Open bank Nederland met Spaans rekeningnummer

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 09:41

Door diverse lezers zijn we attent gemaakt op de in Nederland opererende Openbank. Dit is een onderdeel van de Spaanse bankreus Santander en dus ben je ook door het Spaanse depositogarantiestelsel beschermt. Je krijgt een Spaans (ES) IBAN-rekeningnummer dat gewoon in Nederland en binnen de EU te gebruiken is maar hartstikke handig is als je in Spanje bankzaken moet afhandelen zoals het betalen van rekeningen voor je tweede woning. Nadeel is dat je geen iDeal kunt gebruiken in Nederland maar als het je tweede bank is, dan mag dat geen probleem

DEZE WEEK WORDT ER EXTREEM WARM WEER VERWACHT IN SPANJE

Beeld: 123rf

Openbank  is een online dochteronderneming van Spanje’s grootste en internationaal bekendste bank, Santander. Dat betekent dat je, ook al sluit je de Openbank-rekening af in Nederland, de tegoeden tot 100.000 euro per spaarder beschermd zijn door het Spaanse depositogarantiestelsel. Openbank is sinds begin 2020 actief in Nederland.

Booking.com

Maar wat maakt Openbank  voor Nederlanders die iets met Spanje hebben zo bijzonder? Vooral het feit dat je een Spaans IBAN-rekeningnummer (ES) krijgt wat een gewoon Europees IBAN nummer is wat je in Nederland en Spanje kunt gebruiken.

 Het grote voordeel is natuurlijk dat als je in Spanje bankzaken moet doen zoals water, elektra, telefoon of andere rekeningen moet betalen, je geen bankrekening in Spanje meer hoeft te nemen. Je kunt alles via de smartphone app of website van Openbank in het NEDERLANDS in Nederland regelen. Theoretisch gezien kun je in Spanje ook jouw Nederlandse IBAN-rekeningnummer opgeven maar in de praktijk gaat dat vaak erg moeilijk.

Een ander voordeel van Openbank is dat een betaalrekening en betaalpas ook echt zonder kosten zijn. Ook erg prettig is dat ee klantenservice Nederlandstalig is en per e-mail of telefonisch (7 dagen per week) te bereiken is. 

Met ‘Card Control’ kun je de betaalpas altijd in- en uitschakelen. Dat kan ook per land en/of type transactie (bijvoorbeeld voor online aankopen of geldautomaten). Nadeel is weer dat de betaalpas van Maestro is, terwijl je in het buitenland regelmatig een creditcard nodig zult hebben (Mastercard of Visa), zeker in Spanje.

 

Met de betaalpas  kun je standaard 5 keer per maand gratis geld opnemen  in de eurozone (zoals in Spanje) en onbeperkt bij de 40.000 geldautomaten van Santander Group wereldwijd. Vanaf de zesde geldopname worden de extra kosten in rekening gebracht die de geldautomaat aangeeft. Met de betaalpas kun je wel gewoon onbeperkt betalen in winkels in de eurozone.

 

Als je de exclusieve reisvoordelen  inschakelt, kun je 5 keer per maand gratis geld opnemen wereldwijd, heb je een reisverzekering, kun je gratis betalen in vreemde valuta en nog veel meer! Je betaalt alleen voor deze reisvoordelen indien je het travel card plan inschakelt. De kosten zijn dan 7,99 euro per maand. Heb je de reisvoordelen niet nodig, dan schakel je ze weer uit en heb je geen maandelijkse kosten.

 

Openbank heeft ook een ONLINE Mastercard  voor online verkopen bij webwinkels en voor het reserveren van bijvoorbeeld hotels of het huren van een auto. Je kunt ook fysiek in winkels betalen. De online Mastercard heeft een kostprijs van 1,99 euro aan verzendkosten.

 

Verder heeft Openbank sinds kort ook een echter mastercard genaamd Metal Card (van metaal) met een kostprijs van 13,99 euro per maand. Daarbij inbegrepen zijn de reisvoordelen die altijd zijn ingeschakeld. Lees HIER alles over deze Metal Card die niet iedereen nodig zal hebben.

Lees HIER  meer over Openbank op de website van de Nederlandse Consumentenbond  of ga HIER  naar de Nederlandstalige website van Openbank .

 

NOTA: Dit is een informatief artikel naar aanleiding van enkele tips van lezers. Wij denken alleen dat het voor veel personen wellicht handige informatie is. Voor de lezers die ons getipt hebben … gracias!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :