Deze tien dingen doe je echt alleen maar als je op vakantie gaat


DEZE TIEN DINGEN DOE JE ECHT ALLEEN MAAR ALS JE OP VAKANTIE GAAT

Deze tien dingen doe je echt alleen maar als je op vakantie gaat bijvoorbeeld naar Spanje, van het dragen van Speedo tot waardeloze souvenirs kopen.

Dat voelt geweldig of niet? Normaalgesproken zou je vandaag gewoon op je werk zitten, maar nee, jij bent op vakantie! Terwijl je in de airport lounge zit met een lekker drankje, onderga je toch een ietwat bizarre karakter- en persoonlijkheidstrans- formatie.

Tengo una quemadura de sol

Tien dingen die je alleen maar op vakantie doet!

Vakanties zijn hét moment om alle zorgen achter je te laten, maar wees voorzichtig: gooi niet alle remmen los, je kunt ook je verstand enigszins verliezen. Van naar het strand gaan in een Speedo tot het kopen van waardeloze souvenirs, behoed jezelf voor dergelijke vakantiedrama’s. Alicia Drewnicki deelt de top 10 van dingen die mensen alleen maar doen als ze op vakantie zijn.

Booking.com

Slechte kledingkeuzes

Het beste voorbeeld: die baggy witte linnen broek die ergens achteraan in je kledingkast hangt. Normaliter kijk je er niet naar op of om, maar zodra je het vliegtuig uitstapt vergeet je dat zo’n broek onpraktisch en doorzichtig is! Plots is het een ‘moet-ik-dragen’ item. Onthoud: alleen omdat je een mooi vakantiekleurtje hebt, staat niet ineens alles goed…

 

Ontbijt eten voor drie

Op een normale dag voldoet een bakje cornflakes, maar als het vakantietijd is, wordt het (ontbijt)buffet een soort hordenloop waarbij je alles moet proberen (in vier of vijf shifts). Je begint bij de gefrituurde afdeling, gevolgd door fruit, cake, muesli, yoghurt, sinaasappelsap en koffie. Thuis moet je er niet aan denken om zoveel te eten, maar tijdens een vakantie lijkt het zonde om niet iets van al dat lekkers te proeven. Je wilt per slot van rekening wel waarde voor je geld!

 

Speedo’s dragen

De beruchte strakke zwembroekjes die niets aan de fantasie overlaten. Daarmee maakt je zeker geen fashion statement! Voordat je hem inpakt, vraag jezelf af: waarom geef je je over aan deze shocking fashion crime?

Obsessief een kleurtje kweken

Als het in eigen land zonnig is, brengen we soms een uurtje of twee door in de zon. Zodra het vakantie is, wordt bruin worden een obsessie. Je bent op een missie om zo bruin mogelijk te worden zelfs al moet je daarvoor de zonnebrandcrème laten staan en een kleur-intensiverend serum gebruiken. Wees gewaarschuwd: deze domme trucs leiden meestal alleen maar tot de bekende ‘rode kreeft look’.

 

Verliefd worden op de lokale straatkat

We kennen het allemaal. Je zit te eten bij een restaurant bij het strand en de lokale straatkat kijkt je met smekende oogjes aan. De rest van de vakantie zit het beestje in je hoofd en hoop je dat je hem weer spot om hem wat aandacht te geven. Als je hem weer alleen over het strand ziet lopen, schiet er door je heen: ‘Ik vraag me af hoe duur het zou zijn om hem in quarantaine te zetten en hem mee naar huis te nemen…”

 

Die ene man die een ‘bommetje’ beoefent

Stel je voor: je ligt heerlijk van de zon te genieten en rust wat uit bij het zwembad als ineens een vakantiegenoot besluit z’n bommetje tentoon te spreiden. Waar je ook gaat, er is altijd zo’n man die je zwembadcocktail verpest en je kletsnat aan de kant laat zitten. Misschien heeft hij net iets te vaak Sterren Springen gezien…

Een praatje maken met iemand omdat hij ook uit Nederland komt

Thuis ga je meestal niet zo maar tegen iemand aanpraten. Maar zijn we op reis en komen we in een bar een Nederlander tegen, dan zijn we ineens de beste maatjes. Het is opeens heerlijk om iemand uit je eigen land te ontmoeten. Je vertelt over waar je vandaan komt, spreekt de hoop uit nog eens af te spreken en voelt alsof je nu een band deelt alleen omdat je allebei de locals niet kan verstaan…

 

Video’s en foto’s maken waar je nooit meer naar omkijkt

Hoofdregel: Ik moet ALLES vastleggen. Waarschijnlijk neem je de camcorder mee of een grote spiegelreflex of misschien is je smartphonebatterij ieder uur leeg vanwege intensief gebruik. In plaats van dat je optimaal geniet van de omgeving, ben je bezig om overal foto’s van te maken. Ieder zonsondergang, graffitimuur, kerk en vage toeristenattractie moet eraan geloven. Kijk je ooit weer naar deze foto’s? Nee.

 

Vreemde gerechten eten die je normaalgesproken vermijdt

Normaalgesproken is en quinoa-salade exotisch genoeg maar als we naar het buitenland vertrekken dan gaan we ineens kippenpoten eten, gefrituurde sprinkhanen, chocoladeschorpioenen of andere vreemde gerechten die de locals zelf vaak niet eens proberen!

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Skyscanner.nl

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :