DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  badplaats nerja

Andalusië » Provincie Málaga » Reisimpressies van de stad Nerja met veel unieke informatie, hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Nerja.


Andalusië » Provincie Málaga » Reisimpressies van de Andalusische stad Nerja met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Nerja. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de stad Nerja voor je verzameld. De badplaats Nerja aan de Costa del Sol staat garant voor een geweldige vakantie met veel strandplezier. De kustplaats Nerja is een karakteristiek stadje in Spanje, deze badplaats ligt in de provincie Málaga, Andalusië in het oostelijk deel van de Costa del Sol. Beleef Nerja met zijn mooie bezienswaardigheden! Het stadje Nerja heeft twee heel befaamde bezienswaardigheden: de grotten van Nerja en het Balkon van Europa. De badplaats Nerja heeft talrijke strandjes aan de zonnige Costa del Sol waarbij playa de la Burriana een geliefde strandbestemming is.


Nerja - BeleefSpanje

Deze Andalusische stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat met heerlijke temperaturen die in de zomer tot 30 graden of meer kunnen bereiken. Deze levendige plaats aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje is rijk aan vele verborgen strandjes en culturele bezienswaardigheden, zoals de  prachtige Balkon van Europa met talloze restaurantjes en terrassen. In de In de avond kun je de authentieke Spaanse sfeer opsnuiven in het historische centrum van Nerja waar het bruist van de gezelligheid heerlijk om door de smalle enge kronkelige straatjes te dwalen.


Booking.com

De strandjes bij en rond Nerja

De stad Nerja is vooral bekend door het Balkon van Europa en de grotten van Nerja, daarbij beschikt Nerja over maar liefst 13 stranden.  Bij Playa el Cañuelo, een 7 kilometer lange kustlijn dat wordt omgeven door kliffen van Maro-Cerro Gordo, kun je een prachtige strandwandeling maken. Deze kustlijn is opgedeeld in kleine inhammen met veelal verborgen strandjes met kleine baaitjes en rotspartijen, zoals: Playa el Chucho, Playa Carabeillo, Playa El Salon, Playa Carabeo en naast het balkon van Europa vind je ook nog playa La Caletilla en Playa Calahonda. Het bekendste strand van de plaats Nerja is playa de la Burriana. Dit strand is ook goed vindbaar en is het mooiste en grootste strand die Nerja rijk is, hier kun je trouwens ook goed watersporten.

 

De Cueva de Nerja of wel de druipsteengrotten

Niet ver van Nerja liggen Cueva de Nerja (druipsteengrotten} hier zijn diversen archeologische vondsten gedaan onder andere muurschilderingen van rond 20.000 jaar geleden. Deze gigantische druipsteengrotten vormen een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Nerja en in de ondergrondse gangen en ruimtes opent een wereld vol stalagmieten en stalactieten. Prachtig!

Als je de Cueva de Nerja wilt gaan bezoeken, de openingstijden zijn van  09:30 uur tot 15:30 uur de prijs is €10,- per persoon - kinderen €6,- . Trek goede schoenen of sandalen aan, dan slippers worden niet geaccepteerd.


Nerja - Beleef Spanje

Balkon van Europa in Nerja

 Deze rotspunt in zee is hét kenmerk van de karakteristieke badplaats Nerja en was ooit een fort tegen de piraten. Nu is het een uitkijkpunt waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Vlak bij het Balcón de Europa staat de stijlvolle El Salvador kerk, die je met zijn spierwitte muren en barokke elementen verwelkomt. In de smalle steegjes van het oude centrum vol witgekalkte huisjes staat het bol van de tapas restaurants. Patatas bravas, chorizo, heerlijke hammen en olijven: dat wordt smullen tijdens een vakantie in Nerja!


Nerja - BeleefSpanje

Kerk Iglesia El Salvador

De kerk El Salvador bevindt zich aan het eind van Balcon de Europa . Deze barok-neoklassieke stijl gebouwde kerk werd voltooid in 1697, In 1724 werd de klokkentoren toegevoegd en werd de Iglesia El Salvador verder uitgebouwd. In 1997 werd de kerk het laatst gerestaureerd .Strandvakantie Nerja

Nerja is een veelzijdige vakantiebestemming aan de Middellandse Zee in de zuidelijkste deelstaat van Spanje: Andalusië. Dankzij de bergen die de kust tegen de noordelijke wind beschermen is het in Nerja niet koud in de winter en kan de temperatuur wel oplopen tot 20 graden. Vlieg in december, januari of februari ook de Spaanse zon tegemoet en ga overwinteren in Nerja. De charme van Nerja zit 'm onder andere in de mooie ligging op een rotsplateau boven de zee waardoor zich een groot aantal stranden hebben gevormd met elk een eigen karakter.


Nerja - Beleef Spanje

Het openbaar Vervoer In Nerja

Nerja heeft geen treinstation, het openbaar vervoer wordt uitgevoerd door de busonderneming ALSA die het vervoer tussen Málaga, Frigiliana, de grotten van Nerja, Torre del Mar, Granada, Córdoba, Sevilla, Almería en Motril verzorgt.

Bus Urbano verzorgt de twee lokale busroutes, vervoer naar het strand en de hotels

De taxi's vind je op de twee taxistandplaatsen; één is tegenover het busstation van Nerja en de andere vind je op calle San Miguel op Plaza de la Ermita.

Bron: Tui.nl


WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN NERJA