Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De vijf beste en lekkerste kazen van Spanje

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 08:20

DE VIJF BESTE EN LEKKERSTE KAZEN VAN SPANJE

Spanje het land van de tapas, wijnen en lekkere olijven maar Spanje heeft ook over heerlijke kazen en hoeft zeker niet onder te doen voor Frankrijk. Om nu de Spaanse kaas producten te promoveren, heeft het Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening een lijst samen gesteld van de vijf beste Spaanse kazen, iets wat het Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening eerder ook deed met de beste Spaanse wijnen.

DE VIJF BESTE EN LEKKERSTE KAZEN VAN SPANJE

Het motief van die top vijf is het in de schijnwerper plaatsen van de Spaanse kaas en de verkoop een duwtje in de rug te geven. Het ministerie wil zo de lokale kazen helpen om een markt te vinden buiten het gebied waarin ze gemaakt worden.

Booking.com

Voor de prijsuitreiking werd een tweeledige proef opgelegd aan de geselecteerde producten. Eerst werden de kazen aan een grondige test onderworpen, zowel fysisch/chemisch als macrobiologisch, om zeker te zijn dat het om hoge kwaliteitsproducten ging. Pas dan kwam de jury van kenners bijeen, die de kaas kritisch delibereerde en uiteindelijk de volgende vijf winnaars van 2021 kozen.

1. De beste rijpe kaas van koemelk: ‘Castillo de Pambre’, van het bedrijf Pok Quesera uit Palas de Rei (Lugo)

2. De beste rijpe schapenkaas: ‘Gran Casar’ van het bedrijf Quesos del Casar uit Casar de Cáceres (Cáceres)

3. De beste rijpe geitenkaas: ‘Tio Resti’ van het bedrijf Especialidades Lácteas uit Caravaca de la Cruz (Murcia)

4. Beste gemengde rijpe kaas: ‘El 5e Sabor Umami’ van het bedrijf Quesos Cerrato uit Palencia.

5. De beste rijpe kaas met schimmels of blauwe kaas: ‘Savel’ van het bedrijf Airas Moniz uit Chantada (Lugo)

Liefhebbers die alle vijf de kazen willen proberen, kunnen dat meteen combineren met een rondreis door het halve land. Gelukkig is de kans groot dat de prijzen van het Ministerie er voor zorgen dat deze kaas binnenkort in een groot deel van Spanje in de rekken zullen liggen.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR malaga NOOIT VERGEET.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :