DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN van DE SPAANSE  van het spaanse dorpje Cómpeta

Andalusië » Provincie Málaga » het dorpje Cómpeta met unieke informatie, hints en de mooiste bezienswaardigheden.


Andalusië » Provincie Málaga » Axarquia » Reisimpressies van de Andalusische stad Cómpeta met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar Cómpeta. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de mooiste bezienswaardigheden etc. over de stad Ronda voor je verzameld. Het prachtige dorpje Cómpeta is een typisch Spaans wit dorpje dat ligt op een hoogte van 638 m in het prachtige en adembenemende bergketen van de Sierra Almijara.


Reisimpressies van het dorpje Cómpeta in de streek Axarquía

Cómpeta

Het pittoreske dorpje Cómpeta, ligt in het prachtig heuvelland Axarquia noord-oostlijk van de stad Málaga in Andalusie en is vooral bekend om zijn prachtige natuur en zijn heerlijke "Vino de Cómpeta" (Cómpeta wijnen). De patroonheilige van het dorpje is Sint-Sebastiaan.

Cómpeta is een mooi rustig wit dorpje waar verschillende riviertjes doorstromen o.a. de Rio Verde. De La Maroma ( 2066 meter hoog) is de hoogste berg.


Booking.com

Het dorp ligt aan de voet van de mooie berggebieden van Tejeda en Almijara. De amandelen en honing zijn belangrijke typisch lokale producten. Het landschap wordt gekenmerkt door de vele wijngaarden, waar de zoete Málaga-wijn geproduceerd wordt, en fruitbomen. Het dorp is fraai met nauwe, slingerende straatjes en een mooie dorpskerk. Dit charmante dorpje ligt evenals Frigiliana aan de Ruta del Sol y Vino.

 

Cómpeta stamt al af van voor de 15e eeuw, hier zijn de Moorse invloeden nog duidelijk zichtbaar. Op het belangrijkste plein, de Plaza Almajira, staat de oudste kerk van het dorp: "La Asunción". De kerk werd in 16e eeuw gebouwd in de Baroque-Mudejar steil.


COMPETA - BELEEF SPANJE

Axarqia

Het kunstenaars dorpje ligt in het binnenland van de bergachtige streek Axarquia noordoostelijk van de stad Málaga en grenst aan een natuurpark dat meer als 42.000 hectare groot is. Het is daarom ook een aanrader voor outdoor- en natuurliefhebbers, je vind hier rond 25 verschillende wandel routes met verschillende moeilijkheid niveaus waaronder de Oude Zijderoute, die naar Granada loopt. Ook een wandeling naar de top van de Mount Maroma bestaat tot de mogelijkheden.

REISINDRUKKEN VAN CÓMPETA - Beleef-Spanje.nl

Fiëstas

In de zomer om precies te zijn 15 augustus is hier een groot wijnfeest " Noche del Vino"  ‘Nacht van de Wijn’. Dan wordt hier op traditionele wijze op Plaza de la Vendimia druiven gestampt. Maar ook de wijn vloeit dan rijkelijk, daarbij kun je ook de lokale hapjes die worden geserveerd proeven. Op diversen podia's treden Flamenco dansers op. Vele kunstenaars stellen hun ateliers wat vaak hun eigen woningen is open.Er worden posters beschikbaar gesteld, die door plaatselijke kunstenaars worden gemaakt.

Feria de Cómpeta vindt eind juli plaats: drie dagen lang is er dan muziek en dans met kermis attracties en s' avonds een prachtig vuurwerk. Maar ook de Feria del Barrio: op de zondag 22 januari is er feest ter ere van San Sebastián, de patroonheilige van het dorp.

REISINDRUKKEN VAN CÓMPETA - Beleef-Spanje.nl

Tijdens de week voor Pasen, de bekende Semana Santa vinden er processies plaats. Beelden uit de kerk worden door de smalle straatjes van het dorp gedragen onder begeleiding van gezang en kaarslicht. Op Goede Vrijdag wordt de kruisweg nagespeeld: heel indrukwekkend!

 

Markt van Competa is op zaterdagmorgen

Taxi Competa tel. 952 516 199Wat gaan we ondernemen in Spanje?