De voorspellingen voor 2021 van Nostradamus

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 14:29


DE VOORSPELLINGEN VOOR 2021 VAN NOSTRADAMUS

Zoals je nu vaak in verschillende tijdschriften kunt lezen worden er allerlei voorspellingen over het jaar 2021 gebezigd en ook op TV worden in verschillende programma’s hier aandacht aanbesteed. Ben jij  ook benieuwd wat ons te wachten staat in 2021? 

Als we het hebben over voorspellingen voor het jaar 2021 kom je altijd wel weer uit bij Nostradamus. Hij was apotheker en een niet afgestudeerde arts. Velen zien hem tegenwoordig als de grote voorspeller van onheil. Maar zijn vele voorspellingen zijn wel heel mysterieus, zodat je meestal achteraf pas weet wat hij precies bedoelde. Hoe zit het met Nostradamus 2021 oftewel zijn we komend jaar veilig?

Wie was Nostradamus?

Nostradamus (eigenlijk Michel de Nostredame; Saint-Rémy-de-Provence23 december 1503      (14 december in de juliaanse kalender) – Salon-de-Provence2 juli 1566) was een Frans apotheker. Zoals veel van zijn collega's uit de renaissancetijd beoefende hij ook de astrologie. Hij is vooral bekend als ziener en auteur van Les Prophéties.

Volgens zijn aanhangers heeft hij de WereldoorlogenHitlerNapoleon, het communismeterrorisme in Europa en vele andere zaken voorspeld. Het belangrijkste wat ons nog te wachten zou staan is de komst van de persoon Chiren. Dit zou een Europeaan zijn, die langdurige wereldvrede zou brengen. 

Booking.com

Volgens sceptici zijn de uitspraken van Nostradamus veel te vaag en kan men er met gemak om het even welke interpretatie aan geven die past in de hedendaagse situatie, wat volgens die sceptici ook voortdurend gebeurt.

 

De Centuriën van Les Prophéties

Faam verwierf Nostradamus door de publicatie van zijn voorspellingen in Les Prophéties, waarvan de eerste editie verscheen in 1555. De populariteit is al bijna vijf eeuwen onaangetast en er verschijnen geregeld herdrukken en vertalingen, ook in het Nederlands, doorgaans vergezeld van interpretaties,

De centuriën zijn zeer omvangrijk. Ze bestaan uit ongeveer 3525 vierregelige verzen. Men kan de kwatrijnen indelen in categorieën. 

Hier nog een toevoeging Nostradamus

De grote voorspeller Nostradamus was een Kathar, een ketter. De Katharen (Albigenzen) waren grotendeels uitgemoord in de kruistochten tegen de Albigenzen (1209-1244), georganiseerd door de paus. De overlevenden gingen ondergronds. Voor de buitenwacht waren ze goed gelovige katholieken, maar stiekem waren ze nog gewoon Katharen. Er bestaan overigens nog steeds Katharen. 

Nostradamus heeft oude voorspellingen, die bij de Katharen bekend waren, gebundeld en uitgegeven. Mogelijk heeft hij die bewerkt en er wat eigen voorspellingen aan toegevoegd. Nostradamus betekent ”Onze Vrouwe” (Nostra-Damus). Wie was die vrouwe ???, 

Die vrouwe, die dame, is bekend als Sara, de dochter van Maria Magdalena. En het is bekend, dat die Magdalena gehuwd was met Immanuel, oftewel Jezus (haar tweede huwelijk). Sara beschikte net als haar papa, Immanuel, over de paranormale gave van helderziendheid. 

In het jaar 44 is Magdalena met haar 3 kinderen en een gezelschap van ongeveer 20 personen, waaronder Jozef van Arimathea en Salomé (de stiefdochter van Herodes Antipas), in enkele kleine bootjes uitgeweken vanuit Palestina naar Zuid Frankrijk. In les Saintes Maries de la Mer (aan de monding van de rivier de Rhone) wordt dat feit nog steeds herdacht. Het beeld van Sara wordt daar in de kerk nog steeds vereerd. 

Magdalena had 2 kinderen een zoon en een dochter van Immanuel, en een zoon, Johannes genaamd naar zijn vader, uit haar eerdere huwelijk met Johannes de Doper. Zij was zwanger, toen de Doper werd onthoofd. Deze Johannes is de schrijver van het Johannes evangelie. Hij is thuis opgegroeid met de verhalen uit de eerste hand. Vandaar dat er in het Johannes evangelie verhalen en details staan, die in de andere evangeliën niet voorkomen. De meeste kerken in Frankrijk, die gewijd zijn aan Notre Dame, zijn niet gewijd aan de Maagd, maar aan haar schoondochter Magdalena.

Nostradamus 2021. 

Deze 3 dingen hebben we in ieder geval te verwachten in 2021  volgens Nostradamus.

  • De confrontatie tussen christendom en islam (kwatrijn 547, 621 en 991).
  • Verenigde Staten en Rusland worden bondgenoten (kwatrijn 289)
  • De derde wereldoorlog

Volgens Nostradamus zou dit op korte termijn kunnen gebeuren en gaat deze 27 jaar duren

Nostradamus schrijft in een brief In paragraaf 23:

“het grootse rijk van de antichrist zou moeten beginnen in de heerschappij van een vorig rijk van ‘Acla'”.

Acla verwijst naar de leider van de Aziatische Hans. In kwatrijn 554 kun je lezen hoe de derde antichrist zijn reis start vanuit de Kaspische zee/ Zwarte Zee waarna hij via Rusland Turkije bereikt.

Bron: Wikipedia

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »