Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Ontdek de 10 mooiste en opzienbarendste bruggen in Spanje


ontdek DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

De 10  prachtigste Spaanse bruggen - Vele oude maar ook nieuwe mooie bruggen zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een monument die door de toeristen vaak gefotografeerd worden . In Spanje vind je vele van deze prachtige bruggen.

Spanje beschikt over prachtige kustplaatsen aan de Middellandse Zee of op de populaire Spaanse eilanden. Maar Spanje heeft ook een mooie natuur, cultuur, een spannende geschiedenis, een heerlijke gastronomie, je kunt er ook je rust vinden  maar ook veel avontuur beleven.

In onze speciale rubriek ábsolute highlight willen we je ook een beetje andere en voor vele mensen mensen onbekende Spanje laten kennen leren via de Top 10 lijsten van Spanje“

Een Spaanse elfstedentocht met de Auto en Caravan of CamperEen Spaanse elfstedentocht met de Auto en Caravan of Camper

Foto: Wikipedia

Wat is een brug? Een brug (puente) is een vaste of beweegbare verbinding voor het verkeer of personen, tussen twee punten die gescheiden zijn door een rivier, kanaal, kloof, weg, spoorweg of een ander obstakel. 

Dat klinkt allemaal erg normaal maar wat als die brug nou zo mooi is dat het een veel gefotografeerd monument is geworden. In Spanje staan ontelbare bruggen en hieronder staan de 10 mooiste van Spanje op een rij waar je minstens een keer overheen moet lopen.

Booking.com

Puente Nuevo (Ronda, Andalusië)

Een van de bekendste bruggen van Spanje en daarnaast ook nog eens een van de spectaculairste om te zien en overheen te lopen. De enorme Puente Nuevo in de bergplaats Ronda in de provincie Málaga is de moeite waard om van boven, links, rechts en van onderen te bewonderen. 

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

De brug werd tussen 1750 en 1800 gebouwd en is zo’n 100 meter hoog. De brug verbindt twee delen van de stad Ronda met elkaar en legt een verbinding over de rivier de Tajo de Ronda die ver onder de brug te zien is. De brug die er nu staat is een vervanging van een brug die in 1740 in elkaar stortte.

 

Puente Romano (Córdoba, Andalusië)

De stad Córdoba in Andalusië is voornamelijk bekend vanwege de mooie Moorse Mezquita maar dat neemt niet weg dat er niet meer te zien is in deze Zuid Spaanse stad. Mede dankzij de tv-serie The Game of Thrones is nu ook de Romeinse brug een toeristische trekpleister geworden. 

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

De oude Romeinse brug of Puente Romano verbindt twee stadswijken met elkaar en staat al meer dan 2.000 jaar op dezelfde plaats. De brug is gebouwd in de Guadalquivir rivier en is 331 meter lang en 9 meter breed.

 

Puente de San Pablo (Cuenca, Castilla-La Mancha)

De ijzeren en doorzichtige brug in Cuenca in Castilla-La Mancha is niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Het is echter wel de mooiste toegang tot de oude stadskern van Cuenca. Niet alleen is de brug prachtig om te zien maar ook het uitzicht op de stad en de bekende hangende huizen is meer dan de moeite waard. 

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

De ijzeren brug werd gebouwd in 1903 als vervanger van een veel oudere brug die gebouwd werd in 1589 maar in elkaar stortte. De Puente de San Pablo is 60 meter lang en overbrugt de Huéscar rivier. Terwijl aan een kant het dorp Cuenca ligt kun je aan de andere kant van de brug de prachtige Parador bezoeken.

Puente Romano (Cangas de Onís, Asturië)

Dit is wellicht een van de mooiste bruggen om te zien, zeker in de avonduren omdat de brug dan mooi verlicht is. De brug staat weliswaar bekend als een Romeinse brug maar eigenlijk werd de brug gebouwd in de middeleeuwen toen Alfonso Xi de Koning was. De brug in de plaats Cangas de Onís staat in Spanje bekend als een van de mooiste en meest bezochte bruggen.

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Puente de Triana (Sevilla, Andalusië)

De brug van Triana in het Zuid Spaanse Sevilla is een must om te bezoeken als je in de stad bent. De brug verbindt de stad Sevilla met de Triana wijk, de geboorteplaats van de Flamenco, en zorgt ervoor dat iedereen op een veilige manier de Guadalquivir rivier kan oversteken. 

Officieel heeft de brug de naam Puente de Isabel II gekregen maar in de volksmond wordt de brug de Puente de Triana genoemd. De bouw van de brug werd in 1852 afgerond en is 7 meter breed en 149 meter lang.

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Foto: Wikipedia

Puente de San Juan de Gaztelugatxe (Bermeo, Baskenland)

Wellicht zegt de naam de gemiddelde lezer niet zoveel maar de Puente de San Juan de Gaztelugatxe is op het Guggenheimmuseum in Bilbao na het meest bezochte monument in het Baskenland. Zeker nadat deze brug te zien was in de populaire tv-serie The Game of Thrones.

Het monument ligt dichtbij de plaats Bermeo en verbindt via een natuurlijke weg het Spaanse vasteland met het kleine eilandje Gaztelugatxe. Als je de brug bent overgestoken staat je nog een klim over 241 traptreden te wachten voordat je bij het spectaculair gelegen kerkje San Juan komt. Absoluut een aanrader als je in de buurt bent.

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Foto: Wikipedia

Puente de Piedra (Zaragoza, Aragón)

Met als uitzicht de enorme Pilar Kathedraal en de Ebro rivier verbindt de Puente de Piedra twee stadsdelen van Zaragoza met elkaar. Veel bezoekers menen dat het om een Romeinse brug gaat maar dat is niet zo. 

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Foto: Wikipedia

Weliswaar staat deze brug op de plaats waar vroeger een houten Romeinse brug te vinden was, de huidige brug werd echter in 1440 gebouwd en is 225 meter lang. Meerdere keren moest de brug gerestaureerd worden omdat sommige bogen weg waren geslagen door het wassende water van de Ebro rivier.

Puente Romano de Salamanca (Salamanca, Castilië en León)

Terwijl elke Salamanca bezoeker de kerken en kathedraal en het beroemde Plaza Mayor bezoekt wordt de Romeinse brug vaak overgeslagen. Dat is jammer want deze brug is een van de best bewaarde Romeinse bruggen van Spanje en dateert uit de eerste eeuw. 

Het is een 176 meter lange brug over de Río Tormes en is een van de mooiste plaatsen om een foto te maken van de skyline van Salamanca, zeker in de avonduren wanneer de brug een ontmoetingsplaats is van veel romantische stelletjes.

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Foto: Wikipedia

Puente de Vizcaya (Getxo, Baskenland)

De Puente de Vizcaya is niet de normaalste brug van Spanje en veel mensen weten niet eens dat deze bestaat. Het is echter wel een van de spectaculairste bruggen van Spanje waar je echter niet overheen kunt wandelen of rijden.

De Vizcayabrug is een brug die de plaatsen Portugalete en Las Arenas (deel van Getxo) verbindt over de Nervión rivier. Het is werelds oudste zweefbrug, gebouwd in 1893. De Vizcayabrug werd ontworpen door Alberto Palacio, een van Gustave Eiffel’s leerlingen. 

De brug is nog steeds in gebruik en elke 8 minuten verplaatst een gondel passagiers en maximaal 6 auto’s van de ene kant naar de andere kant van de Nervión rivier. De brug staat sinds 2006 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Foto: Wikipedia

Puente de Rande (Pontevedra, Galicië)

Deze 1.558 meter lange, 23 meter brede en 148 meter hoge brug wordt in Spanje ook wel de “Golden Gate Español” genoemd. De brug die in Pontevedra ligt ziet er ongeveer hetzelfde uit als de Golden Gate brug in San Francisco, behalve dan dat deze niet rood is. De brug is tussen 1973 en 1978 gebouwd boven de Ría de Vigo rivier en verbindt de plaatsen Redondela en Moaña.

DE TIEN MOOISTE SPAANSE BRUGGEN

Andere bruggen

Uiteraard is deze 10x niet helemaal compleet en zijn er nog veel meer voorbeelden van mooie bruggen op te noemen. Te denken valt aan de mooie brug van Besalu in Girona, de Romeinse brug van Alcantara, de Romeinse brug van Mérida, de Puente de la Reina in Navarra, de brug in Toledo en de brug uit de middeleeuwen in Fría, Burgos. 

Ook zijn er moderne bruggen te vinden in Spanje zoals de Puente del Milenio in Ourense of de futuristische Pabellón Puente in Zaragoza en de Puente del Alamillo van Santiago Calatrava in Valencia.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :