Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 11:43

WANNEER ZET JIJ DE KERSTBOOM OP?

De datum waarop u de kerstboom plaatst, hangt af van uw overtuigingen, gebruiken en religie

Begin van de advent

In veel huizen is het gebruikelijk om de boom op de eerste adventdag (vier weken voor Kerstmis) te plaatsen volgens de christelijke traditie die voor dit jaar zondag 27 november tot de openbaring op 6 januari.

Maar als je een echte kerstboom plaatst, kun je ervoor kiezen om hem in het tweede deel van Advent te plaatsen, waarvan de twee weken gericht zijn op de personages bij de geboorte van Jezus, zodat je hem op 14 december kunt opzetten.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Onbevlekte Ontvangenis

Andere families kiezen ervoor om de boom te plaatsen op de dag van de conceptie van de Maagd Maria, op 8 december, de Dag van de Onbevlekte Ontvangenis.

De Onbevlekte Ontvangenis van Maria is een dogma van de Katholieke Kerk dat stelt dat Maria verwekt werd en ter wereld kwam zonder met de erfzonde te zijn bevlekt. Deze bijzondere status van Maria wordt met een hoogfeest gevierd op 8 december, negen maanden voor het feest van de geboorte van Maria op 8 september.

Booking.com

We weten nu waarom we de kerstboom op op deze datum opzetten, maar weten we waarom we een kerstboom plaatsen? In die zin zijn er ook verschillende theorieën, van de mythe van Adam en Eva tot de evangelisatie van de heidense Germaanse volkeren.

Hoe het ook zij, hoewel het een traditie is die door veel mensen over de hele wereld wordt aangenomen, is de waarheid dat de oorsprong voornamelijk christelijk is.

 

Waar moet je opletten als je een kerstboom opzet

Hoewel de trends elk jaar enigszins variëren, is het belangrijkste dat je, voordat je een kerstboom en zijn ornamenten koopt , rekening houdt met de ruimte waar de kerstboom komt te staan misschien ook wel met de kleuren die je kiest.

De ornamenten in witte tinten waren vorig jaar een van de mode kleuren en zullen dat ook dit jaar zijn, aangezien het een van de klassieke kleuren van Kerstmis en winter is.

De Scandinavische stijl is de afgelopen jaren opgelegd in de decoraties van veel huizen en ook met Kerstmis. Wit en hout is een perfecte en gemakkelijk te vinden combinatie. 

 

Scandinavische bomen komen ook langs deze lijn uit Noord-Europa, gericht op minimalisme en met natuurlijke kleuren.

 

En als je een liefhebber bent van de fetisjkleuren van Kerstmis, zoals rood en intens groen, kalm, ze zijn altijd in de mode en het zijn klassiekers die nooit falen. En in deze lijn, een andere kleur die nooit faalt, goud, en dit jaar beter, kopergoud.

Als er iets is dat Kerstmis definieert, is het illusie en verbeeldingskracht, dus laat jezelf gaan en voel je vrij om een kerstboom op te zetten in kleuren en vormen  zoals jij wilt, voorbij aan al die trends

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com Geschreven door DAVID VARGAS
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :