De 10 leukste dingen om te zien en te doen rond Las Ramblas in Barcelona


De tien leukste dingen om te zien en te doen rond Las Ramblas in Barcelona

Las Ramblas is wel dé bekendste en ook wel de beroemdste straat van de stad Barcelona en misschien wel van heel Spanje. Een wandeling maken over en rond de Ramblas is een must als je de stad Barcelona bezoekt.

DE TIEN LEUKSTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN ROND LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Tijdens je toekomstige reis naar Barcelona is het absoluut noodzakelijk om Las Ramblas te bezoeken, een straat in het centrum van de stad die zowel toeristen als de lokale bevolking aanspreekt, die allemaal genieten van zijn charme. Hoewel Las Ramblas soms de reputatie krijgt ‘te toeristisch’ te zijn, zijn er genoeg dingen te zien en te doen rondom deze beroemde straat die authentiek zijn als altijd.

Booking.com

Ga aan de slag in Museu de l’Erotica

Midden in deze drukke straat ligt Museu de l’Erotica, een spannende ervaring voor volwassenen. Hoewel een museum als dit misschien een beetje ordinair is, is het eigenlijk best interessant en informatief, omdat het gaat over (en toont) de geschiedenis van seks in de romantische stad Barcelona. Sommige van de displays zijn grappig, zoals de stripper-Barbies of de oude pornografie die op de televisies wordt afgespeeld. Voor slechts zeven euro kun je lekker lachen.

DE TIEN LEUKSTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN ROND LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Loop bovenop een Miró-muurschildering

Las Ramblas heeft ongetwijfeld veel geschiedenis, maar tegenwoordig zullen veel mensen er gewoon langs lopen zonder zelfs maar een tweede blik te werpen. Een voorbeeld hiervan is het cirkelvormige tegelwerk van Joan Miró, door de kunstenaar zelf op straat gemaakt. Miró heeft daadwerkelijk een deel van Las Ramblas helpen bouwen, en het is een belangrijk feit om te onthouden als je door deze straat loopt; vooral als je bedenkt hoeveel artiesten als Gaudí en Miró de stad hebben beïnvloed. Kijk in de buurt van metrostation Liceu en Liceu Theater om het te vinden. Kijk nog dichterbij en je zult de tegel vinden die Miró zelf heeft ondertekend.

Maak een wandeltocht 

Een wandeltocht maken die je door Las Ramblas voert (en je alle geheimen zal vertellen die we je hier onmogelijk kunnen vertellen) is iets leuks om te doen dat een beetje buiten de gebaande paden ligt als het gaat om een ​​bezoek aan Barcelona. Of je het nu doet als onderdeel van een grotere wandeltocht door de stad, of je laat je gewoon door de omgeving zien, je zult zeker nog meer van de verborgen schoonheid ontdekken die deze plek te bieden heeft.

DE TIEN LEUKSTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN ROND LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Zie de menselijke standbeelden

Las Ramblas ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een scène uit Eurotrip komt, met menselijke beelden die iedereen imiteren, van de beroemde filosofen van Spanje tot gewone robots. Deze jongens en meiden doen geweldig werk met hun kostuums, en soms kun je er vlak langs lopen en denken dat het een echt standbeeld is. Dat is tenslotte hun doel. Hoewel het toeristenvallen kunnen zijn, zal niemand kwaad doen om een ​​euro in een van hun dozen te gooien. Soms doen de statuten ook trucjes, dus neem de tijd om ze te bewonderen.

 

Huur een fiets bij Baja Bikes

In plaats van door Las Ramblas te wandelen, waarom zou je dan niet overwegen om er een fietstocht doorheen te maken? Het huren van fietsen om door Europese steden te rijden is nu een ware rage, en Barcelona is geen uitzondering. Er is overal in de stad fietsverhuur, maar voor een paar euro huur je een fiets bij Baja Bikes. Neem je nieuwe fiets mee voor een wandeling door de steegjes naast de hoofdstraat of naar de bruisende wijken in de buurt. 

 

Zie een show in Liceu

Liceu Theater, of het ‘Gran Teatre del Liceu’, bevindt zich midden in Las Ramblas en is een geweldige plek om een ​​live optreden te zien. Je kunt je tickets boeken voor Otello, Beethoven en Irons, of de Internationale Zangwedstrijd door Francisco Viñas. Als je niet bij een show wilt zitten, kun je een rondleiding door het theater doen, wat net zo cool is. Een bezoek aan het Liceu geeft bezoekers van Barcelona een eerlijke culturele ervaring die niet altijd gemakkelijk te vinden is op de toeristische paden van Las Ramblas.

DE TIEN LEUKSTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN ROND LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Maak je zintuigen wakker bij La Boqueria

Als je niet veel tijd hebt, is het enige dat je moet doen als je Las Ramblas bezoekt, naar La Boqueria gaan. Deze beroemde markt is al zolang iemand zich kan herinneren de beste kruidenierswinkel van de stad. Binnenin vind je een breed scala aan verse producten, vlees, vis en zo ongeveer alles wat je nodig hebt om een ​​chique diner te bereiden (en natuurlijk ook wat bloemen). Het is ook een geweldige plek om wat streetfood te proberen, een kookles te volgen of een glas wijn te drinken bij een klein kraampje.

DE TIEN LEUKSTE DINGEN OM TE ZIEN EN TE DOEN ROND LAS RAMBLAS IN BARCELONA

Winkel bij El Corte Inglés

Als je echt wilt winkelen en niet alleen op zoek bent naar souvenirs, ga dan naar El Corte Inglés, aan het einde van Las Ramblas. El Corte Inglés bevindt zich op Plaça de Catalunya en is de Spaanse versie van Macy’s of Nordstrom. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt, van een paar hakken voor in de club tot een nieuw meubelstuk voor je appartement. Het is ook een goede plek om rond te hangen als je van omgeving wilt veranderen.

Eet een hapje

Las Ramblas is niet alleen de perfecte plek om heerlijk eten te proberen, maar ook om de geschiedenis te waarderen van enkele van de restaurants en cafés die tientallen jaren van verandering in deze beroemde straat hebben doorgemaakt. Twee plaatsen om te bezoeken zijn Cafe de l’Opera en Pasteleria Escriba, waar je voor de siësta wat koffie of een croissant kunt halen. Als je op zoek bent naar iets chiquers, dan zijn er tal van tapasbars en restaurants op Las Ramblas om uit te proberen.

 

Bezoek de Art Gallery in Centre d’Art Santa Monica

Een essentieel onderdeel van een bezoek aan Barcelona is om alle verbluffende kunst en architectuur overal in de stad te zien, en Las Ramblas is geen uitzondering. Je vindt hier talloze prachtige galerijen, zoals Centre d’Art Santa Monica. Deze galerij herbergt een geweldige ruimte die bekend staat om het houden van verschillende tentoonstellingen van hedendaagse kunst, met kunstenaars die van over de hele wereld komen. Slechts vijf minuten op Las Ramblas, en je bent er.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :