Waarom willen we steeds weer terug naar Spanje

Je kunt natuurlijk honderd redenen bedenken om op vakantie te gaan naar Spanje, zetten we toch eens de belangrijkste redenen op een rijtje. Hier acht redenen waarom wij keer op keer  terug willen naar Spanje!


hola espana

Of je ooit genoeg kunt krijgen van Spanje? Nee! Het land heeft een grote diversiteit aan bestemmingen waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. Waar je de ene keer gaat voor een zonovergoten eiland kies je de volgende keer voor een cultuurrijke stad. Hierdoor heb je genoeg redenen om keer op keer naar Spanje te gaan!


Booking.com

Zon, zon & nog eens zon

Spanje is een van de zonnigste landen van Europa; de regen die er – en niet eens zoveel – valt, valt met name in het binnenland. Aan de kust en op de eilanden kun je rekenen op gemiddeld zo’n 300 zonnige dagen per jaar. Is dat even fijn!

 

Wil je in de winter het koude Nederland ontvluchten dan bieden de Canarische Eilanden uitkomst. Door haar ligging nabij de evenaar kun je hier rekenen op milde zomers. Je kan er prima eind november (als er niet teveel wind staat) nog in bikini aan het zwembad liggen.Een korte reistijd

Wil je graag naar de zon, maar wil je vooral niet te ver vliegen? Dan zit je goed in Spanje. Op de Balearen ben je in ruim twee uur vliegen, het zuiden van Spanje is slechts drie uur vliegen en ook voor de Canarische Eilanden hoef je geen wereldreis te maken. Deze liggen op slechts 4,5 uur vliegen.

 

Dé bestemming voor een eilandvakantie

Met twee eilandengroepen – de Balearen en de Canarische Eilanden – heb je bij ons de keuze uit maar liefst tien eilanden. Ga je bijv. voor veelzijdig Mallorca, het bruisende Ibiza, kindvriendelijk Menorca of onbekend Formentera?

 

Op de Canarische Eilanden is de keuze nog ruimer. Kies jij voor het populaire Tenerife of Gran Canaria? Het prachtige Lanzarote, de langgerekte stranden van Fuerteventura of de rustige en groene eilanden La Palma of La Gomera zijn stuk voor stuk aanraders.

 

Een walhalla voor stedentrippers

Een groot deel van werelds meest populaire steden vind je in Spanje. En dan hebben we het niet alleen over de hoofdstad Madrid of het populaire Barcelona. Wat dacht je van Valencia, Málaga en Sevilla? Minder bekend maar net zo mooi zijn o.a. Córdoba, Cádiz, Bilbao en Granada.

 

Een ruime keuze aan stranden

De totale kustlijn van Spanje is meer dan 5.000 km lang. Dat betekent ruimte genoeg voor eindeloos veel stranden in alle vormen en maten. Van lange goudgele stranden tot verborgen baaitjes, van zwarte lavastranden op de Canarische Eilanden tot rots strandjes op onbekende plekken.

 

Eindeloos veel natuur

Bergen, vulkaangebieden, meren; Spanje is heel wat natuur rijk. Een groot deel van deze bijzondere natuur is ondergebracht in de 15 nationale parken die het land herbergt. We maakten een kleine selectie van de highlights voor natuurliefhebbers:

  • In Nationaal Park El Teide op Tenerife vind je het hoogste punt van heel Spanje, de 3.718 hoge Pico del Teide. Deze vulkaantop maakt onderdeel uit van een groter vulkanisch landschap welke je per auto en te voet kunt bewonderen. Door Nationaal Park El Teide loopt namelijk een autoweg die je langs diverse uitzichtpunten en wandelroutes voert.
  • In het zuiden van Spanje vind je Nationaal Park Sierre Nevada, dat zich uitstrekt van Alpujerra tot de Marquesado en een oppervlakte heeft van maar liefst 862 km². Op dit oppervlakte vind je indrukwekkende bergen (waarvan sommige hoger dan 3.000 m), meer dan 60 plantensoorten die alleen in dit gebied voorkomen, Spaans steenbokken en wilde katten.
  • Ten zuiden van Mallorca vind je het eiland Cabrera, dat in zijn geheel tot nationaal park (Nationaal park Archipiélago de Cabrera) is uitgeroepen. Ondanks dat er in de Napoleontische oorlogen 9.000 Fransen gevangen gehouden werden en het tot aan 1980 een militair gebied was, is het vandaag de dag een van de mooiste natuurgebieden die Spanje herbergt. Om dit park te bezoeken kun je vanaf Colonia de Sant Jordi een boottocht maken.

 

Andere nationale parken die Spanje rijk is, zijn o.a. Nationaal Park Cabañeros dat onder Madrid ligt, Nationaal Park Caldera de Taburiente op La Palma, Nationaal Park Garajonay op La Gomera, Nationaal Park Monfragüe in het westen van het land en Nationaal Park Picos de Europa in het noorden van Spanje. Lees voor meer natuurparels van Spanje ons eerder geschreven artikel.Een paradijs voor cultuurliefhebbers

Teatro Museo Dali in Figueres, Dalt Vila op Ibiza, Sagrada Família in Barcelona, Real Alcázar in Sevilla, het Alhambra in Granada, Castell Bellver op Mallorca, de oude stad van Salamanca, Santiago de Compostella in Noord-Spanje…

 

We kunnen nog wel even doorgaan, want er staan ruim 50 locaties in Spanje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Cultuurliefhebbers raken in het Zuid-Europese land dan ook niet snel uitgekeken.

 

Eén groot culinair hoogtepunt

Is culinair genieten voor jou een belangrijk onderdeel van je vakantie? Dan kun je toch nooit uitgekeken raken op Spanje. Als je ergens lekker kan eten dan is het wel hier!

 

Elke regio heeft weer haar eigen specialiteiten; van lokale wijnen tot kazen. De beste hammen vind je in Salamanca en Extremadura, voor meer dan 40 (!) soorten kaas kun je terecht in Asturias en in Galicia kun je elke dag een andere vissoort eten. Maar kom ook maar door met alle tapas, sangria en paella!

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele lokale festivals, de geweldige surfmogelijkheden en de fijne hotels. Hop, (weer) naar Spanje dus!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


Wat gaan we ondernemen in Spanje?


Misschien ook interessant :