Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Spaanse vuurtorens

Een route langs de mooiste vuurtorens van Spanje, dan Spanje heeft bijna 200 vuurtorens langs zijn kusten staan.

Langs de kilometers lange Spaanse kustlijn die Spanje rijk, staan vele, vele vuurtorens, verspreid over het hele land. Ze hebben allemaal hun geschiedenis, hun charme, een bijzondere plek… We hebben selectie gemaakt van een tiental mooie vuurtorens in Spanje . Wat is jou favoriete vuurtoren?

SPAANSE VUURTOREN

Foto:  Gabriele  - Wikipedia

De vuurtoren van Cape Finisterre

De vuurtoren van Cape Finisterre in het Spaans Faro de Cabo Finisterre deze actieve vuurtoren  op Kaap Finisterre , ligt in de provincie A Coruña , noordwestlijk van Galicië . 

De vuurtoren aan het einde van de wereld . In deze indrukwekkende hoek van de Costa da Morte met uitzicht op de Atlantische Oceaan kunnen we deze vuurtoren bewonderen en gelijktijdig van de mooiste zonsondergangen ter wereld genieten. Daarnaast een plaats die erg bezocht wordt door pelgrims op de Camino de Santiago . Vanaf de top heb je een prachtige uitzicht van de kust van Coruña.

Booking.com

De Hercules-toren, A Coruña

De vuurtoren van Hercules ligt op een heuvel op het schiereiland van de stad La Coruña , in de regio Galicië. Voordat we deze Galicische provincie verlaten gaan we nog eerst deToren van Hercules bezoeken. Deze vuurtoren is uitgeroepen tot werelderfgoed en een bezit van cultureel belang, is van Romeinse oorsprong , gebouwd in de 1e eeuw, en heeft de eer de oudste werkende vuurtoren ter wereld te zijn . De bevoorrechte locatie bovenop een heuvel en omgeven door een park, kunt u genieten van een prachtig rondom uitzicht met de eindeloze Atlantische Oceaan .

SPAANSE VUURTOREN

Foto: Luis Miguel Bugallo Sánchez - Wikipedia

De vuurtoren van Cabo de Gata, Almería

De vuurtoren in Cabo de Gata-Níjar  werd in 1863 gebouwd op de ruïnes van het kasteel van San Francisco de Paula als waarschuwing voor zeelieden voor de aanwezigheid van de gevaarlijke Laja del Cabo . Dit rif dat een zeemijl in de zee voor de vuurtoren ligt, zijn door de geschiedenis heen, hebben talloze schepen scheepsbreuk geleden. Gebouwd op een 50 meter hoge klif en met een torenhoogte van 18 meter .

Spaanse vuurtoren

Chipiona-vuurtoren, Cádiz

De vuurtoren van Chipiona is ongetwijfeld het meest karakteristieke beeld van Chipiona, een authentiek icoon van de stad en een imposant monument van burgerlijke bouwkunde. Het werd gebouwd om de ingang van de rivier Guadalquivir aan te geven, het ligt 69 meter boven zeeniveau en om het landschap van bovenaf te bewonderen, moet je 322 treden beklimmen. Het is de hoogste in Spanje en de vijfde ter wereld.

Spaanse vuurtorens

Foto: Diego Delso - Wikipedia

De Vuurtoren Formentor, Mallorca

De vuurtoren van Formentor , 188 meter boven zeeniveau, was de meest gecompliceerde vuurtoren op de Balearen om te bouwen vanwege zijn ligging op het schiereiland Formentor, in het uiterste noorden van het eiland Mallorca . De toren heeft eenhoogte van 56 meter en 188 meter boven zeeniveau werd hij in 1863 in gebruik genomen.

Spaanse vuurtoren

Foto: Thomas Wolf - Wikimedia

De vuurtoren van het paard - Faro del Caballo

Deze vuurtoren, die niet meer in gebruik is, staat aan de voet van de kliffen van Monte Buciero, bij de ingang van de Santoña-baai . De steilheid van het terrein betekent dat de toegang over land moet gebeuren via een trap van 763 treden om de kloof te overbruggen. Als de zee rustig is kun je ook met een boot aanmeren.

Spaanse vuurtorens

Foto: cantabriarural.com

De Vuurtoren van Cape Trafalgar, Cádiz

De vuurtoren van Cabo Trafalgar is een monumentale vuurtoren van ongeveer 34 meter hoog en een witte afgeknot kegelvormige toren, die in 1860 vlakbij de gelijknamige beacon tower is gebouwd. Het is gelegen in de gemeente Barbate

De Vuurtoren van Cape Trafalgar, Cádiz

De Vuurtoren Cap de Creus, Girona

Gelegen in het natuurpark Cap de Creus , in het meest oostelijke deel van het Iberisch schiereiland, vinden we deze vuurtoren omgeven door ongelooflijke natuurlijke schoonheid. Het is een groot gebouw met een toren van 11 meter en is momenteel een informatiebureau voor het hele Cap de Creus-gebied. Van daaruit krijg je een spectaculair panoramisch uitzicht over dit hele rotsachtige gebied en de Middellandse Zee.

Spaanse vuurtorens

Foto: Wikipedia

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com/ - Geschreven door: Lola Santos

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :