De 10 meest verrassende Noord Spaanse bestemmingen

De tien mooiste en meest verrassende Noord Spaanse bestemmingen. Vele bezoekers die naar Spanje gaan realiseren zich niet wat ze gaan missen door Noord-Spanje buiten beschouwing te laten, door dit prachtig gebied buiten te negeren missen ze dit groene paradijs met zijn historische middeleeuwse dorpjes, mooie wijngebieden, de prachtige kustlijn van de Golf van Biskaje en het Baskenland! Kom mee en ontdek en geniet dit bijzonder stukje Spanje.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

San Sebastian

Dit populaire strand resort, gelegen in Baskenland, op slechts 19 km van Frankrijk, is omgeven door heuvels die bijdragen aan de schoonheid. De beroemdste attractie van San Sebastián is La Concha, een van ’s werelds beste stadsstranden. Parte Vieja of Old Town heeft veel bars, waardoor het populair is bij feestgangers. De meeste gebouwen dateren uit de 19e eeuw, sinds San Sebastián in 1813 door de Engelsen en Portugezen werd verwoest. De stad staat bekend om zijn jazzfestival in juli, het oudste van Europa, evenals andere festivals en culturele evenementen gedurende het hele jaar.

Booking.com

Santillana del Mar

Comfortabele schoenen zijn een must voor bezoekers van Santillana del Mar, een perfect bewaard gebleven middeleeuws dorp dat beperkt is tot voetgangers. Deze Cantabrische schat ligt aan de westkust van Spanje, op minder dan 30 km van Santander en vlakbij de grotten van Altamira die beroemd zijn om zijn prehistorische schilderijen. Er is een oud gezegde dat Santillana del Mar de stad van de drie leugens is, aangezien het noch een heilige (Santo), noch een flat (llana) is, en ook niet aan zee (Mar). De stad dankt zijn naam echter aan Santa Juliana die hier begraven ligt in de Colegata, de beroemdste kerk in Cantabrië. Een andere topattractie is het Museum van de Inquisitie met zijn martelwerktuigen.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Foto: Wikipedia

Santiago de Compostela

De hoofdstad van Galicië, Santiago de Compostela, staat bekend als de eindbestemming van de traditionele bedevaart die bekend staat als Camino de Santiago. Deze pelgrimstocht, ook wel de Jacobsweg genoemd, dateert uit de Middeleeuwen en is belangrijk voor velen omdat men gelooft dat Santiago de Compostela de plaats is waar St. James, een apostel van Jezus Christus, begraven ligt. Het aankomstpunt voor de meeste pelgrims is het centrale plein. Dit bruisende plein, gelegen in het hart van de stad, is het toneel van vele belangrijke bezienswaardigheden, met name de kathedraal van Santiago, waar het graf van St. James zich bevindt.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Pamplona

Pamplona is een historische stad die ooit diende als hoofdstad van het koninkrijk Navarra. Het is tegenwoordig beter bekend om zijn jaarlijkse San Fermin-festival, waarin onverschrokken zielen proberen een kudde stieren door de straten van de stad te ontlopen; het festival vindt plaats gedurende zes dagen in juli. 

Stierenvechten is een andere populaire activiteit hier, met de stad met de vierde grootste arena ter wereld. Pamplona is ook de eerste stad aan de Camino de Santiago of Pilgrims Road naar Santiago. De vele parken en historische gebouwen zijn gewoon gemaakt voor kinderwagens.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe is een klein schiereiland in de Golf van Biskaje dat op een kasteel lijkt; in feite vertaalt de naam zich als ‘kasteelrots’. Het is vanaf land toegankelijk via een loopbrug over de rotsen. Boven op het eiland staat een kleine kapel gewijd aan San Juan. De top van Gaztelugatxe is bereikbaar via 231 treden op een rotsachtige helling. Bezoekers uit het verleden raden aan om de stappen langzaam te nemen, omdat haasten lastig kan zijn; maar, zeggen ze, de adembenemende uitzichten zijn de inspanning meer dan waard.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Bilbao

Eens vooral bekend als een industriële havenstad, heeft Bilbao zichzelf opnieuw uitgevonden als een centrum voor moderne kunst en architectuur. Te midden van de glooiende groene heuvels van Baskenland, is Bilbao de thuisbasis van het Guggenheim Bilbao Museum. 

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Een glanzende, modernistische structuur bekleed met titanium, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. De historische architectuur van Bilbao is ook een knaller, met vele prachtige gebouwen zoals de 14e-eeuwse gotische kathedraal van Santiago en de Basilica de Begoña.

 

Oviedo

Oviedo, de hoofdstad van de provincie Asturië, staat bekend om zijn religieuze monumenten. Oviedo, ook een stop op de pelgrimsroute naar Santiago, heeft kerken die dateren uit de achtste eeuw, waaronder de kathedraal van San Salvador en de goed bewaarde basiliek van San Julian de los Prados. 

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Een andere architectonische topattractie is La Foncalada, een negende-eeuwse pre-romaanse fontein. Fans van filmtrivia zijn misschien geïnteresseerd om te weten dat Oviedo te zien was in Woody Allen’s Vicky Cristina Barcelona.

Rioja wijnstreek

Reizigers die van hun “vino” houden, zullen zeker genieten van een bezoek aan de wijnstreek La Rioja, de thuisbasis van meer dan 500 wijnmakerijen. Wat deze wijngaarden zo uniek maakt, is dat sommige wijnmakerijen paardrijden en terreinwagens in de wijngaarden toestaan. Naast het proeven van hun wijnen, bieden sommige wijnmakerijen lessen aan om wijnmaker te worden. Met wijngaarden op de heuvels van Noord-Spanje hebben wijnboeren de kunst van het maken van wereldberoemde wijnen geperfectioneerd; ze doen het tenslotte al meer dan duizend jaar. De belangrijkste wijngebieden zijn Rio Baja, Rio Alta en Rio Alavesa.

 

Santander

De stranden van Santander zijn de belangrijkste trekpleisters van deze havenstad aan de Golf van Biskaje. Met zijn brede strook goudkleurig zand is de lange gebogen boog van Playa el Sardinero een van de mooiste stranden van Noord-Spanje. Als u het strand nadert via de paden van de prachtige Piquio-tuinen, wordt de ervaring versterkt. Hoewel Santander een oude stad is, werd een groot deel van de oude wijk verwoest door een brand in 1941. Sindsdien is het Stedelijk Museum voor Kunsten vernieuwd met lokale hedendaagse Cantabrische kunstenaars en oude meesters zoals Goya.

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Nationaal Park Picos de Europa

Nationaal Park Picos de Europa is het eerste nationale park van Spanje, gesticht in 1918 toen het bekend stond als Nationaal Park Montana de Covadonga; de naam werd in 1995 veranderd. De hoge bergen en diepe ravijnen van het park spreken wandelaars aan, die alert moeten zijn op diepe mistbanken. Sneeuw is het hele jaar mogelijk. 

DE 10 MEEST VERRASSENDE NOORD SPAANSE BESTEMMINGEN

Dit biosfeer reservaat heeft ook bossen, eikenbossen en vier rivieren. Niet-wandelaars willen misschien een ritje maken met de Fuentede-kabelbaan die meer dan een mijl boven zeeniveau reikt en een prachtig uitzicht op het park biedt.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Touropia.com

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :