor de verdediging van het koninkrijk Navarra en heeft nog steeds een zekere sfeer van die tijd behouden, waakzaam vanaf de top van een uitkijktoren. De kerk-vesting, romaans en gotisch, is al van verre te zien en is omgeven door steile en smalle straatjes met traditionele kalkstenen huizen. Vanaf de locatie moet je wat tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht dat het biedt tussen de Pyreneeën en de Ribera del Ebro.

DE TIEN MOOISTE EN CHARMANTSTE STEDEN IN NAVARRA

Ujué, in Navarra. Javier Campos / Toerisme van Navarra

Estella-lizarra

Estella-Lizarra is een stad, maar het historische centrum heeft de charme van een middeleeuws stadje behouden. Het werd in 1090 gesticht door koning Sancho Ramírez en werd van groot belang toen het een belangrijke halte op de Camino de Santiago werd. Het erfgoed is uitgebreid en daarin vallen kerken, kloosters, vestingwerken, paleizen en bruggen op die de rivier de Ega oversteken. We hebben het er bij andere gelegenheden over gehad over de Sumac Route , een struik die uit het Oosten kwam om te blijven.

 

Elizondo

Elizondo is de belangrijkste stad in Baztan en daarom is het meestal een referentiepunt wanneer we een van de mooiste valleien van Navarra bezoeken. Het werd geboren met de Urrutia-straat, die de loop van de Bidasoa-rivier volgt en daarin zijn illustere gevels en nobele schilden bewaard gebleven. Een van de meest typische afbeeldingen vinden we als we de brug en de Txokoto-dam oversteken en het kreeg enorme bekendheid dankzij de succesvolle Baztan-trilogie van Dolores Redondo.

 

Ochagavia

Ochagavía/Otsagabia heeft een bevoorrechte locatie, in het hart van de Salazar-vallei, dicht bij de Pyreneeën en naast de dichte bossen van het Irati-woud. De Anduña-rivier is de hoofdas en de stenen brug die deze oversteekt, creëert een van de meest herkenbare beelden. De huizen met steile daken, de verkeersvrije straten om doorheen te lopen, versierde boerderijen en oude paleizen, zoals die van Urrutia en Iriarte, zijn enkele van de kenmerken van wat wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Navarra.

DE TIEN MOOISTE EN CHARMANTSTE STEDEN IN NAVARRA

Ochagavía, in de Salazar-vallei. Iñaki Tejerina / Toerisme van Navarra

Olite/Erriberri

Het kleine stadje Olite/Erriberri wordt al snel duur: dat van zijn kasteel, het koninklijk paleis dat het zo gemakkelijk herkenbaar maakt. Het was het hof van de koningen van Navarra en biedt tegenwoordig interessante rondleidingen. Daarbuiten laat de oude stad ons robuuste herenhuizen zien met imposante wapenschilden op de gevels, gotische arcades, Romeinse muren en prachtige kerken zoals Santa María la Real, een uitstekend voorbeeld van Navarra-gotiek.

 

Roncesvalles

Orreaga/Roncevalles markeert een cruciaal punt op de Camino de Santiago. Voor sommigen omdat hun reis daar begint en voor anderen omdat ze zich dichter bij hun doel voelen wanneer ze Spanje binnenkomen. Er wonen hier amper 20 mensen en de hoofdrol, naast de natuurlijke enclave waarin het zich bevindt, omringd door bossen en weiden, wordt ingenomen door de collegiale kerk van Santa María de Orreaga/Roncesvalles, waarvan de oorsprong teruggaat tot het begin van de 12e eeuw. 

 

Yesa

Je moet naar Yesa gaan, ook al is het om het klooster van San Salvador de Leyre te zien, dat wordt beschouwd als een van de mooiste monumenten van Navarra. Een idyllische plek als u op zoek bent naar ontspanning en meditatie, die een fundamentele rol speelden in de geschiedenis van het koninkrijk Navarra en waarvan de oorsprong teruggaat tot de 9e eeuw. Het behoudt zeer vroege romaanse elementen in zeer goede staat en biedt een eigen herberg.

Lesaka

Lesaka staat ook bekend als "Klein Venetië", omdat het water de lay-out van de straten markeert en twintig oude stenen bruggen bewaard zijn gebleven: acht over de rivier de Onin, nog eens acht over de Biurrana en nog vier over Erdikoerrota. Grote statige boerderijen markeren het historische centrum, evenals middeleeuwse stenen torens, zoals Kasherna of Zabaleta. Het had een machtig verleden dankzij de smeden, molens, ciderfabrieken en timmerwerkplaatsen en de pracht van die tijd is nog steeds aanwezig in de straten.

DE TIEN MOOISTE EN CHARMANTSTE STEDEN IN NAVARRA

De rivier de Onin terwijl deze door Lesaka in Navarra stroomt. Javier Campos / Toerisme van Navarra

zugarramurdi

Zugarramurdi laat ons niet alleen prachtige huizen van traditionele Navarra-architectuur zien, maar vertelt ons ook veel. Vooral verhalen die uit grotten, heksen en covens komen. Hier aan het begin van de 17e eeuw voerde de Heilige Inquisitie de beroemdste heksenjacht in de geschiedenis van Spanje uit. En om het te leren kennen, kunnen we zowel het Museum van de Heksen bezoeken, waar de door de Inquisitie veroordeelde slachtoffers worden herdacht, als de Zugarramurdi-grotten, een enorm karstcomplex waar volgens de legende bijeenkomsten en covens werden gehouden.

Puente la Reina/Gares

Puente la Reina/Gares ligt op slechts 22 km van Pamplona en, zoals de naam al doet vermoeden, is de romaanse brug over de rivier de Arga het belangrijkste kenmerk. Het is een bevolking die wordt gekenmerkt door de doorgang van de Camino de Santiago, dus het is gebruikelijk om pelgrims te vinden die de straten oversteken. Daarom is het niet ongebruikelijk dat als belangrijkste attracties de romaanse kerk van het kruisbeeld, uit het einde van de 12e eeuw, waarvan Christus verschijnt op een merkwaardig kruis in de vorm van een 'Y', evenals de kerk van Santiago zijn. of het klooster van de Trinitariërs.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

Bron: Eldiario.es Author Roberto Ruiz
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :