Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Spaanse winteruitverkoop in 2024

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 09:08


Wanneer begint de Spaanse winteruitverkoop in 2024

Wanneer begint de winter uitverkoop in de winkels van Zara, El Corte Inglés en de rest van de winkels

Voor de dames en natuurlijk ook de heren traditiegetrouw  begint de winteruitverkoop na Driekoningen, dus op 7 januari, begint de “rebajas de invierno” en duurt tot begin maart. Grote ketens en merken zoals Zara zijn veelal de hele dag open van 10.00 uur tot 21.30 uur. Kleine winkels en boetiekjes sluiten hun deuren tussen 14.00 en 17.00 uur.

Wanneer begint de winter uitverkoop in de winkels van Zara, El Corte Inglés en de rest van de winkels

Winteruitverkoop

De winteruitverkoop, “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari. In Spanje begint zoals altijd na de feestdagen op 7 januari de uitverkoop en gaat tot eind februari.  Shop liefhebbers kunnen hun hart ophalen, kortingen beginnen met 20%, 30% en oplopend tot wel 50%. Aan het einde van de uitverkoop kun je vaak de beste koopjes vinden, met maar liefst 70% of 80% korting maar dat is dan wel op de rest wat nog niet verkocht is in deze sale tijd.

 

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de wintermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop wat meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

Booking.com

De start- en einddata van de de winteruitverkoop worden vastgesteld door Spaanse autonome regio's

 • Verkoop in Andalusië: van 7 januari tot 7 maart.
 • Kortingen in Aragon: Vanaf 6 januari en eindigen in maart voor een periode van maximaal twee maanden.
 • Verkoop in het Prinsdom Asturië: van 7 januari tot 6 maart, als ze open zijn.
 • Kortingen op de Balearen: twee maanden vanaf 7 januari of de volgende werkdag.
 • Verkoop op de Canarische Eilanden: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Cantabrië: van 7 januari tot 6 april.
 • Verkoop in Castilla La Mancha: van 7 januari tot 31 maart.
 • Verkoop in Castilla y León: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Catalonië: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Ceuta: van 7 januari tot 28 februari.
 • Verkoop in de Valenciaanse Gemeenschap: Van de eerste werkdag na 6 januari tot de tweede zaterdag van maart, beide inclusief.
 • Verkoop in Extremadura: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Galicië: van 7 januari tot 7 april.
 • Verkoop in La Rioja: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Madrid: van 1 januari tot 31 maart.
 • Verkoop in Melilla: van 7 januari tot 7 maart.
 • Verkoop in Murcia: van 7 januari tot 7 maart.
 • Verkoop in de regio Murcia: van 2 januari tot 1 maart.
 • Kortingen in de autonome gemeenschap Navarra: van 7 januari tot 6 maart.
 • Verkoop in Baskenland: van 7 januari tot 31 maart.

Aangezien de winteruitverkoop zo lang duurt, worden deze vaak verdeelt in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken plaatsvinden en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

 

El Corte Inglés

De El Corte Inglés- winterverkoopcampagne 2023  zal naar verwachting op 7 januari in de fysieke winkels beginnen , rekening houdend met voorgaande jaren, en eindigt begin maart.

Een dag ervoor, dat wil zeggen, op 6 januari, komen de kortingen op het internet te staan , waardoor je in allerlei secties een goede selectie producten kunt vinden met kortingen tot wel 50%.

 

Sfera

De verkoop begint op 7 januari in Sfera  en duurt tot 6 maart. Hoewel ze in verschillende steden worden vervroegd en op 2 januari beginnen, volgens de Modaellas- website.

 

Cortefiel

De uitverkoop van Cortefiel begint officieel in de winkels op 7 januari en zal duren tot 7 maart, volgens Web Sales 2024.

Hoewel de website al speciale prijzen voor Kerstmis heeft, worden  kledingstukken tot 50% verlaagd.

Inditex

De verkopen van Zara zijn meestal een van de meest verwachte. In dit opzicht, als opmaat naar de grote kortingen na Kerstmis, heeft het populairste Inditex-bedrijf al een aantal afgeprijsde kledingstukken op zijn website staan in zijn sectie Speciale prijzen . Wat de uitverkoop van Zara in januari betreft,  begint de Sales 2024- volgens de website op 2 januari 2024 tot 7 maart.

 

Hoewel als de verkopen van andere jaren als referentie worden genomen, zowel voor het vlaggenschip merk Inditex als voor de andere bedrijven, waaronder  Stradivarius, Massimo Dutti Uterqüe, zullen we moeten wachten tot 7 januari in de fysieke winkels, op het internet begint de uitverkoop op 6 januari.

 

Mango

Op de mango-website staan al enkele promotieartikelen.  Toch zullen de beste kortingen op de meest kledingstukken van de huidige collectie beginnen op 7 januari.

In voorgaande jaren was Mango een van de eerste merken die zijn kortingen lanceerden, dus als je de stappen herhaalt, komt de verkoop binnen op 2 januari 2024. 

 

Maar volgens de Sales 2024 - website, beginnen ze zoals allemaal op 7 januari en duren ze tot begin maart.

 

H&M

Het Zweedse bedrijf is meestal een van de eersten die met de verkoop begint en biedt vanaf 2 januari kortingen in de winkel en online tot wel 50% korting.

 

Asos

De online winkel van Asos biedt al kortingen tot 70% op veel modeartikelen en accessoires voor vrouwen, hoewel de officiële uitverkoop voor januari naar verwachting op 2 januari 2023 zal beginnen.

Women's Secret

Van 30 november tot en met 31 december biedt de Woman's Secret-campagne " De beste kerst is met jou"   al een selectie kledingstukken uit de huidige herfst- / wintercollectie met kortingen tot wel 50%.

 

Springfield

In  Springfield  begon de verkoop vorig jaar op 1 januari zowel online als in fysieke winkels, dus de verwachting is dat ze dit jaar vergelijkbare stappen zullen volgen. Toch biedt de website momenteel al kortingen tot 50% op kleding voor mannen en vrouwen.

 

Desigual

De kortingen van Desigual komen meestal aan het begin van het jaar en bieden kortingen tot wel 50%. Als u niet wilt wachten, vindt u op hun website een selectie kledingstukken en accessoires met speciale prijzen die tot 30% kunnen worden verlaagd.

 

Bimba en Lola

De Bimba y Lola- winkel heeft   al afgeprijsde artikelen op haar website, waaronder jassen, schoenen, tassen of sieraden met kortingen tot wel 40%.

De officiële verkoopcampagne voor januari wordt verwacht op 1 januari 2024.

 

Sephora

De schoonheidswinkel Sephora heeft  ook al  speciale prijzen voor bepaalde parfums.

Volgens Sales 2024 begint de officiële winterverkoopcampagne op 2 januari 2024 aan .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :