Ga je mee de verborgen watervallen in Galicië ontdekken


GA JE MEE DE VERBORGEN WATERVALLEN IN GALICIË ONTDEKKEN

De verborgen watervallen van de regio Galicië,  Galicië wordt ook wel “het land van 1000 rivieren” genoemd. Galicië heeft vaak zowel in de winter als in de lente veel regen, dat impliceert als je door Galicië loopt of rijdt je overal wel bruggen of bruggetjes tegenkomt om de verschillende rivieren en stroompjes over te steken. 

GA JE MEE DE VERBORGEN WATERVALLEN IN GALICIË ONTDEKKEN

De watervallen zijn vaak verborgen in donkere wouden,  en vaak op magische plekken. Deze  watervallen heten  fervenzas  in Galicische . Ga je mee? We nodigen je uit om van onze favoriete watervallen in Galicië te ontdekken, waar je heerlijk kunt ontspannen, ademen en genieten van een koud bad. Maar let op, het water is zelfs in midden in de zomer nog erg koud!

Booking.com

Fervenza do Toxa in de gemeente Silleda, provincie Pontevedra

Dit is een van de hoogste watervallen van Galicië met 50 meter vrije val. Omgeven door een spectaculaire natuurlijke omgeving, is dit een populaire plek in het weekend. Je kunt een bad nemen in het koude water aan de voet van de waterval, wandelen door een indrukwekkend bos vol botanische diversiteit of gewoon lekker zitten en luisteren naar het ontspannende geluid van het water. Als je geluk hebt, zie je een otter zwemmen in de rivier. Heel dicht bij de waterval is de gerestaureerde romaanse kerk van het klooster van Carboeiro een zeer interessante plaats om te bezoeken.

 

Refuxio de Verdes in de gemeente Coristanco, provincie A Coruña

Dit is zelf geen waterval, of misschien een kleine, maar zeker een bezoek waard. In het midden van de maïsvelden heeft de rivier Anllóns enkele eilanden en kleine watervallen gecreëerd, en de mensen gebruikten de kracht van water om enkele steenmolens voor het graan te bouwen. Die stenen constructies zijn gerestaureerd en gebruikt als toevluchtsoord voor vissers. Nu is dit natuurmonument een van de meest indrukwekkende plekken die je in dit gebied kunt bezoeken. Een ongelooflijke combinatie van stenen, water, bomen en hout waar je zelfs je eigen barbecue kunt maken (alleen op daarvoor bestemde plaatsen en als het risico op brand laag is). Je kunt deze plaats met de auto bereiken, maar we raden je aan om de weekenden in de zomer te vermijden, omdat het dan druk kan zijn en moeilijk parkeren.

Fervenza do Pozo Negro in de gemeente Brión, provincie A Coruña

Dit is een van de verborgen watervallen in Galicië die je heel dicht bij Santiago de Compostela kunt vinden. In het hart van de bossen van Brión, op slechts 15 km afstand van Santiago City, brengt een wandeling van 20 minuten je naar deze kleine, verborgen en prachtige plek. Neem een ​​bad of ontspan gewoon. We zijn weer in het koninkrijk van de otters, en het is niet moeilijk om een ​​van hen te zien als je geduldig bent en stil blijft. Deze vredige plek ligt niet zo ver van de pelgrimsweg Santiago-Fisterra. Na een bezoek aan deze plaats, raden we je ten zeerste aan om een ​​bezoek te brengen aan Ponte Maceira, een middeleeuwse brug over de rivier de Tambre. Een andere plaats waar de kracht van water al eeuwenlang door de lokale bevolking wordt gebruikt, en misschien een drankje of een maaltijd nuttigen in het charmante restaurant dat is gebouwd in een van de steenmolens.

Fervenza de Ézaro in de gemeente Dumbría, provincie A Coruña

Dit is nog een van de grootste watervallen in Galicië. De rivier Xallas valt in een kleine zeearm. Een houten pad naast een elektriciteitscentrale brengt je naar deze spectaculaire plek, waar je de kracht van water kunt bewonderen. De waterval heeft ’s nachts een speciale verlichting. Je kunt ook een kajak huren als je de waterval vanaf het water wilt zien. Het is een populaire plek, maar je mag het niet missen als je naar Kaap Finisterre gaat, dat enkele kilometers verderop ligt. Na het bezoeken neem je de weg omhoog (pas op, want het is echt steil!) En ga je naar het uitzichtpunt op de top van de berg. Het uitzicht op de bergen en de Atlantische Oceaan vanaf daar is werkelijk adembenemend!

 

Seimeira de Vilagocende in de gemeente A Fonsagrada, provincie Lugo

“Seimeira” is een lokale naam voor “waterval” in dit gebied. We verlaten de kust om naar de binnenste bergen van Galicië te gaan, heel dicht bij Asturië. Midden in een idyllisch landschap, een kilometer wandelpad leidt ons naar de hoogste waterval van Galicië, met 53 meter vrije val. Omgeven door een Atlantisch bos, mag je de kans om deze waterval te bezoeken niet missen als je de bergen van Galicië bezoekt (hoe dan ook een zeer aan te bevelen bezoek). Een ander pad brengt je naar een uitkijkpunt waar je de waterval vanaf de top kunt zien.

 

Fervenza de Cadarnoxo in de gemeente Boiro, provincie A Coruña

Dit is een van de verborgen watervallen in Galicië, niet omdat het moeilijk te vinden is, maar het blijft grotendeels onbekend. Je kunt met de auto tot enkele meters van de waterval komen en dan een smal pad nemen om bij zijn voeten te komen. Wees voorzichtig, want de rotsen kunnen glad zijn! Je kunt een bad nemen in een natuurlijk zwembad en kijken naar het schouwspel van het vallende water. Het ligt in het midden van Serra do Barbanza, een bergketen net naast de oceaan. Na het bezoek raden we je ten zeerste aan om met de auto naar de top van de bergen te gaan. Je ziet een militaire radarkoepel en als je de smalle weg volgt, kom je bovenaan in een vlak gebied waar je aan beide kanten de zee kunt zien: rechts de oceaan en links de monding van de Arousa. Er leven daar veel koeien en paarden, wees voorzichtig en stoor ze niet. Dit is ook een archeologische vindplaats waar je een route van 2 uur kunt lopen om veel prehistorische grafmonumenten te ontdekken (“mámoas” genoemd in de Galicische taal) en, aan het einde van de route, een beroemde dolmen genaamd “Arca do Barbanza”.

Fervenza de San Xusto de Toxosoutos in de gemeente Lousame, provincie A Coruña

Een perfecte plek voor een ontspannen bad in het natuurlijke zwembad aan de voet van deze waterval. Midden in een klein bos en naast de overblijfselen van het klooster van San Xusto de Toxosoutos, is deze plek een symfonie van water, steen en groen in perfecte harmonie. Je kunt je auto op de hoofdweg achterlaten en een kort wandelpad nemen om bij deze vredige en prachtige plek te komen. Daarna raden we je aan om opnieuw de hoofdweg te volgen en aan te komen in het dorp Noia, een charmante plaats met een middeleeuwse oude wijk die je terug in de tijd brengt, net naast de monding van Muros en Noia, en te genieten van zijn ambachtelijke winkels, tapas bars en restaurants.

 

Parque natural del Río Barosa in de gemeente Barro, provincie Pontevedra

Deze combinatie van watervallen werd in de oudheid gebruikt om het graan te malen dankzij de kracht van water. Er zijn tot 10 steenmolens te zien. Nu is het omgetoverd tot een klein natuurpark, waar je kunt genieten van een drankje, ontspannen of een bad kunt nemen in de rivier. Het is erg populair en kan in zomerweekenden druk zijn, maar het is zeker een bezoek waard.

Er zijn duizenden watervallen in Galicië. Dit is maar een kleine steekproef. Onthoud dat ze allemaal in natuurlijke gebieden liggen, dus wees respectvol met het milieu en laat het gebied zo schoon achter zoals je het bij aankomst aantrof. Genieten!

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Catalonië?

Misschien ook interessant :