Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Spanje’s populairste lotenverkoper in Madrid

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 08:26


SPANJE’S POPULAIRSTE LOTENVERKOPER  IN MADRID

Bij Spanje’s geliefdste lotenverkoper in Madrid is het ondanks corona toch heel druk

Ben je rond kersttijd wel eens in Madrid geweest? Of ben je in Madrid dan moet je eens  door de calle del Carmen straat lopen dan valt je mond open van verbazing van de lange rij wachtende mensen, en dit jaar is het niet anders ondanks corona . Hier staan rond deze tijd van het jaar vaak, ja het is ongelooflijk maar waar, kilometerslange rije met wachtende mensen om hier een kerstlot te kopen voor de El Gordo loterij en dat bij slechts een zaak: Doña Manolita. En het is dit jaar ondanks de corona-crisis met mondkapjes plicht en social distance is die rij dit jaar niet veel korter.

Het ontbijtbroodje pitufo - Beleef Spanje

Foto: 20minutos.es

Doña Manolita is al meer dan 100 jaar de referentie als het gaat om het verkopen van kerstloten voor de El Gordo loterij. Elk jaar weer komen er duizenden mensen naar de lotenverkoper waarbij dit niet uit alleen inwoners uit Madrid zijn of Spanjaarden uit andere regio’s in Spanje maar de laatste jaren ook steeds meer buitenlanders.

Booking.com

En of er nou een pandemie heerts of Spanje en de wereld in een grote corona-crisis is verwikkeld, dat maakt de gelovigen niets uit want de rijen zijn dit vreemde corona-jaar net zo lang als elk ander normaal jaar. Dat wel, de wachtende gokkers dragen hun mondkapjes en men probeert de anderhalve meter afstand aan te houden maar ja … als je niet oppast schier er zo iemand voor je in de rij dus het is meer een flexibele anderhalve meter geworden.

 

Wie en wat

Doña Manolita is lotenverkoper nummer 67 gelegen in Madrid en wellicht wel de bekendste lotenverkoper (administración de lotería) van Spanje. Manuela de Pablo opende in 1904 samen met haar drie zussen de zaak die naar Manuela genoemd werd, vandaar Doña Manolita.

Het duurde niet lang of Doña Manolita werd bekend omdat er meerdere prijzen vielen op loten die bij deze lotenverkoper gekocht werden, met name bij studenten van de Universidad Central de Madrid. De naamsbekendheid groeide tot buiten de stad Madrid en Doña Manolita kreeg al snel landelijke bekendheid als de plaats om een kerstlot te kopen voor de Sorteo Extraordinario de Navidad ofwel El Gordo.

Doña Manolita is nu zo bekend dat als er op tv gesproken wordt over de kerstloterij men bijna altijd opnamen maakt bij de bekendste loten verkoper van Madrid en Spanje.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MADRID NOOIT VERGEET

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN Madrid

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :