Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

5 routes van Spanje om alleen te reizen


DE MEEST GELIEFDE ROUTES VAN SPANJE OM ALLEEN TE REIZEN

De populairste routes van Spanje om alleen te reizen. Een van de grootste verrassingen van alleen reizen zijn de mensen die je onderweg kunt ontmoeten. Daarom kan het handig zijn om een ​​lijst samen te stellen van enkele van de meest bereisde en bekendste routes voor reizigers in Spanje. Deze paden kunnen zowel door ervaren wandelaars als beginners worden bewandeld. In welke categorie je ook valt, we hopen dat sommige van deze routes je zullen verleiden om op je eigen reis te vertrekken!.

DE MEEST 5 GELIEFDES ROUTES VAN SPANJE OM ALLEEN TE REIZEN

Senda del Oso Greenway, Asturië

De Senda del Oso (Bear Trail) is een oude spoorlijn die nu is geasfalteerd, maar die nog steeds door dezelfde rotsachtige tunnels loopt die ooit door de treinen werden gebruikt. Deze route slingert zich door de regio van de Valles del Oso, met onderweg verschillende startpunten en paden om uit te kiezen. 

Booking.com

Een van de meest populaire routes is een 18 kilometer lang pad dat loopt van het kleine stadje Entrago naar Buyera. Niet ver van Buyera kun je ook de beren Paca en Tola bezoeken in hun verblijf! Zin om wat verder te wandelen? De route kan zich uitstrekken tot 58 kilometer, waardoor je onderweg vaak veel fietsers ziet. Senda del Oso is een bospad dat speciaal is uitgerust voor wandelaars en fietsers met picknickplaatsen, drinkfonteinen en bruggen die de verschillende rivieren en ongelooflijke rotskloven van de regio overspannen.

De Pantaneros de Chulilla-route, Valencia

Deze route start en eindigt in Chulilla, een aantrekkelijk witgekalkt dorpje in Valencia . In de loop van ongeveer 10 kilometer (heen en terug), ervaar je de opwinding van het oversteken van de rivier de Túria op houten touwbruggen die tussen de 80 meter hoge kliffen van de kloof zijn opgehangen. Om nog maar te zwijgen van het natuurpark Los Calderones en de stuwdam van Loriguilla. Vanaf daar kun je terug naar Chulilla gaan door dezelfde route te nemen die dagelijks werd afgelegd door de arbeiders die de dam in de jaren vijftig bouwden. 

 

Route van de kloosters, Galicië

De Ribeira Sacra biedt een verscheidenheid aan routes die vereisen dat je je rugzak klaarmaakt en eropuit trekt om de frisse lucht in te ademen. De Ruta de los Monasterios (Kloosterroute) is daar een goed voorbeeld van. Het brengt kunst, geschiedenis, natuur en wandelaars samen die onderweg de landschappen willen ontdekken die het decor vormen voor de middeleeuwse kloosters.

 U kunt bijvoorbeeld genieten van het duizelingwekkende uitzicht op de kliffen in de kloof van de rivier de Sil.Deze route kan worden verlengd tot 72 kilometer, dus als je niet gewend bent om meerdere dagen te wandelen, wil je misschien slechts een paar van de routes kiezen.

 

Route van de Circ de Colomers-meren, Lleida

Stel je voor dat je een ontspannen wandeling door de Catalaanse Pyreneeën maakt en struikelt over een van de meren, die de lucht als een spiegel weerkaatsen. Hoewel deze wandeling misschien wat zwaarder is dan de hierboven genoemde, is het pad dat leidt naar de zeven meren van Circ de Colomers een van de meest bewandelde paden door de Valle de Arán. Deze reis neemt je mee op een ontdekkingsreis, die leidt naar de bodem van de Aiguamoix-vallei en de zeven meren. Wist je dat het water van gletsjers in de Pyreneeën naar beneden stroomt?

De route is 16 kilometer lang en duurt normaal gesproken zo'n zeven uur om te lopen. Als u echter de gele borden volgt, is er een kortere alternatieve route die u de helft van de tijd kost en u vier van de meren kunt bewonderen.

 

Het Cares-pad Picos de Europa

De Cares Trail is een van de drukste van Spanje - en geen wonder, want het maakt ook deel uit van het beroemde nationale park Picos de Europa . Deze route loopt tussen de dorpen Poncebo ( Asturias ) en Caín ( León ) over een afstand van 24 kilometer voor de rondreis. Trek de ravijnen in van de Picos de Europa, waar je overal indrukwekkende bezienswaardigheden vindt: boven word je omringd door een muur van imposante toppen, terwijl beneden de rivier de Cares de hele reis naast je loopt. 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info/

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :