TOP 10 BAAIEN IN SPANJE


TOP 10 BAAIEN IN SPANJE

Tien keer de leukste en de mooiste baaien in Spanje

Genieten van de tien mooiste baaien in Spanje - Spanje heeft veel te bieden, en niet alleen de geliefde Costa’s aan de Middellandse zee, dan Spanje betekend ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. 

Spanje heeft prachtige en vele mooie stranden, maar vaak ook overvol, zeker in de zomermaanden. Maar wat vele blijkbaar niet weten is dat Spanje honderden prachtige baaien bezit waar je in alle rust van het zonnetje, zee en strand kunt genieten.

TOP 10 BAAIEN IN SPANJE. - Beleef-Spanje.nl

Genieten van de mooiste spaanse baaien

Hoe vaak ben je naar het strand gegaan en trof je ontzettend veel mensen aan? Dit komt bijna altijd voor, vooral tijdens de zomermaanden wanneer iedereen heerlijk eventjes vakantie heeft en dat wil vieren op een plek waar zon, zee en strand is. Veel mensen weten niet dat naast deze overvolle stranden, Spanje ook honderden baaien heeft waar je in alle rust van de zon kan genieten. In dit artikel zullen we een selectie geven van de mooiste Spaanse baaien!

Booking.com

Laten we de mooiste Spaanse baaien beginnen met de Estreta baai. Deze baai bevindt zich in het dorpje Palamos, in de gemeente Gerona. Het is een smal strandje, met grof zand en zeer schoon en prachtig water. De omgeving maakt het een perfect baaitje om even lekker tot rust te komen. Het strandje is alleen te voet bereikbaar. Je zal je auto moeten parkeren op de parkeerplaats van Platja Castell en dan is het ongeveer 20 à 30 minuten lopen. Een stukje verder naar het zuiden, in Tarragona, ligt de Waikiki baai. Het is een maagdelijke, aangename plaats gelegen in een gebied met natuurlijke bescherming, wat toegang tot deze baai moeilijk maakt en er zodoende weinig mensen zullen zijn.

Nog verder naar beneden, in de buurt van Valencia, ligt de baai van Gasparet, die overduidelijk ook tot een van de mooiste Spaanse baaien hoort. Het is een heel rustig en maagdelijk gebied. Samengesteld uit grind en kiezels ligt deze baai in een prachtige omgeving waar u de rust vindt die u zoekt. Het is ook een perfecte plek om te duiken of vissen. In Alcoceber vindt je Tres Playas. Tres Playas bestaat uit drie baaien dat voor de helft gesplitst is. Dit strand moet je zeker gezien hebben tijdens je vakantie in Alcoceber.

Op de Balearen liggen een aantal van de mooiste, natuurlijke baaien. De baai El Mago, op Mallorca, is er een van. Het is een kleine, maagdelijke baai met wit zand en werd officieel uitgeroepen tot nudisten strand. De naam van deze prachtige baai komt uit de film The Magician. Op Menorca ligt de baai Pilar: een maagdelijke baai waar het moeilijk is om toegang tot te krijgen. Deze baai staat bekend om haar goud en roodkleurige zand, het kristalachtige water en de gunstige windomstandigheden. In de buurt van de baai ligt een kleine grot die u kunt bezoeken en waar u uzelf kunt beschermen tegen de hete middag zon. Bovendien is het een beschermde visserszone en een perfecte plek om te snorkelen en te duiken.

Ook te vinden op Menorca is de prachtige Mitjana baai. Het water heeft een intense, turkoois blauwe kleur waar je versteld van zal staan. Je kan genieten in het fijne, witte zand en de grot bezoeken tijdens de heetste uren. Bovendien is er boven de grot een natuurlijke trampoline, waar je kan springen op zo’n 15 meter hoog.

In Andalusië vinden we eindeloze baaien, maar de mooiste van allemaal is de Frailecillo baai. Het is één van de plekken die Conill uniek maakt. Het heeft rotsformaties en fijn, goudkleurig zand wat de plek een droom maakt met volledig transparant en schoon water. Een perfecte plek om te ontspannen.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :