Heeft de ster van Bethlehem echt bestaan?

Gepubliceerd op 24 december 2020 om 11:32

HEEFT DE STER VAN BETHLEHEM ECHT BESTAAN?

Iedereen kent wel het kerstverhaal of je nu gelooft of niet gelooft , dat de drie wijzen uit het oosten een helle ster zagen boven het plaatsje Bethlehem en besloten het licht te volgen. Zo komen ze bij een stal met daarin Jozef, Maria en het kindeke Jezus. 

IN SPANJE BEGINT DE CORONA-VACCINATIE OP ZONDAG 27 DECEMBER

Maar heeft de ster van Bethlehem echt bestaan?

Het is zo goed als zeker dat de Ster van Bethlehem echt heeft bestaan. Waarom denkt man dat? Dat is vrij eenvoudig het verschijnsel wordt ook in verschillende andere geschriften beschreven. Er werd rond het begin van de jaartelling ook door Chinese astronomen hier melding van gemaakt.

Booking.com

De datum met betrekking tot dit fenomeen van de Bibilia valt samen met een waarneming van Halley's komeet

Vele eeuwen later schilderde de Florentijnse kunstenaar Giotto di Bondone rond 1305 de Aanbidding der Wijzen, een van zijn vele fresco's die de Heilige Familie uitbeelden die de Arena kapel in Padua, Italië. Maar op de kribbe schilderde Giotto een komeet , geen traditionele ster, aangezien deze een staart heeft die typerend is voor deze ruimtevoorwerpen.

Veel experts denken dat Giotto waarschijnlijk werd geïnspireerd door niemand minder dan Halley's Comet . Het verscheen slechts een paar jaar eerder, in de herfst van 1301, laag in de lucht van wat nu Italië is. Zijn intense gloed moet de aandacht van de lokale bevolking hebben getrokken.

Hoewel kometen over het algemeen als vroege tekenen van een ramp werden gezien, werden ze gezien als tekenen van verandering , zoals bijvoorbeeld de komst van een nieuwe koning. Het is niet onredelijk dat Giotto een komeet, vooral een die hem bekend was, kon kiezen als symbool van verandering voor de ster van Bethlehem in zijn schilderij.

Interessant genoeg wist niemand destijds dat ze de komeet van Halley zagen. Mensen hadden geen idee dat kometen om de zon cirkelden en na een periode van jaren weer verschenen. Het waren onvoorspelbare, vurige en punctuele verschijnselen die als onderdeel van de atmosfeer worden beschouwd.

 

Een periode van 75 jaar

Het was de Engelsman Edmund Halley die, met behulp van een nieuwe formulering van de wetten van Newton , ontdekte dat de gebeurtenissen van 1531, 1607 en 1682 verschillende verschijningen waren van dezelfde komeet. Ter ere van hem werd Halley's komeet genoemd.

Rekening houdend met de periode van 75 jaar van deze komeet, blijkt dat Halley in 12 voor Christus boven de hemel verscheen , binnen een marge van zes jaar vanaf de feitelijke geboortedatum van Jezus.

In maart 1986 vloog een Europese ruimtesonde 600 kilometer van de kern van Halley's komeet, fotografeerde deze en bestudeerde het oppervlak en de paal en de gasstaart in detail. De Giotto-sonde is vernoemd naar de kunstenaar die het eerste realistische portret van een komeet in de westerse kunst maakte.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :