Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

In Spanje begint vandaag officieel de winter

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 07:50


IN SPANJE BEGINT VANDAAG OFFICIEEL DE WINTER

Ook in Spanje begint vandaag officieel de winter alhoewel je het aan de verschillende Costas niet zou zeggen maar op verschillende regio’s in het binnenland des te meer. Maar wanneer begint nou de Spaanse winter officieel ?

In Spanje begint vandaag officieel de winter

In Europa begint de winter periode officieel, dus ook in Spanje rond de 21 december en dit jaar vandaag op maandag 21 december om precies te zijn  om 11.02 uur en en duurt precies 88 dagen. We kunnen weer van de lente gaan genieten, wat trouwens de mooiste tijd is in vele delen van Spanje op 20 maart 2021 om 10.37 uur.

Booking.com

Op de dag dat de winter officieel begint wordt er ook wel gesproken van de kortste dag van het jaar. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De langste dag valt in de dagen rond 21 juni, het officiële begin van de zomer.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :