De Spaanse winteruitverkoop in 2024

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 09:08

Wanneer begint de winter uitverkoop in de winkels van Zara, El Corte Inglés en de rest van de winkels.Voor de dames en natuurlijk ook de heren traditiegetrouw  begint de winteruitverkoop na Driekoningen, dus op 7 januari, begint de “rebajas de invierno” en duurt tot begin maart. Grote ketens en merken zoals Zara zijn veelal de hele dag open van 10.00 uur tot 21.30 uur. Kleine winkels en boetiekjes sluiten hun deuren tussen 14.00 en 17.00 uur.

Wanneer begint de winter uitverkoop in de winkels van Zara, El Corte Inglés en de rest van de winkels

Winteruitverkoop

De winteruitverkoop, “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari. In Spanje begint zoals altijd na de feestdagen op 7 januari de uitverkoop en gaat tot eind februari.  Shop liefhebbers kunnen hun hart ophalen, kortingen beginnen met 20%, 30% en oplopend tot wel 50%. Aan het einde van de uitverkoop kun je vaak de beste koopjes vinden, met maar liefst 70% of 80% korting maar dat is dan wel op de rest wat nog niet verkocht is in deze sale tijd.

Booking.com

Over het algemeen begint de winteruitverkoop in Spanje vanaf 7 januari, hoewel sommige winkels en merken ervoor kiezen om enkele dagen eerder kortingen te geven. Zo beginnen bijvoorbeeld sommige Inditex-winkels (o.a. Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Duttihun kortingen een paar dagen eerder. Zonder officiële bevestiging wordt verwacht dat het zoals elk jaar op zaterdag 6 januari om 20.00 uur begint in de app en om 21.00 uur online. In fysieke winkels zullen de kortingen beschikbaar zijn op zondag 7 januari om 10.00 uur.

Vanaf 7 januari winteruitverkoop in Spanje

Gedurende jaren waren er op de televisie beelden te zien van gestresste koopjesjagers die uren voor de deuren van de El Corte Inglés warenhuizen wachten om daarna als eerste naar binnen te kunnen. Tegenwoordig is dat minder het geval en vinden er praktisch het hele jaar kortingen plaats.

 

De “rebajas de invierno” beginnen traditiegetrouw na Driekoningen (Reyes Magos) op 7 januari en eindigen in Spanje ergens eind februari of half maart en soms zelfs nog later. Voor de winkeliers is de winterkorting periode een van de belangrijkste van het land waarbij de hoogste omzetten worden gemaakt.

Net zoals bij de zomeruitverkoop (1 juni tot 31 augustus/half september) worden de ramen van winkels volgehangen met posters en borden met daarop de tekst “rebajas” en de typische percentages tussen de 30% en 80%, afhankelijk van de weken.

 

Anderzijds zijn modemerken zoals de Tendam Group (o.a. Cortefiel, Slow Love, Springfield) al enkele dagen bezig met uitverkoop, naast het hele jaar door al veel kortingen te hebben. Ook H&M is een van de grote bedrijven in de sector die enkele dagen voor 7 januari met kortingen begint. De Zweedse gigant begon op 28 december met kortingen. Dus als je nog een outfit zoekt voor oud en nieuw, is dit een goede kans!

 

Het Spaanse warenhuis El Corte Inglés is op 26 december met de speciale ‘Feliz 2024’ kortingsperiode begonnen. Tijdens deze periode kun je 40% korting krijgen op alles wat met kleding te maken heeft. Deze pre-rebajas-periode duurt tot en met 5 januari, met op 6 januari een rustdag om daarna op 7 januari met de ‘normale’ kortingsperiode te beginnen.

 

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, afhankelijk van de winkel, de uitverkoop op verschillende dagen begint en eindigt. Blijf dus goed opletten.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de wintermaanden en zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

 

Wanneer eindigen de kortingen?

Over het algemeen begint de uitverkoop begin januari, na Driekoningen, en eindigt het eind februari. Veel winkels kondigen in februari een tweede uitverkoop aan, wat inhoudt dat er extra korting komt op de al bestaande kortingen, om zo de resterende voorraad snel te verkopen voor de zomer.

Het is dus verstandig om in februari goed de aankondigingen in de gaten te houden voor nog lagere prijzen. Door de tweede uitverkoopronde kun je echt heel goede koopjes scoren!

 

Ook hier verschilt de precieze einddatum per winkel. Houd dit dus goed in de gaten om zo lang mogelijk van de kortingen te kunnen profiteren.

Andere kortingsperiodes

Naast de winteruitverkoop (7 januari tot eind februari/half maart) heeft Spanje ook een traditionele zomeruitverkoop (1 juli tot eind augustus/half september) en de laatste jaren ook steeds meer de andere kortingsdagen afkomstig uit het buitenland, de “Black Friday” (rond 23 november) en “Cyber Monday” (rond 26 november). De data van deze laatste twee Amerikaanse kortingsdagen hangen af van de thanksgiving.

 

Sinds 2012 hebben de winkeliers de mogelijkheid om het hele jaar door kortingen aan te bieden. Toch zijn de van oudsher winter- en zomerkortingen nog steeds de drukste periodes van het jaar, in deze uitverkoop wordt nog steeds het grootste deel van de omzet behaald.

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :