Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

10 Spaanse natuurlijke zwembaden


DE 10 SPECTACULAIRSTE SPAANSE NATUURLIJKE ZWEMBADEN

De website van Idealista plaatste de 10 mooiste natuurlijke zwembaden van Spanje op een rijtje. Met de komst van komst van het zomerseizoen is het tijd om te gaan genieten van een goede frisse duik in een van de vele Spaanse natuurlijke zwembaden. Nu de temperaturen gaan stijgen vind je hier tien van de mooiste en leukste natuurlijke buitenbaden om in het weekend afkoeling te gaan zoeken. Voor degenen die niet aan zee wonen of gewoon van de natuur houden, zijn er in verschillende delen van het land natuurlijke zwembaden waar je heerlijk kunt afkoelen. Hier onder vind je een kaart met enkele van de mooiste natuurlijke zwembaden van Spanje:

WAT MAG WEL EN WAT MAG NIET OP SPAANSE STRANDEN

Pontevedra – Pozas de Mougás

(Pozas is een woord dat verwijst naar een dieper stuk in de rivier waar het mogelijk is te zwemmen). Te vinden in de Sierra de Groba. Een heel netwerk rivieren komt de bergen af en vormt her en der natuurlijke baden. Het water is glashelder. Vlakbij vind je een recreatieve zone met een bron en picknicktafels.

Booking.com

Zaragoza – Pozo Pígalo 

Deze baden vind je bij de gemeente Luesia in de Arba rivier. Dankzij de natuurlijke rotsen kan je van hoog het water in springen. Bovendien zijn er tussen de bomen aangename rustplaatsen te vinden.

Girona – Gorg Blau 

In het wonderbaarlijke natuurgebied van de Alta Garrotxa, meer bepaald in het dorp Sadernes, vind je ook een prachtig natuurlijk zwembad. Je komt er via een wandelpaadje dat langs het Romeinse kerkje van Sant Ariol en de Valentí brug voert.

 

Segovia – Chorro de Navafría 

De Sierra de Guadarrama is een paradijs voor wandelaars. Vlakbij het dorp Navafría liggen een aantal natuurlijke baden verstopt in een uitgestrekt dennenwoud. De plek is bekend bij de plaatselijke bevolking en dus voorzien met barbecues, tafels, bronnetjes, toiletten en zelfs een restaurant. Op 1 km afstand ligt de waterval El Chorro die maar liefst 20 meter hoog is.

 

San Pedro en Ávila – Piscinas de Arenas 

Naast de Arenal rivier. Twee baden met een verschillende diepte. In eentje ligt een trampoline, de andere is minder diep en ook geschikt voor kinderen. 

 

Madrid – Las Presillas 

In het dorp Rascafría op slechts enkele kilometers van de hoofdstad ligt de El Paular vallei. Die vallei herbergt drie spectaculaire baden in de Lozoya rivier. Perfect voor een ideale vakantiedag of voor wie even aan de drukte van Madrid wil ontsnappen. 

 

Cáceres – Piscinas de Jevero 

In het gehucht Acebo vind je de baden van Jevero. Naast het water is het heerlijk rusten in het gras.

 

Cuenca – Chorreras de Cabriel 

Ook in de Cabriel rivier tussen de dorpen Enguídanos en Villora zijn een paar mooie pozas. De rivier vormt een aaneenschakeling van kleine watervalletjes en eindigt in de grotere baden. Het gebied is erg toeristisch en dus voorzien van de nodige wandelpaden. Er is heel wat te zien voor wie van vogels houdt.

Albacete – Charco de Las Canales 

Het bijzonder aan dit bad is dat het midden in het centrum van de gemeente Letur ligt. Je hoeft er dus zelfs je stadschoenen niet voor uit te trekken.

 

Alicante – Fuentes de Algar 

In het gehucht Callosa d’en Sarrià op 15 kilometer van Benidorm vind je de Fuentes de Algar. Een ideale uitstap voor een warme dag. Opletten wel, want hier betalen volwassenen 5 Euro en kinderen 2 Euro.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron::  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :