Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

TIEN SPAANSE HISTORISCHE HOTELS


DE tien MOOISTE SPAANSE HISTORISCHE HOTELS

De tien mooiste en de meest geliefde historische hotels in Spanje

Tien van de mooiste en de meest geliefde historische hotels in Spanje - Een kleine rondleiding door een paar van de meest historische hotels in Spanje. De meeste van deze historische hotels maakt deel uit van het Paradores de Turismo-netwerk. 

TOP 10 VAN DE  MEEST GELIEFDE SPAANSE HISTORISCHE HOTELS

Spanje is bij uitstek een van de toeristische bestemmingen ter wereld . En de hotels vergezellen deze kwalificatie omdat ons land prachtige hotels heeft , met veel geschiedenis , eeuwenoude gebouwen die hebben kunnen ombouwen om hun gasten het beste comfort te bieden zonder de essentie te verliezen van de gebouwen waarin ze zijn ondergebracht. We beoordelen enkele van de hotels met de meeste geschiedenis in Spanje.

Calle de Alcalá, Madrid

Hostal de los Reyes Católicos, Santiago de Compostela

Het Hostal de los Reyes Católicos ligt naast de kathedraal van Santiago en is gevestigd in een prachtig gebouw uit de vijftiende eeuw dat veel van de originele kenmerken heeft behouden, zoals gewelfde plafonds, stenen bogen en wandtapijten. Dit gebouw in platereske stijl werd gebouwd in opdracht van de katholieke vorsten om onderdak te bieden aan degenen die medische hulp nodig hadden aan het einde van de Camino de Santiago . Tegenwoordig maakt het deel uit van het netwerk van Paradores de Turismo .

Abdij van Retuerta, Sardón de Duero (Valladolid)

Abadía Retuerta Le Domaine is een prachtig historisch hotel in Valladolid . Het gebouw waarin het is gevestigd heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw, toen het klooster van Santa María de Retuerta werd gesticht, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van de Romaanse Valladolid. In 2008 begon de Italiaanse architect Marco Serra met de rehabilitatie van het klooster om het niet alleen om te vormen tot een hotel, maar ook tot een ruimte gewijd aan vrede, rust en contemplatie.

Calle Mayor de Triana, Las Palmas

Posada del Peine, Madrid

In het oude centrum van de hoofdstad en naast de Plaza Mayor van Madrid ligt het Petit Palace Posada del Peine , een accommodatie die meer dan 400 jaar oud is . De herberg bleef gesloten tussen 1960 en 2006, het jaar waarin het werd heropend, volledig gerestaureerd van binnen maar met behoud van veel van zijn uiterlijk.

Ruo do Franco, Santiago de Compostella

Parador de Santo Estevo, Nogueira de Ramuín (Ourense)

In het hart van de  Ribeira Sacra , een natuurlijke ruimte van oorspronkelijke schoonheid in het binnenland van Galicië, waar de rivieren Miño en Sil samenkomen, ligt het Santo Estevo-klooster verborgen , omgebouwd tot een prachtige Parador. Daarin worden de barokke en romaanse stijlen duidelijk gewaardeerd, met drie indrukwekkende kloosters, een romaanse, een gotische en de andere renaissance. De schoonheid en monumentaliteit van het gebouw hebben ertoe geleid dat het in 1923 werd uitgeroepen  tot Historisch Artistiek Monument .

Paseo de Gracia, Barcelona

Hotel Maria Cristina, San Sebastian

Sinds de opening in 1912 is het María Cristina hotel nauw verbonden gebleven met de geschiedenis en het culturele leven van San Sebastián. Dit 5-sterrenhotel is gelegen in San Sebastián , tegenover het Victoria Eugenia Theater, en biedt uitzicht op de Cantabrische Zee en de rivier Urumea. 

Het weelderige "Belle Époque-geïnspireerde" interieur valt op door zijn majestueuze zuilen, 19e-eeuwse portretten, exquise zijdebrokaat en spectaculaire kroonluchters.

Hotel Alfonso XIII, Sevilla

Hotel Alfonso XIII wordt sinds 1929 beschouwd als een van de meest prestigieuze luxehotels ter wereld en ligt in het centrum van Sevilla , naast het Reales Alcázares en de kathedraal. Sinds 1998 wordt het beschouwd als een bezit van cultureel belang en in 2011 werd het volledig gerenoveerd en heropend op 13 maart 2012. Er werden geweldige films gefilmd, zoals Laurence de Arabia en series als The Crown.

Calle Uría, Oviedo

Hotel de la Reconquista, Oviedo

Het Hotel de la Reconquista , vermeld als een Nationaal Monument, ligt op een steenworp van het centrale Campo de San Francisco Park. Een elegante barokke façade kondigt een interieur vol verrassingen aan met zijn twee spectaculaire patio's en een achthoekige kapel ontworpen door de architect Ventura Rodríguez. Een symbool van Oviedo dat we elk jaar zien bij de uitreiking van de Princess of Asturias Awards , waar de winnaars verblijven en enkele officiële recepties plaatsvinden.  

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?