Herken jij deze 10 strandtypes


Herken jij deze 10 strandtypes

Een heerlijke strandvakantie in vakantieland Spanje is bij heel vele mensen populair. Als je dan zo over het strand loopt dan valt je eigenlijk gelijk op van die typische strandtypietjes je kunt ze onderverdelen tien van die karakteristiek strand figuren aan de hand van gedrag en benemen. Tot welke behoor Jij?

Herken jij ook deze 10 strandtypes

De melkfles

Dag 1 op het strand is eigenlijk meteen de ergste. Alles aan je lichaam is nog zo wit als sneeuw. En net als je denkt dat jouw benen nog meer licht geven dan de zon, komt er een Engelsman voorbij geparadeerd. Fjieuw, het kan altijd erger.

De ‘smeer’kees

Oké, goed smeren is belangrijk. Maar zo’n dikke witte laag, boven op een nóg dikkere witte laag? Niet heel charmant. En onnodig. Een handvol voor je hele lichaam is meer dan voldoende, en smeer elke twee uur opnieuw bij (en extra als je uit het water komt).

Booking.com

De kreeft

Het tegenovergestelde van de smeerkees. Vol medelijden kijk je naar deze rood geblakerde strandganger. Zou deze persoon zelf wel doorhebben dat hij of zij compleet is verbrand? Misschien toch maar even waarschuwen. Dat wordt sowieso een week lang afzien…

De bakker

Half uurtje op de buik. Half uurtje op de rug. Meedraaien met de zon. Timertje checken. Olie, nog meer olie. Ennn we beginnen weer van voren af aan! De bakker heeft het er overduidelijk druk mee, maar wél een egale teint om jaloers op te zijn.

De sporter

Van volleybal, naar voetbal, naar beachtennis: de sporter zit nooit stil op het strand. Met een tikkie jaloezie bekijk je deze gebronsde fanatiekeling van achter je zonnebril. “Waar komt al die energie vandaan?”, bedenk jij als je nog een drankje bijschenkt.

De kampeerder

De kampeerder komt bepakt en bezakt met opblaaszwembad, vier strandlakens en hammamdoeken om één groot kleed van te maken, windscherm, twee parasols en koelbox het strand op gesjokt. De opbouw duurt een goed half uur, maar dit type is wel heel de dag van alle gemakken voorzien.

De giller

IEEHH, een vis! Of was het een stukje zeewier? AAUUUW, een schelpje onder mijn voet! AAHH, het water is zo koud! OEEHHH, een golf! De giller verzint continu een reden om het uit te kunnen gillen. Van plezier, van ellende, of van schrik. Oordopjes, iemand?

De muziekdraaier

Heerlijk lig je te soezen met de zon op je gezicht. Vanuit de verte hoor je een zware bas en die komt steeds dichterbij. Het zal toch niet… Ja hoor: met een beetje pech neemt de muziekdraaier plaats vlak naast jou. Dag rust, hallo festival vibe.

Het insta-model

Het knappe insta-model komt vaak bepakt en bezakt mét selfiestick het strand op. Het kan ook nog zo zijn dat ze zelfs haar vriend of vriendin mee heeft genomen als gedoodverfde fotograaf. Of als je een beetje pech hebt: zonder hulpmiddelen of -mensen. Of jij even een foto wil maken? Dankje! Oh nee, deze is niet goed. Nee, nog één… En dan iets “spontaner” nemen graag!

De speedo

De speedo is niet uit het strandbeeld weg te slaan. Iedereen heeft er wel een mening over en elk jaar duikt er ergens wel weer een man op met het onmiskenbaar kleine zwembroekje strak om de billen gespannen. Is het iets typisch Italiaans? Wij weten het niet zeker… De mannenbenen worden er in ieder geval lekker bruin van!

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Suntip.nl- Geschreven door: Alicia

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :