Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Vermijd deze 10 strand scenario in Spanje


Vermijd deze 10 strand scenario in Spanje

Probeer deze tien strandscenario’s op Spaanse stranden te vermijden

Probeer deze tien strandscenario’s op Spaanse stranden te vermijden zoals gestolen portemonnees of een kwallenbeet en ook vervelende zeemeeuwen zijn geen pleziertje. Heerlijk toch daar lig je dan eindelijk op een fijn wit strand, blauwe zee en een heldere lucht. Nou wat kan er op het strand nu nog fout? Nou als je niet oppast kan er best nog een heleboel verkeerd gaan van zonnebrand tot kwallenbeet.

VERMIJD DEZE 13 STRAND SCENARIO IN SPANJE

Hier de dertien meest voorkomende dingen waarvan je verschoont wilt blijven op het strand.

Kwallenbeet

U gaat even wat poedelen in het water en voordat u het doorheeft: au! U bent gebeten door een kwal en voelt een ongelooflijke pijn. Terwijl u naar de kant strompelt, komen er al mensen aan om u te helpen. De lokale held laat z’n broek zakken om u het welbekende antigif tegen de beet te geven, er op plassen zou helpen… Beter: onderdompelen in azijn bij tropische kwallen en een zalfje van de arts.

 

Verbranden in de zon

Voorkomen is beter dan genezen. Als u nog steeds denkt dat u eerder bruin wordt zonder zonnebrandcrème, dan heeft u het goed mis. Dat betekent: burn, baby, burn! Het wordt nog erger als u per ongeluk in slaap valt.

Daarom: vermijd fel zonlicht tussen 12.00 uur en 15.00 uur, smeer u goed in met minimaal factor 30 om de twee uur, gebruik een zonnebril en zoek af en toe een lekker plekje in de schaduw op. Ook in de schaduw bruint uw huid!

Booking.com

In moeilijkheden op zee

Het leek een leuk idee om met uw luchtbedje de zee op te gaan, maar op eens is het land ver uit uw gezichtsveld verdwenen. Hoe komt u terug? U zwaait wild richting mensen op het strand, maar zij zwaaien vrolijk terug. Ze denken dat u blij bent op zee, het is immers vakantie. Let daarom altijd op het type zee, gevaarlijke stromingen en vlaggen (voor waarschuwingen) die er hangen.

 

Leuk, een kindergrapje

Kinderen blijven kinderen en met een schepje en een emmertje worden ze al snel uiterst creatief! U droomt dat u op een tropisch bountyeiland ligt met een kokosnoot in uw hand om vervolgens wakker te worden met een berg zand op u. Lol alom….

Lastiggevallen door strandverkopers

Sorry, voor mij geen ‘Rollux’ horloge voor €1. Nee, ik houd ook niet van een hennatatoeage of een rastavlecht in mijn haar. De lijst van wat u op het strand kunt kopen is eindeloos. Als u per ongeluk met uw hoofd knikt, kunt u te maken krijgen met een vasthoudende verkoper die graag van z’n troep af wil. Zeg gewoon duidelijk dat u niet geïnteresseerd bent en vriendelijk ‘goodbye’.

 

Zwemkleding verliezen

U geniet op en top van het ritme van de golven totdat u zich realiseert dat u iets kwijt bent: uw zwembroek of bikini. De dief is moeder natuur en het is onmogelijk om incognito terug te keren naar uw badlaken. De enige oplossing? Een bedje zeewier of ander materiaal uit de zee vissen en uw edele delen een beetje verhullen.

 

De ‘vriendelijke’ hond

Op grote afstand ziet u hem al aankomen. Fido is een aardige hond maar helaas heeft hij besloten om vrienden te worden met uw been. Blijf rustig en aai hem vriendelijk en probeer van die hond af te komen totdat de eigenaar arriveert en enthousiast roept: ‘Hij vindt u geloof ik leuk!”

Leeg strand met een verlopen Don Juan

Een geweldig mooi strand, het paradijs…en er is ook nog helemaal niemand. Totdat u die verlopen Don Juan ontwaart met z’n harige borst, glimmende ketting en fijne G-string. Hij gaat precies naast u liggen terwijl hij fluistert: “bongiorno”. U voelt z’n blik door de zonnebril heen maar u bent te aardig om direct weg te gaan.

 

 In slaap gevallen, portemonnee weg

‘Een van de veiligste resorts ter wereld’, las u nog maar net in de brochure. Alle reden om relaxt een dutje te doen. Niet veel later realiseert u zich dat er iets mist: uw portemonnee. Niets ergers dan dat. Kijk daarom altijd uit en neem nooit uw complete portemonnee met pasjes en alles mee naar het strand. Alleen wat cash voor een paar zon uurtjes.

 

Geraakt worden door een strandbal

Het is nooit een goed idee om vlakbij een beachvolleybalnet te gaan liggen. Oké, het uitzicht is misschien wel goed, maar voordat u het weet ligt u knock-out in het zand en zit u de hele vakantie met een ooglap om uw blauwe oog te verhullen.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Skyscanner.nl

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :