Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Hoeveel wijn moet je drinken om 90 jaar te worden

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 09:35


Hoeveel wijn moet je drinken om 90 jaar te worden

Wetenschappers van de Universiteit van Maastricht hebben laten zien wat de hoeveelheid wijn is wat je elke dag moet drinken om gezond oud te worden. 

Trek of draai de fles maar alvast open! Wetenschappers van de Universiteit van Maastricht hebben laten zien wat de hoeveelheid wijn is wat je elke dag moet drinken om gezond oud te worden. Spanje is een wijnland en ook nog eens een land waar de oudste mensen van Europa leven. Voeg die twee samen en je kunt via een onderzoek laten zien hoeveel wijn je moet drinken om 90 jaar oud te worden. 

SPANJE’S BESTE WIJNEN

Uit het onderzoek blijkt dat gematigde consumenten van maximaal 1,5 glas wijn per dag (ongeveer 15 gram alcohol) vaker de 90 jaar bereiken dan geheelonthouders. Dat is het resultaat van 20 jaar onderzoek van een medisch team van de Universiteit van Maastricht, gepubliceerd in het academische tijdschrift van Oxford ‘Age and Aging’. 

Booking.com

Onderzoekers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum ontdekten dat mannen en vrouwen die elke dag deze hoeveelheid wijn dronken meer kans hadden om de negentig te bereiken dan geheelonthouders en binge-drinkers.

Uit de resultaten bleek dat 16,7 procent van de mannen en 34,4 procent van de vrouwen de leeftijd van 90 jaar bereikte. Matige wijnconsumptie was positief geassocieerd met een lang leven bij mannen en vrouwen. Destillaten waren ook positief geassocieerd met een lange levensduur bij mannen, maar omgekeerd bij vrouwen.

Hoewel de resultaten bijdragen aan het debat over het ouder worden, moeten deze met de nodige voorzichtigheid worden bekeken. Het onderzoek betreft een vrij homogene populatie en is gebaseerd op deelnemers die hun drinkgewoonten rapporteren.

Hoewel de auteurs van het onderzoek betrouwbare parameters gebruikten om tot hun resultaten te komen, hadden ze geen toegang tot gegevens over de levenslange drinkgewoonten van de respondenten, noch tot gegevens over de sociaaleconomische achtergrond van de deelnemers.

Voor veel lezers zal het allemaal niet veel uitmaken want het enige wat ze zien is 1,5 glas wijn per dag en dat is een aangename verrassing.

Teveel wijn drinken is niet goed en lezers die minder of geen wijn drinken worden minder oud dan de wijn-drinkende lezers … althans volgens het onderzoek dat HIER te lezen is.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :