Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Ontdek de provincie Cáceres

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 16:13

Ontdek de provincie Cáceres

De provincie Cáceres is een van de mooiste provincie van Spanje

De provincie Cáceres is een van de mooiste van Spanje, zowel de hoofdstad Cáceres tot de kleine steden met hun groene valleien en kloosters van grote architectonische waarde. We zien de schatten van deze provincie Extremadura. 

We beginnen deze tour door de provincie Cáceres in de hoofdstad. Het is een monumentale stad uit de Renaissance die in tijd is stil blijven staan en daarom ook door de UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard .

De provincie Cáceres is een van de mooiste provincie van Spanje

Het is heerlijk om te verdwalen in het oude deel van de stad, een doolhof van kleine smalle straatjes , met pleinen met prachtige middeleeuwse huizen, Renaissance paleizen en overal historische gebouwen. Vanaf de Plaza Mayor kun je de Torre de la Yerba zien, de Arco de la Estrella, de Torre de los Púlpitos en het Forum de los Balbos oversteken. Daarnaast zijn er enkele must-see gebouwen, zoals de Plaza de San Jorge, het Palacio de los Golfines de Abajo, de kerk van San Mateo, het klooster van San Pablo, het Palacio de las Veletas, de Plaza de Santa María of de Torre Bujaco.

De provincie Cáceres is een van de mooiste provincie van Spanje

Een andere must-see stad is de monumentale stad Trujillo . Bakermat van Spaanse veroveraars, zoals Francisco Pizarro, Francisco de Orellana en Diego García de Paredes. Het kasteel, dat eigenlijk een citadel van Arabische oorsprong is, de Plaza Mayor met het ruiterstandbeeld van Pizarro en verschillende paleizen, evenals de kerk van Santa María la Mayor zijn zeker een bezoek waard. Een goede datum om deze stad te bezoeken is wanneer de kaasbeurs gevierd wordt.

Booking.com

Andere steden in Cáceres die je kunt bezoek zijn Plasencia en Coria ook hier kun je heerlijk dwalen door enge straatjes met hun prachtige monumenten zijn. Ook de steden Hervás, Robledillo de Gata of Alcántara , met zijn indrukwekkende Romeinse brug.

 

Twee kloosters die je niet mag missen

Het koninklijk klooster van Santa María de Guadalupe ligt in de stad Guadalupe en werd in 1993 door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Binnenin worden verschillende architecturale stijlen prachtig gecombineerd: gotisch, mudejar, renaissance, barok en neoklassiek. Het is zonder twijfel een van de mooiste bezoeken in de provincie Cáceres. Binnen valt het Mudejar-klooster op, ook wel bekend als Los Milagros, dat werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw.

Ook het Yuste-klooster is een bezoek waard, die door Carlos V is uitgekozen om zijn laatste dagen door te brengen. Voordat we aankomen, zal de natuurlijke omgeving van de regio La Vera ons verrassen. Eenmaal binnen in de muren wandelen we door verschillende kamers: de 16e-eeuwse kerk in laatgotische stijl, de gotische en platereske kloosters, het paleishuis van Carlos V en de tuinen en vijver ontworpen door de keizer.  

 

In de wilde natuur

De Jerte-vallei is een andere om natuurlijk of landelijk toerisme te ervaren en de kersenbloesem te zien. Deze idyllische hoek van Spanje is ideaal om ook in de zomer te bezoeken en een duik te nemen in een van de zwembaden of beekjes in de omgeving. De regio La Vera ligt tussen bergen, beekjes en watervallen en biedt unieke landschappen. De Ambroz-vallei is een prachtige natuurlijke regio, met groene weiden. En de Sierra de Gata is een ander natuurlijk paradijs vol bossen, bergen, natuurlijke poelen, olijfbomen en kastanjebomen, die zeker een bezoek waard zijn.

We moeten hier zeker ook het Monfragüe National Park noemen , dat een van de grootste bossen van Spanje heeft, met meer dan 1.400 verschillende soorten bomen. Het is een van de favoriete nationale parken voor vogelaars; Het heeft de grootste kolonie zwarte gieren, keizer arenden, kolonies zwarte ooievaars, adelaars, zwarte uilen en prairievogels, inclusief trappen.

 

Gastronomisch erfgoed

We mogen Cáceres niet passeren zonder te genieten van het heerlijke eten dat dit land te bieden heeft, te beginnen met de rijke worsten en Iberische ham van de varkens die in de weilanden worden grootgebracht. Ook kazen met oorsprongsbenaming in de provincie, zoals Torta del Casar of Ibores kaas, of andere kazen zoals die gemaakt met geitenmelk in La Vera. Zoals de kersen en picota's van Jerte en de beroemde paprika van La Vera.

 

De bekendste kerst tradities in Spanje lees hier

Bron: 65ymas.com - Geschreven door: Lola Santos

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :