Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Het dieet van ham en wijn - Dieta del jamón y el vino

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 18:05

Het dieet van ham en wijn - Dieta del jamón y el vino

Het dieet van ham en wijn: afvallen zonder uw sociale leven op te geven

Kun je afvallen terwijl je geniet van delicatessen zoals Iberische ham en rode wijn? De feestdagen zijn voorbij tijd om een paar kilootjes af te nemen, dan is dit toch een prima dieet het Spaanse 'dieta del jamón y el vino' met dit dieet kun je een ​​paar kilo afnemen zonder dat je alles op moet geven zoals een heerlijk glaasje wijn- en een lekker tapaatje erbij. Maar pas op: het gaat bij dit dieet niet alleen om het eten van Spaanse ham en het drinken van lekkere rode wijn maar er zijn nog een paar andere aspecten.

HET DIEET VAN HAM EN WIJN - DIETA DEL JAMÓN Y EL VINO - Beleef Spanje

Het Spaanse Dieta del jamón y el vino

Er zijn ontzettend veel diëten te vinden waarbij deze in de meeste gevallen niet makkelijk te volgen zijn maar als een dieet bestaat uit twee op en top Spaanse producten zoals de “Jamón Ibérico” en “vino tinto” dan is het bijna onmogelijk om dit dieet niet eens te proberen … toch?

 

Volgens de bedenker van dit “jamón y vino” dieet, Rúben Bravo, is het mogelijk tussen de 4 en 6 kilo kwijt te raken maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe actief iemand is, of het om een man of vrouw gaat en diverse andere individuele aspecten.

Booking.com

De duur van dit dieet is 4 weken waarbij men dus tussen de 4 en 6 kilo kan verliezen en men gegarandeerd elke dag Spaanse ham moet eten en elke dag rode wijn moet drinken … OLÉ!

Waarom rode wijn

De voordelen van wijn (altijd met mate) voor de gezondheid zijn al langer bekend. Zo voorkomt het af en toe drinken van wijn voortijdige celveroudering en kan het bepaalde coronaire aandoeningen bestrijden.

Altijd met mate Het is natuurlijk belangrijk om de Spaanse ham en rode wijn altijd met mate te nuttigen, iets wat moeilijk is want het is natuurlijk lekker. Tijdens het “jamón y vino” dieet kun je echter elke dag ham en wijn nuttigen dus dat is goed nieuw

De wijn moet wel rood (vino tinto) zijn omdat de belangrijkste heilzame eigenschappen worden geleverd door resveratrol en tannines die zich in de schil van de druif bevinden. Bij het maken van rode wijn wordt de hele druif gebruikt terwijl dat bij de witte wijn niet gebeurt.

 

Waarom Spaanse ham

Buiten het feit dat de Spaanse ham (jamón Ibérico) gewoon lekker is bevat de ham weinig verzadigde vetten en verhoogt het niet het cholesterolgehalte terwijl de ham toch ijzer en vitamines B geven. Spaanse ham is daarnaast goed te combineren met brood, fruit, als tussendoor etc.

Altijd met mate

Het is natuurlijk belangrijk om de Spaanse ham en rode wijn altijd met mate te nuttigen, iets wat moeilijk is want het is natuurlijk lekker. Tijdens het “jamón y vino” dieet kun je echter elke dag ham en wijn nuttigen dus dat is goed nieuws.

 

Ondanks de naam van het dieet betekent dit niet dat je alleen maar ham eet en wijn drinkt maar dat beiden onderdeel zijn van een evenwichtig dieet welke samengaat met regelmatige lichaamsbeweging en specifieke indicaties die per persoon anders zijn.

 

Zes richtlijnen

Het Spaanse ham en rode wijn dieet volgt de volgende zes richtlijnen:

  • Brood wordt alleen bij het ontbijt gegeten. Dit gaat vergezeld van twee plakjes Spaanse ham en zwarte koffie (café solo) of met magere melk (café con leche) of een glas thee.
  • De wijn moet men altijd met mate drinken: een glas van 150 ml. voor vrouwen en twee glazen voor mannen (bij lunch en diner).
  • Halverwege de ochtend: fruit (vermijd bananen).
  • Bij de lunch moeten groenten, gegrild vlees of vis de hoofdrolspelers zijn.
  • Halverwege de middag: magere yoghurt, noten en zwarte koffie (café solo) of thee.
  • Bij het diner: een crème van groenten, gegrilde groenten, kalkoen of vis met een laag vetgehalte, kan worden vergezeld door een kleine Iberische ham.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :