Koop je Spaanse ‘El Gordo’ loten veilig via internet

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 09:37

Koop je Spaanse ‘El Gordo’ loten veilig via internet

Zoals elk jaar weer zal op 22 december in Spanje weer de ‘El Gordo’ kerstloterij plaats vinden. Deze loten voor deze kerstloterij ‘El Gordo’ genaamd kun je bij de lotenverkopers in Spanje kopen maar steeds meer mensen kopen  de loten via het internet, ook vanuit het buitenland bestaat deze mogelijkheid.

Koop je Spaanse ‘El Gordo’ loten veilig via internet

Bij meer dan 12.000 verkooppunten in heel Spanje en dus ook in de toeristische gebieden zijn sinds 10 juni 170 miljoen ‘décimos’ van de kerstloten in de verkoop gegaan. Maar veel Nederlanders en Belgen kunnen nu niet in Spanje zijn om de loten fysiek te kopen. Daarom een kort lijstje van de populairste en veiligste websites om de kerstloten aan te schaffen.

Booking.com

De El Gordo tickets worden verkocht in 10 delen, de zogenaamde “décimos”, die elk 20 euro kosten waarbij een volledig ticket dus 200 euro kost. Hoewel de aanschaf van een volledig ticket de inzet verhoogt en de kans op winnen vergroot is de hoge aanschafprijs meestal teveel voor de gemiddelde deelnemer. Dit houdt in dat vaak vrienden, collega’s en familieleden de neiging hebben om samen een lot te kopen en zo de eventuele winst te verdelen.

Naast de miljoenen Spanjaarden die meespelen met de El Gordo loterij rond de feestdagen, zijn er elk jaar ook steeds meer buitenlanders die loten kopen voor Europa’s grootste en rijkste loterij. Met de mogelijkheid om deze loten te kopen op internet is de verkoop aan buitenlanders dan ook makkelijker geworden maar er zijn altijd nog duizenden buitenlanders die liever een papieren lot kopen in Spanje zelf.

 

Websites

We kunnen niet alle websites waar het mogelijk is om de kerstloten te kopen hier opsommen maar we noemen diverse websites die veel bezocht worden in en buiten Spanje. Als je kerstloten koopt let dan goed op dat het veilige websites zijn om niet in de problemen te komen.

 

Loterías y Apuestas del Estado 

De website www.loteriasyapuestas.es is de officiele website van de Spaanse loterij en de organisator van de El Gordo loterij. De website is ook in het Engels te bekijken voor diegene die geen Spaans begrijpen. KLIK HIER voor de website. Denk er aan voor deze website moet je in Spanje wonen.

 

Doña Manolita

De loten verkoper Doña Manolita in het centrum van Madrid is de drukste lotenverkoper van heel Spanje. In een normaal jaar staan er elke dag lange rijen met wachtende mensen die alleen maar een lot bij deze beroemde lotenverkoper willen aanschaffen. Gelukkig kan dat ook online via de website loteriamanolita.com. Nadeel is dat deze website niet in het Engels is. KLIK HIER voor de website.

 

La Bruja de Oro

La Bruixa d’Or in het Catalaans en la Bruja de Oro in het Spaans is wellicht wel een van de bekendste lotenverkopers van heel Spanje. Blijkbaar worden daar veel loten verkocht en dat weten de Spaanse El Gordo deelnemers maar al te goed. Gelukkig kunnen de loten ook op papier of digitaal via de website www.labrujadeoro.es gekocht worden. De website is ook in het Engels te bekijken. KLIK HIER voor de website.

Loteria Valdes

Deze loten verkoper is gelegen aan de bekende Ramblas van Barcelona en verkoopt al sinds 1935 loten. Het is een van Barcelona’s bekendste lotenverkopers. Ook online via de website www.loteriavaldes.es kunnen de kerstloten gekocht worden. De website is ook in het Engels te lezen. KLIK HIER voor de website.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :