Tien typisch Spaanse gerechten die toeristen niet eten

Tien typisch Spaanse gerechten die toeristen niet eten - De Spaanse keuken kent typische gerechten zoals Paella, Tortilla de patatas (aardappel-omelet), bonen stoofpot of Patatas bravas (gebakken aardappelen), die ook zeer populair zijn onder de toeristen. Maar de Spanjaarden kennen ook gerechten met minder conventionele ingrediënten die toeristen doen verbazen of griezelen. Het is niet ongebruikelijk om op het menu darmen of ingewanden te vinden. Laten we eens kijken wat de gerechten zijn die we regelmatig in Spanje tegenkomen, maar die u waarschijnlijk niet zult uitproberen.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

CRIADILLAS

Het is een culinaire naam, maar het zijn gewoon testikels. Ze worden geconsumeerd sinds de oudheid en het is bekend dat Felipe III en Carlos III ze als een delicatesse beschouwden. Hoewel er ook lam of kalfs testikels zijn, zijn die van stieren en varkens de belangrijkste. Dit voedsel, dat veel toeristen walgelijk vinden, wordt echter ook geconsumeerd in China en sommige landen in Oost-Europa.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

CRESTAS DE GALLO

Het zijn de hanenkammen, de toppen die de hoofden van de hanen sieren. Het zijn één van de meest typische producten van Zamora en Cuenca, waar ze worden gekookt met groenten, kruiden en paprika. 

Booking.com

Mogelijk ligt het geheim van het succes in de gelatineuze textuur en de intense smaak. Leonardo da Vinci verzamelde verschillende recepten over hoe je het beste dit gerecht kon maken.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

CARACOLES

Spanje, vooral Madrid, heeft de culinaire traditie uit Italië en Frankrijk geïmporteerd van het eten van slakken, die meestal worden gekookt in verschillende soorten sauzen of met knoflook. Deze slakken zijn voor velen niet populair en de gedachte om slakken te eten is voor velen misselijkmakend..

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

LENGUA DE TERNERA

Kalfstong. Velen worden misselijk als ze bedenken dat ze de tong van een beest eten, maar in veel Spaanse regio’s is het een populair product omdat het een sappiger textuur geeft dankzij het hoge vetgehalte. Gestoofd, gerookt of in saus zijn de meest voorkomende bereidingswijzen.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

GALLINEJAS

Hoewel de naam misleidend kan zijn en ons doet denken dat het delen zijn van kippen, zijn het in feite de ingewanden van een lam. Eigenlijk de achterkant en de dunne darm, die worden gehakt en gebakken. Een typisch traditioneel gerecht uit Madrid, dat een genot is voor liefhebbers van slachtafval.

De meest geliefdTYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETENe Spaanse tapas

CALLOS

Dit zijn de delen van de maag van dieren, vooral varkens en runderen, die worden gekookt met verschillende groenten en kruiden. Het resultaat is een smakelijke schotel die populariteit geniet en typisch in Madrid en Castilla y León.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

SANGRE

Hoewel de consumptie van bloed voor sommige culturen taboe is en voor andere enigszins braakneigingen geeft, is het zo dat er in Spanje een groot aantal recepten zijn zoals bloedworst of bloed met uien. Vooral in trek in Andalusië.

TYPISCH SPAANSE GERECHTEN DIE TOERISTEN NIET DURVEN ETEN

LAMPREA EN SANGRE

We sluiten deze review af met de Lamprei, een vis, die zich ook voedt met het bloed van andere vissen. Als je bedenkt dat je deze daadwerkelijk in zijn eigen bloed gaar kookt, neemt het afstotingsniveau toe tot grote hoogte. In Galicië is het echter een authentieke delicatesse.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :