10 bekendste Spaanse waterpretparken


De tien bekendste Spaanse waterpretparken

Met de komst van de zomer en de daarbij behoren temperaturen zijn er geen betere plannen om een verfrissend bad te nemen in een van de vele waterpretparken. De waterparken van Spanje zijn de perfecte optie om te genieten van een leuke en koele dag met familie of vrienden. Gelukkig heeft Spanje een breed scala aan waterparken waar zowel kinderen als ouderen kunnen afkoelen van de zomerse warmte. Of u nu een dag, een weekend of een zomervakantie wilt doorbrengen, deze waterparken in Spanje zullen zeker jong en oud veel plezier brengen.

DE TIEN BEKENDSTE SPAANSE WATERPRETPARKEN

Spanje, met zijn prachtige kustlijnen, zonnige klimaat en unieke cultuur, is een land dat overvloedig is met recreatiemogelijkheden. Vooral de waterpretparken zijn populair, en voor een goede reden – ze bieden een opwindende mix van plezier, adrenaline en ontspanning voor zowel kinderen als volwassenen. Hieronder hebben we de tien grootste en bekendste waterpretparken in Spanje uitgelicht, met een korte uitleg over wat elk park te bieden heeft.

Booking.com

1. Siam Park – Tenerife

Dit waterpark, dat zijn inspiratie haalt uit het koninkrijk Siam, heeft de titel ‘Beste Waterpark ter Wereld’ van TripAdvisor meerdere keren ontvangen. De attracties variëren van een ontspannen float op de Mai Thai-river tot de opwindende, verticale drop van de Tower of Power-glijbaan.

2. Aqualandia – Benidorm

Dit was een van de eerste waterparken in Spanje en blijft een topper met zijn brede scala aan glijbanen, zwembaden en speelgebieden. Het heeft de hoogste capsule glijbaan van Europa, “Vortex”, voor de echte durfals.

 

3. PortAventura Caribe Aquatic Park – Salou

Dit waterpark, gelegen in het bekende PortAventura resort, heeft een Caribisch thema en biedt een verscheidenheid aan waterattracties, waaronder de King Khajuna, de hoogste free-fall glijbaan in Europa.

 

4. Aquopolis – Torrevieja

Aquopolis is geliefd bij zowel locals als toeristen, met een verscheidenheid aan glijbanen, een golfslagbad en zelfs een dolfinarium. Het heeft ook een rustige zone voor wie wil ontspannen.

 

5. Aqua Brava – Roses

Dit park aan de Costa Brava biedt het grootste golfslagbad van Europa, samen met een breed scala aan glijbanen. Er is ook een Afrikaans gethematiseerd gebied genaamd “Coco Beach”.

 

6. Western Water Park – Mallorca

Dit waterpark met een wild west-thema heeft attracties voor de hele familie, van de ontspannende Lazy River tot de adrenaline-pompende “The Beast” glijbaan.

 

7. Isla Mágica – Sevilla

Onderdeel van het Isla Mágica themapark, het Agua Mágica waterpark is perfect voor die hete zomerdagen. Het heeft een groot golfslagbad, diverse glijbanen en een langzame rivier.

 

8. Aqua Natura – Benidorm

Een onderdeel van het Terra Natura dierenpark, Aqua Natura biedt een geweldige dag uit voor gezinnen, met glijbanen, zwembaden en zelfs een zeeleeuwenshow.

 

9. Parque Warner Beach – Madrid

Als je in het land-gebaseerde Warner Bros Park bent, mis dan zeker niet het bijbehorende waterpark. Met attracties gebaseerd op populaire personages zoals Batman en de Looney Tunes, is het een hit bij zowel kinderen als volwassenen.

 

10. Aquamijas – Mijas

Gelegen aan de Costa del Sol, is Aquamijas een perfecte plek voor gezinnen om te ontsnappen aan de zomerse hitte. Het park biedt vijf glijbanen, een minigolfbaan, een klimmuur en een jacuzzi.

Elk van deze waterpretparken in Spanje heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties, die garant staan voor een dag vol waterplezier voor de hele familie. Of je nu houdt van opwindende glijbanen, ontspannen in een lazy river, of gewoon genieten van de zon, er is een waterpark dat perfect past bij jouw smaak en avontuurlijke geest. Het enige dat je hoeft te doen is je zwemkleding inpakken en klaar te zijn voor een golf van plezier en avontuur!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :