Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De 10 hoogste Spaanse gebouwen

De hoogste Spaanse gebouwen  - Spanje heeft veel te bieden, en niet alleen de geliefde Costa’s aan de Middellandse zee, dan Spanje betekend ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. Ondanks aantrekkingskracht om de bovenste verdiepingen te bereiken en de omgeving te bewonderen, is het wel heel erg moeilijk om de bovenste etage van deze hoge gebouwen in Spanje te bezoeken

DE HOOGSTE GEBOUWEN VAN SPANJE, - Beleef Spanje

Foto: Jose Luis Cernadas Iglesias

Vanaf 2007 en 2008 is er niet veel verandert aan de volgorde, de vier hoogste gebouwen vind je in Madrid en de volgende is het Manhattan van de Middellandse Zee : Benidorm .

Het is een vrij ingewikkelde zaak om ze te bezoeken , over het algemeen zijn ze voor niemand toegankelijk. Hieronder kun je de hoogste gebouwen van Spanje ontdekken: 

DE HOOGSTE GEBOUWEN VAN SPANJE, - Beleef Spanje

Crystal Tower in Madrid

De Torre de Cristal (Kristallen toren) is een wolkenkrabber gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. De toren is 249,5 meter hoog en is daarmee het op een na hoogste gebouw van het land, na de nabijgelegen Torre Caja Madrid.

De Torre Caja Madrid was iets langer in aanbouw maar werd uiteindelijk wel 89 centimeter hoger dan de Torre de Cristal. In april 2007 passeerde het gebouw de hoogte van de Torre Espacio en was het dus tijdelijk de hoogste constructie van Spanje. De Kristaltoren heeft 50 verdiepingen.

Zoals bekend, bevindt het zich in het Cuatro Torres Business Area-complex en is het eigendom van de verzekeraar Mutua Madrileña. Ontworpen door de Argentijnse architect César Pelli, gespecialiseerd in dit type constructie, onderscheidt deze toren zich door de schoonheid van zijn diamantvorm en omdat hij bovenaan een verticale tuin heeft van 600 vierkante meter (de hoogste van Europa).

Torre Caja Madrid

De Torre Caja Madrid is een kantoorgebouw in de Spaanse hoofdstad Madrid. 

Dit gebouw, ontworpen door de beroemde architect Norman Foster, voorheen ook bekend als Torre Repsol, Torre Caja Madrid of Torre Bankia, stijgt dankzij de 250 meter en 49 verdiepingen naar de eerste positie in de ranglijst.

De lobby valt op, met een hoogte die gelijk is aan vier verdiepingen, en het bijzondere aspect waarin glas en staal een speciale rol spelen.

Het staat met een hoogte van 250 meter op de dertiende plaats op de lijst van hoogste gebouwen van Europa.

Het gebouw telt 49 verdiepingen en was in 2008 voltooid. De oorspronkelijke opdrachtgever is het oliebedrijf Repsol, maar tijdens de bouw is het voor € 815 miljoen verkocht aan de spaarbank Caja Madrid.

DE HOOGSTE GEBOUWEN VAN SPANJE, - Beleef Spanje

PwC-toren (Madrid)
Voorheen bekend als Torre Sacyr Vallehermoso, de Torre PwC is het derde hoogste gebouw .

Torre PwC is een van de vier hoge gebouwen in de zakenwijk Cuatro Torres . 

Torre PwC heeft een hoogte van 236 meter en bestaat uit 52 verdiepingen en is ontworpen door de Spaanse architecten, door Carlos Rubio Carvajal en Enrique Álvarez-Sala Walther.

Binnen, afgezien van de kantoren, bevindt zich het vijfsterrenhotel EuroStars Madrid Tower. Bovendien valt het op door een dubbelwandige gevel, bedekt met glas alsof het schubben zijn. Op het bovendek staan ​​drie windturbines die windenergie produceren.

 PwC heeft in juli 2011 haar kantoren in de hoofdstad naar dit gebouw verhuisd, met een totaal van zeventien verdiepingen, tussen de 34 en 50, die toen leeg stonden. Op dezelfde datum werd het PwC-logo bovenaan het gebouw gemonteerd en werd het, het hoogste logo in Spanje, geïnstalleerd op bijna 236 meter hoogte. Alle kantoorverdiepingen hebben dezelfde oppervlakte  en zijn verdeeld in drie sectoren of segmenten. Verdiepingen 51-58 zijn bedoeld voor algemene voorzieningen en uitrusting van de toren. Het gebouw kreeg de nieuwe naam Torre PwC in plaats van Torre Sacyr Vallehermoso.

Booking.com

Torre Espacio (Madrid)

De Torre Espacio (Luchttoren) is een wolkenkrabber, gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het bouwwerk is een ontwerp van de Amerikaanse architect Henry N. Cobb. Het gebouw is 236 meter hoog en telt 57 verdiepingen.

Zoals het niet anders kan, valt de vierde plaats op de vierde toren, met een hoogte van 224 meter en 56 verdiepingen. Dit ontwerp van de architect Henry N. Cobb, verandert de structuur van een vierkante vorm aan de basis in een spitsboog bovenaan en vormt in plaats daarvan een curve die wordt weergegeven door de cosinus wiskundige functie.

DE HOOGSTE GEBOUWEN VAN SPANJE

Intempo in de badplaats Benidorm
We verlaten de hoofdstad en verhuizen naar de gemeente Alicante, Benidorm, gekenmerkt door de grote hoogte van het stedelijke kader.

Het is niet verrassend dat het niet alleen de stad is met de meeste wolkenkrabbers in Spanje, maar ook de stad met de meeste wolkenkrabbers per inwoner ter wereld, en de tweede per vierkante meter na New York.
De grootste exponent van dit feit is het Intempo gebouw, 192 meter hoog en een goed voorbeeld van wat de vastgoed bel betekende, aangezien het in 2014 failliet ging en pas eind 2019 werd de bouw hervat.

Dragados zorgt ervoor dat het gebouw in 2021 gereed is, Intempo wordt tevens het hoogste woongebouw van Europa.

Het gebouw bestaat uit twee parallelle torens, gescheiden door een opening van 20 meter (66 ft) en verbonden door een kegelvormige structuur tussen de verdiepingen 38 en 44. Het vooraanzicht, dat vaag lijkt op nummer 11 en de letter M, heeft commentatoren naar speculeren over een mogelijke verwijzing naar de terroristische aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid. 

Het is een van de weinige wolkenkrabbers ter wereld die de vorm heeft van een boog. De gevel van het gebouw wordt van glas

Gran Hotel Bali in Benidorm
Op het zesde plaats vinden we nog een constructie in Benidorm.

Dit hotel is 186 meter hoog en heeft 52 verdiepingen. Vier jaar lang was het de hoogste van Spanje, in 2002 overtrof het de Torre Picasso in Madrid en liet de eer in 2006 aan de Torre Espacio.

Een verblijf in Hotel Gran Bali maakt een heerlijke zonvakantie aan de Costa Blanca onvergetelijk. Met een hoogte van maar liefst 186 meter is Gran Bali een van de hoogste hotels van Europa. En natuurlijk heb je door deze hoogte een uniek en schitterend uitzicht over de Costa Blanca. 

Niet alleen de buitenkant is een architectonisch hoogstandje, ook aan het interieur is veel zorg en aandacht besteed. De elegante kamers bieden een prachtig uitzicht en dragen bij aan een comfortabel verblijf. Ook de spa waar je terecht kan voor ontspannen behandelingen is mooi vormgegeven.

Caleido in Madrid
Op de zevende plaats vinden we dit gebouw dat in aanbouw is en dat 181 meter en 36 verdiepingen bereikt. Als het klaar is (het is gepland in het vierde kwartaal van 2020), zal het Cuatro Torres Business Area-complex worden voltooid.

Torre Caleido , ook wel "de 5e toren" genoemd, is de nieuwste toevoeging aan de skyline van Madrid .

In dit nieuwe project opent Ocine in Caleido zes luxe bioscoopzalen. Het concept dat Ocine heeft gekozen voor het nieuwe gebouw, dat midden in de zakenwijk van Madrid ligt, op slechts enkele meters van Plaza Castilla, is een 'stedelijk' model en elk van de zalen van de bioscoop is  ontworpen om de kijker zich thuis te laten voelen . In het ontwerp valt het gebruik van fauteuils op om dit gevoel van comfort aan bioscoopbezoekers te geven. In totaal zal de nieuwe asset twee verdiepingen besteden aan restaurants en bars, evenals winkels en winkels die zich toeleggen op technologie en cosmetica. Dit commerciële aanbod breekt verrassend met de kantoor- en bedrijfsomgeving rondom het gebouw. 

Maar dat is precies waar Caleido's waarde ligt: ​​het bieden van ontspanning en diensten aan de duizenden arbeiders die in de vier torens werken (las Cuatro Torres) . Het toonaangevende Spaanse warenhuis, El Corte Inglés, is ook aan dit project toegevoegd en zal een supermarkt van 750 m2 krijgen. Een fitnessruimte en een evenementen ruimte completeren het brede scala aan diensten.

Bron: 65ymas.com/ Geschreven door: CARLOS LOSADA

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :